Normal Doğum mu? Epidural Normal Doğum mu?

ben epidurali bilmiyorum..ilki normal oldu..öyle 2 gün boyunca sancılar çekip saatlerce doğumhanede kalmadım kısa sürdü herşeyim..ve hemen ayaklanmanızda en güzeli tabiki.
epidural bunda istemiştim başta sonra vazgeçtim..çok duydum yanlış noktaya iğne yapılıp sonra çok bel ağrıları çekildiğini..sezeryan olanlardada normaldede..baş ağrısı da yapabiliyormuş..sanırım çok iyi bir anestesi uzmanı olması gerekiyor..tr bu yönde fazla ilerlememiş gibi geliyor..ben yine normal istiyorum bir aksilik çıkmadığı sürece.

Son düzenleme:
canım benim şuanda herşeyim normal gözüküyo. ama epiduralli. yani ben bu şekilde tercih ettim. ama bakalım sancılar herkesin dayanılmaz olmuyo tabiki . belki gerek duymam yaptırmaya. gidişata göre karar vericem.

benımde doktorum sımdılık normal gıdıyo ama 38 haftamızda bakıcaz ona gore karar verecez dedı cok korkuyorum ama yınede en ıyısı normal sanırım eger muayeneden sonra yapabılırsın derse denıcez artık :))))

kizlar ben epidural normal dogum yaptim suni sanciyla ne bel agrisi ne bas agrisi yapti hic korkmayin zaten oyle onune gelen yapmio epidurali anestezi uzmani yapio.boyle bi imkan varken ben epidural yaptirin derim

bende duydum epidurali ama bazılarında sancıyı azalttığı için açılmayı geciktiriyor yada ıkınmanın güçlü olmamasına sebep oluyor diye okudum bende nasipse normal doğum istiyorum sonuçta eskiden epidural mi varmış efet zor ama bu zamana gelene kadar zaten bi çok ağrıya dayanmıyormuyuz hayırlısı artık benide haftaya alattan muayene edicek doktorum çatı uygunmu diye 39.haftamda

kesinlikle epiduralle normal dogum.. işinin ehli bir anestesizt tarafından uygulandıktan sonra abuk subuk riskleri yok...
eskiden epiduralmi varmış filan deniliyorda böyle bir imkan varken neden bile bile acı cekilsin???
eskiden ne vardı ki? neden doktora gidiyoruz kontrollere? neden ögreniyoruz erkenden cinsiyetini? eskiden ultrasonmu varmıs? neden yaptırıyoruz ikili üçlü testleri??? en ufak basımı agrıdıgında neden içiyoruz agrı kesici? eskiden agrı kesicimi varmış? evde doguralım o zaman???? eskiden hastanede yoktur muhtemelen...

cok kızıyorum bu lafa ben ' eskiden sumu varmış bumu varmış''' eskiden yokmus ama şimdi var! gelişimlere karsı cıkmayıp nimetlerinden yararlanmalıyız.. epidural dünyada 1930 yılından türkiyedeyse 1960 yılından bu yana uygulanan birsey.

Epiduralle ilgili anımı anlatayım, ben normal doğum yaptım, doğumun son 20 dakikasında zorla epidural vurdular. Yani ben istemiyordum, sonra ebeler falan çok ısrar ettiler, doktor da yaptır istersen dedi, aman dedim iyi olayım. Neyse anestezist geldi, epidural yapıldı, ama tabii benim herhalde o esnada açıklığım 8-9 cm falandı (zaten hastaneye gittiğimde 6 cm'di), zaten 15-20 dk sonra da doğum bitti, bende epiduralin hiç bir etkisi olmadı yani. Boşuna yapıldı. Sonradan düşündüm de, gittiğim hastane epiduralle ünlü bir hastane, ellerine geleni epiduralsiz bırakmıyorlar, sonra bu istatistiklerden yayın yapıyorlar falan filan.

Bunu niye anlatıyorum, epiduralsiz doğum da aman aman öldüm bittim bir şey değil, hele de zaten doğum süreci kendiliğinden başlamışsa. Bir de burada okudum sonra, ne kadar doğru bilmiyorum, 6 cm. den sonra epidural vurulmasının da bir anlamı yokmuş. Yani gittiğinde doğum uzun sürecek gibiyse, anestezist de iyiyse, epidural düşünebilirsin, ama belki de hızlı ilerleyen doğumlar için çok da gerekli olmayabilir. Benim hastaneye gidişimle doğumun bitmesi arasında 2.5 saat vardı, yani özetle kazık yedim :)

Benim doktorum, 39. haftama girdiğim gün suni sancı ile epidural normal doğum yaptıracak. Sizce bunun ne gibi riskleri olabilir?

merhaba arkadaşlar,konuyu güncelde görünce bende yazmak istedim.

ilk doğumum olacak inşallah.hem astım hastasıyım hem de bel fıtığım var.
sırf ameliyat olmamak için normal doğum istiyordum ama etrafımdan anlatılanlar beni iyice korkuttu.
özellikle nefes sorunu yaşanıyormuş ki ben şimdiden yaşamaya başladım.
epiduralli normal doğumuda burda ilk defa duydum henüz doktorumlada konuşmadım.

eğer tüm ağrı gidiyorsa ve nefes problemi yaşanmıyorsa bu doğum şeklini seçmek isterim.

tecrübeli arkadaşlardan yorum alabilirsem çok sevinirim.

sanırım şartlamamak gerekiyor vücut yapınız ve o anki durum çok önemli bende normal yaptım epidurale bile gerek kalmadı çünkü açılmam kolay gerçekleşmişti

ben epiduralli normal doğum oldum. şimdi millet kaç saatte hastaneden çıktığını okuyunca ağrı eşiğimin cok düşük olduğunu anladım. ben doğumhaneye girdiğimde 5 saat boyunca cok feci sancı çektim. doğumhanede bu durum artarak devam etti, 2-3 saat de orda sancı çektim, bu yüzden kesinlikle epiduralı istedim o an. eğer sancılarınızı benim çektiğim gibi çekdiyseniz epiduralin riskini miskini düşünmezdiniz. keşke bende 5 saat içinde doğum yapabilseydim, ama maalesef ağrılarım çok şiddetli ve çok uzun sürdüğü için epidurali istedim ve hiç pişman değilim.
uygulama yapıldıktan sonra rahat rahat bekledim ve doğumda çok rahattı.

epiduralli normal doğumdada yine o sancıyı çekmek zorundamı kalıyoruz?
ben sancı mancı olmaz diye düşündüm , eğer sancı çekiliyorsa sonrası için ne kadar gerekli veya sancıların şiddeti artıncamı uygulanıyor?
yardımcı olabilir misin?

bende 37.haftamdayım dr çatı muayenesi bi yapsın normal doğum derse epidural isteyeceğim annemde dahil etrafımdakiler epidural yaptırma sancılara dayanırsın diyor allah yardım ediyor diyorlar o zaman diyorum bekleyim dayanılmayacak duruma gelirse epidural isterim ama bence çok güzel bi nimet yararlanmak lazım diye düşünüyorum.

Epiduralde de sancı çekiyo muyuz diye soran arkadaşlar ;
4 cm açıklık olmadan epidurali yapmıyolar zaten.benim doktorum " 4 cm e kadar dayandıysan kalanına da dayanırsın " diyerek yapmadı epidural , hem de bazılarında epidural sonrası baş ağrısı / bel ağrısı olabiliyomuş ...

Normal doğurmuş biri olarak ; sancı şiddeti acı eşiğiyle alakalı olduğu kadar vücut yapısıyla da ilgili bence ( hani çatısı geniş/dar dedikleri)

Kendi tercihim ; sezeryan sonrası dikişli halde yenidoğan bi bebekle uğraşmak çok daha sancılı ve de zor geldiğinden normal doğumu istedim , çok da kolay bi doğum yaptım...

Herhangi bir sıkıntı yoksa bence normal doğumu tercih edin ,hakkaten doğurup ayağa kalkıyosunuz .Ben doğumhaneden odama yürüyerek gelmiştim

Yorum yaptıktan sonra yazıyı okudum ,her satırına imzamı atıyorum...

Kesinlikle hamileler korkutulmamalı , kötü doğum hikayeleri olduğu kadar çok iyileri de var ,örnek : ben , doğumhane maceram 15 dakika sürdü , sadece 4 kere ıkındım ve doğurdum...

Ebelerle ilgili kısım da çok önemli ; doktorun ilgisi/tecrübesi kadar ebeler de önemli.Doktorumun doğum ekibinde 4 ebe vardı , 4 ebe ve 1 doktorla doğuma girdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…