• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum- Sezeryan

Rapunzelk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2018
171
275
103
Arkadaşlar merhaba Yeniden . Benim 15 aylık bebeğim var. Dün kan tahlili sonucu 7haftalik hamile olduğumu öğrendim. İlk bebeğim ters durduğu için sezeryanla doğum oldu. Ama ikinci bebegiminormal doğurmak istiyorum. Bu mümkün mü? İnternette okuduğuma göre normal doğum olması için ilk bebeğin iki yaşında olup annenin yeni hamile kalmasiymis en erken . Dünde ebe normal doğum olabilir doğum anına bağlı dedi. Aranızda benzer durum yaşayan varmı acaba.

Sezaryen sonrasi normal doğum olabiliyor. Instagramd erkankaraalp ya da erhankaraalp bir doktor var takip edin. Bilgi veriyor sık sık.

Olabilir ama cogu doktor yanasmiyor ssvd ye. Arasi da kisa oldugu icin zor olabilir

Ssvd grubu var araştırın bir çok böyle doğum yapan var. Önemli olan ssvd destekleyen doktoru bulmak.
Doğum öncesi eğitimi almak, olabilecek risklerin farkında olmak önemli.

Merhaba, ben 1,5 ay önce ssvd yaptım. Benim iki hamileliğim arası süre çok uzundu ama iki yıl ara ile yapılabildiğini biliyorum. İnstagramda bir sezaryen hep sezaryen değildir diye bir hesap var, mutlaka inceleyin. İl il ssvd yapan doktorları öne çıkanlarda listelemişler.
Bir de size ssvd yapabilirsin diyen her doktora hemen güvenmeyin, öncesinde ssvd yaptırmış mı ona bir bakın. Ben bu yüzden 37. haftada doktor değiştirdim. Ayrıca Yusuf Olgaç'ın instagram hesabını da takip etmenizi öneririm. Neredeyse her hafta en az bir ssvd yaptırıyor. Hikayelerini okuyun. Güvenebileceğiniz bir doktorla devam ederseniz sonunda sezaryen bile olsa tıbbi bir gereklilikten olduğunu anlar, hata yapmış ya da kandırılmış hissetmezsiniz. Eğer gerçekten istiyorsanız üstüne düşün araştırın. İnşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

olabilir tabi, fakat riskli diye biliyorum.. birkaç doktordan ayrı ayrı fikir almanızda fayda olur :kahve:

Back
X