Normal Doğum un Avantajları

koalayim

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2007
961
332
43
* Normal doğum doğal ve fizyolojik bir süreç, sezaryen ise gerektiğinde kullanılabilecek bir ameliyat.

* Normal doğumdan hemen sonra bebek ile doğrudan tensel ve duygusal iletişim mümkün, sezaryende bu ilişki daha geçe erteleniyor.

* Normal doğumdan sonra normal yaşama ve aktiviyeye geçiş çok hızlı ve erken, sezaryenden sonra bu süreç biraz daha geç.

* Normal doğumda annenin kanama, enfeksiyon, organ ve doku hasarı, pıhtı oluşumu riski sezaryenden daha az.

* Normal doğum hem kişisel hem de genel sağlık bütçesi için sezaryenden daha ekonomik.

inşallah birgün bebeğim olunca normal doğum yapmak o anı doyasıya yaşamak istiyorum:))

canım aklına getirmemeye çalış sezeryan daha zor ondan sonra kalkma süresi daha uzuyor bide sancılar daha fazlaa

selam arkadaşlar ben kk nın yeni üyelerindenim.Ben normal bir doğum yaptım gerçekten korkulacak hiç bir şey yok abartılıyor gibi geliyor bana öyle bağırarak çığlıklar eşliğinde gitmedim hastaneye gayet rahat yürüyerek.Doktorum ilk hamile kaldığım günden beri normal doğumdan korkuttu beni sürekli sezaryanın kolaylıklarından bahsetti eşimde kesinlikle sezaryan diyordu 8.ayında karar verdim normal doğuma ve 1.gününden itibaren kalktım inanın bana hiç birşeyim yoktu ağrılar sancılar hiç bir şey yok.karar verdiğim günden beri sadece nefes egzersizleri yaptım sürekli bence korkmayın yaşayın o anı harika bir duygu

bende normal doğum taraftarıym inşallah da öyle olur şu anki drumda normal doğum taraftarı...
sezeryan isteyen drlar genelde kendi rahatlarını düşünüyorlar çünkü o zaman randevu verip istedikleri saatte doğuma gelebiliyor ve toplam 15 20 dkda işi bitiriyorlar ama normal doğum süreci en az3 saatlerini alıyor
zaten bence doğum seklinin hamileye bırakılması da yanlış tabiki zorunlu durumlarda sezaryen şart ama herşey normalse neden bir ameliyat yapılıyor ki
avrupada ve amerikada sezaryen olayı %15 maksimum bizde ise %60 70 civarında bu aynı zamanda ülke ekonomisi içinde iyi değl çünkü sosyal güvenceli doğumlarda devletin özellikle özel hastaneler ödediği paranın haddi hesabı yok

X