öyle şaşkın bi durumki doguma az kalması:)ben bi cumartesi sabah 10dk1 sancıyla uyandım.suyum filanda gelmedi hemen doktora gittik dedilerki 1cm acıklık war bugün git ptesi gel dediler.ewe gittik tabi napalım.ama dayanılmaz oldu sancılar 4bucukta bidaha gittim hastaneye.5cm acıklık ile normal dogum yatışa aldılar.1saat sonra 8cm acıklıkla catala oturdum 6ya 10 kala bebegim dünyaya gelmişti..yalnız benim orda değil doğum günü partim için ewde olmam gerekiyordu minik efe annesinin dogum gününü çalarak suclu gözlerle bana bakıyordu:)
ben de normal doğum yaptım ve şiddetle normal doğumu öneriyorum. ben de cok heyecanlanıyordum sancımmı gelcek suyummu gelcek kan mı gelcek nasıl baslayacak bu dogum diye. gece saat 1.54 uyandım hafif bir gaz sancısı ama 5 sn falan sürdü sonra uyumuşum tekrar bir sancı geldi cok hafif aynı nitelikte, başucumdaki saate baktım tam 3.54 sonra uyudum uyandım 4.54 yine hafif sancı. ama bir türlü konduramıyordum cünkü cok hafif sancılar diye. eşimi bile uyandırmadım ama sancılarımın dakikliği beni şüphelendiriyordu. 38. haftadaydım ve üsteli doktorum tatildeydi. baktım sabaha doğru sancı aralıkları azaldı ve biraz şiddetlendi doktoru aradık tatildeyken. (bu arada sabah 7 falan oldu) sancı aralıklarını not edin ve doğum süreci başlamışmı muayeneye gidin dedi. hazırlanıp çıktık hemen muayenede 4 cm açıklık var dendi hemen doktoruma ilettim. o da havaalanına gidip uçak biletini almış. beni hastaneye yatırdılar epiduralı taktılar doktor gelene kadar çok rahat ettim. sancı mancı hissetmez oldum. eşim ailem yakınlarım falan geldi güle oynaya doktoru bekledik. doktor geldi bu sefer doğum sancılarım geçti. suni sancı falan verdiler. ama bir yandan epidural oldugu icin cok rahat gecirdim bu asamaları. sonra dogum oldu. ıkına sıkına kızıma kavustum. dogum olayını boyle hissetmek cok guzeldi. normal dogum (tabiki epidural saolsun) super bisey.
bu arada normal doğumda dogumdan beter tek sey şu açıklık muayenesi. ah o da olmasa insanın doğurası doğurası gelir :))) zemuszemus
Ankarada hangi hastanede epiduralle doğum yaptınız?Bu arada bende o çatı muayenesine takmış durumdayım.Aslında epidural takılıyken çatı muayenelerinde acı hissedilmiyor deniliyor siz hissettinizmi?
Ankarada hangi hastanede epiduralle doğum yaptınız?Bu arada bende o çatı muayenesine takmış durumdayım.Aslında epidural takılıyken çatı muayenelerinde acı hissedilmiyor deniliyor siz hissettinizmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?