• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal Doğum sonrası kas spazmı yaşayan var mı?

clever2006

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
45
1
286
Kayseri
Merhaba arkadaşlar, 15 haziranda epiduralle normal doğum yaptım. ilk 2 gün bir sorunum yoktu ama 3. gün belimde ve karnımda böbrek ağrısı gibi bir ağrı belirdi. ağrı zamanla öyle şiddetlendiki dayanamaz oldum. acile gittim sonra kendi kadın doğumcuma ve iç hastalıkları uzmanına gittim hepsi de doğuma bağlı kas spazmı dedi. ağrı kesici ve kas gevşetici verdiler. ilaçları içtiğim sürece iyiyim ama ilacın etkisi geçince aynı yerden devam. aranızda benzer bir durum yaşayan varmı?

bir de emzirmekten ötürü göğüs uçlarım acayip yara oldu, bebeğim süt içerken göğsümden kan geliyor. lanomast diye bir krem kullanıyorum fakat pek işe yaramıyor. sizler ne kullanıyorsunuz.

bende normal dogum yaptım agrı felan degilde gögüs uclarım felaket yara ne kullandıysam care yok krem sürüyorum emerken geri yarılıyo tepinerek emziriyorum allah yardımcımız olsun:Saruboceq:

geçen yıl normal doğum yaptım bahsettiğin türden bir şikayetim olmadı.

yara meselesine gelince, maalesef hiç bir şey işe yaramıyor. sabredeceksiniz, 20 gün kadar sonra nasırlaşıp hissetmemeye başlıyorlar. bu esnada iyileşmeyi hızlandırmak için yapılabilecek en iyi şey mümkün olduğunca havalandırmak, kumaş vb. ile temasını engellemek. yani sütyen takmayın, ya da takıyorsanız göğüs kalkanları var onlardan kullanın. eğer acı ya da kötü yara olması nedeniyle emziremezseniz, mutlaka sağın sütünüzü o göğüsten.

Back