• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Normal doğum' kampanyası

nurbanu7

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
9.232
6.601
398
35
istanbul
Sağlık Bakanlığı, son 3.5 yılda tam 1 milyon 858 bin 354 kadının sezaryenle doğum yapması üzerine, normal doğumu teşvik için kampanya başlatma kararı aldı.

Eylül 2011 - Haziran 2012 arasındaki kampanyayla, yüzde 40’lara varan sezaryen ile doğumun, Dünya Sağlık Örgütü’nün öngördüğü yüzde 15 seviyesine indirilmesi amaçlanıyor.

Bu amaçla anne adayları ve sağlık personeli normal doğum konusunda bilinçlendirilecek. Normal doğuma özendirmek için “Medya Kampanyası” da düzenlenecek.

Çok güzel bir uygulama :46:
Ben 100 kadından 40nın hepsinin sağlık sorunları dolayısıyla sezaryan doğum yaptıklarına inanmıyorum
Ama sorunca bütün kadınlar bir gerekçe gösteriyor nedense :26:
En sağlıklısı normal doğum

Çok güzel bir uygulama :46:
Ben 100 kadından 40nın hepsinin sağlık sorunları dolayısıyla sezaryan doğum yaptıklarına inanmıyorum
Ama sorunca bütün kadınlar bir gerekçe gösteriyor nedense :26:
En sağlıklısı normal doğum

KATILIYORUM SANA sezaryan kolay gelıyor ama sonrası çok fena ...

sezeryanla dogumla dunya 1.cisi olmusuz, vay cok sasirdim.Yurt disinda yalvarsan gerek gormedikce sezeryan yapmiyorlar. Bizde ise herkes sezeryana yoneliyor. Burda doktorlarinda hatasi cok bence daha kolay oluyor diye ugrasmayalim diye hemen sezeryan yapiyorlar.:26:
zaten nerde zararli sey varsa orda biz 1.numarayiz dunya capinda...:20::19::65:

sezeryanla dogumla dunya 1.cisi olmusuz, vay cok sasirdim.Yurt disinda yalvarsan gerek gormedikce sezeryan yapmiyorlar. Bizde ise herkes sezeryana yoneliyor. Burda doktorlarinda hatasi cok bence daha kolay oluyor diye ugrasmayalim diye hemen sezeryan yapiyorlar.:26:
zaten nerde zararli sey varsa orda biz 1.numarayiz dunya capinda...:20::19::65:

aynen aynen herkes işin kolayında 1 saatte çoçukta annede çıkıyor sezeryanda

Bu alerjik hastalığın çocuklarda çoğalması sezeryanlı doğumlar sebepmiş çünkü ana rahminden geçmeyen ve orada mikroplara bulaşmadığından vücut narin oluyormuş bunlar yeni bilgile

bende allah izin verirse normal istiyorum inş bi aksilik olmaz...normal doğumdan çok korkmama rağmen aksi bi durum olmadıkça asla vazgeçmeyin diyorum...:59:

Bu alerjik hastalığın çocuklarda çoğalması sezeryanlı doğumlar sebepmiş çünkü ana rahminden geçmeyen ve orada mikroplara bulaşmadığından vücut narin oluyormuş bunlar yeni bilgile

ALLAHım tum doguracaklara yardım etsın ne zor şeymış bu böyle

ALLAHım tum doguracaklara yardım etsın ne zor şeymış bu böyle
evet zor ben normal doğum yaptım 16 dikiş atıldı ayağa kalkamadım eşim kucağında beni tuvalete götürdü artık yürüyemiyeğimi sandım bebek çok kilolu doğduğundan bende narin ve minyon tipli olduğumdan çatım dar mış doktor anlamamış

evet zor ben normal doğum yaptım 16 dikiş atıldı ayağa kalkamadım eşim kucağında beni tuvalete götürdü artık yürüyemiyeğimi sandım bebek çok kilolu doğduğundan bende narin ve minyon tipli olduğumdan çatım dar mış doktor anlamamış

ay ALLAHım düşündükçe tuylerım dıken dıken oluyor

ay ALLAHIM kendımı o halde duşunemıyorum bıle...

keşke kilolu deyince sezeryanı seçseydin..eğer bana bebek iri derse sezeryan tercihim ama 3 yada 3 buçuk kiloya kadar normal istiyorum inş..doktorun çok hatalı 16 dikiş çok fazla cnm ...çok geçmiş olsun..​

Back