• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal Doğum ve Vajinal Deformasyon Hakkında Bir Sorum Var

fulyan

minik kelebeğim benimle
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2008
1.257
34
163
herkese merhabalar.33 haftalık hamileyim.allah kısmet ederse nisan ortası doğumum olacak.tabıkı herşeyin normali makul olduğu için bende normal doğumdan yanayım.normal doğumun hem anne hemde bebek için avantajları çok fazla.ama benim kafama takılan bir şey var;anne için bebek için normal doğum okey,peki normal doğumdan sonra vajinada genişleme ve cinsel hayatta sorunlar oluyor mu?doğumdan sonra ayağa kalkmak,bebekle ilgilinmek gibi normal doğumun tüm güzelliklerine rağmen cinsel hayatı olumsuz etkilyormu.sonuçta cinsellikte hayatın bi parçası.normal doğum yapmış anneler cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler

99 yılında normal doğum yaptım cinsel hayatımızda hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadık hala eşim çok dar olduğunu söyler darlığından şikayet ettiği bile olmuştur ama genişlik asla
yine doğum yapacak olsam tüm zorluğuna rağmen normal doğum yapardım
hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin Allah bebeğinizi:)

99 yılında normal doğum yaptım cinsel hayatımızda hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadık hala eşim çok dar olduğunu söyler darlığından şikayet ettiği bile olmuştur ama genişlik asla
yine doğum yapacak olsam tüm zorluğuna rağmen normal doğum yapardım
hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin Allah bebeğinizi:)

teşekkür ederim sağol.

hiçbir şekilde vajinada genişleme olmuyo.doktor epizyo kesisi yaptıktan sonra aynı yerinden dikiyor.kırkın çıktıktan sonra eski haline dönüyor canım endişelenme

hiçbir şekilde vajinada genişleme olmuyo.doktor epizyo kesisi yaptıktan sonra aynı yerinden dikiyor.kırkın çıktıktan sonra eski haline dönüyor canım endişelenme

inşallah dediğin gibi olur.kolay bi doğum ve sonrasını yaşarım..

valla arkadaslar hic bi problem olmuyor merak etmeyın kırkınız cıkana kadar toparlanıyor

bayanlar ben de bunu çok merak ediyorum hatta sırf bu korkum yüzünden sezeryan yapmayı planlıyorum..bebek 3.500 kilo olsa bile eskisi gibi oluyormu cinsel hayat..bi etkilenme oluyormu olumsuz yönde ,genişleme falan ???????? Nolur cevap verin doğum yapmış bayanlar ,yardımınız lazımm

bayanlar ben de bunu çok merak ediyorum hatta sırf bu korkum yüzünden sezeryan yapmayı planlıyorum..bebek 3.500 kilo olsa bile eskisi gibi oluyormu cinsel hayat..bi etkilenme oluyormu olumsuz yönde ,genişleme falan ???????? Nolur cevap verin doğum yapmış bayanlar ,yardımınız lazımm

ben 9 ay önce normal doğum yaptım. 40 dan sonra hiç bişeyim kalmadı hatta ilk evlendiğimde yaşadığım acıyı aynen yaşadım. yani çok sıkı oluyor . insanın vücudunun diğer taraflarıda orası gibi düzelse keşke. vücut çatlakları yani...

zaten peygamberimize bi sahabe sormuş bu soruyu oda balın ortasından parmağıyla bir çizigi çizmiş.'' burası nasıl hızlı kapanıyorsa oda öyledir'' demiş. bu konuda bende şüpheliydim ama şu an çok yarsiz olduğunu anlıyorum.

ilk doğumum normaldi ve bu tarz bir sorunum olmadı. olsa şimdi ikinciyi normal düşünmezdim yine. normal şartlar altında 1-2 doğumla olacak birşey olduğunu düşünmüyorum. kadın vücudu normal doğuma göre yaratılmış.

peki dikisli dikissizz dogum arasinda fark varmi arkadaslr darlik ve bolluk acisindan

peki dikisli dikissizz dogum arasinda fark varmi arkadaslr darlik ve bolluk acisindan

Dikişsiz doğumda genişleme oluyor ve cinsel hayat olumsuz etkileniyor ama 2-3 doğuma kadar dikişli doğumda pek fazla sorun olmuyor. Ama 3 den sonra sıkıntı. Kesinlikle daraltma operasyonu yaptırmak gerekiyor.

Back