• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Normal doğum için yapılması gereken hazirliklar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mukut31

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
1.644
3.286
333
50
Arkadaşlar doktorumdan ogrendiklerimi sizlerle paylaşmak isterim. Ben 36. Haftadayim. Doktorum zeytinyağı ile sabah akşam vajinanin ağzına ve işaret parmağınızı orta bölümünün ortasına kadar yaglamami, devamlı merdiven çıkmamı dengemi koruyarak bacaklarımı açıp comelip kalkmamı ve bolca da esimle ilişkiye girmemi söyledi. Bunların hepsi perine kesisi yapmadan belki çok az bir kesikle doğum yapmaya yarayan calismalarmis. Esinle birlikte olmak vajinanın kayganligini max. Artiriyormus

Yalnız su anda bebeğin durumu başasagiya ve doğum kanalına girmemiş ve vajina ağzı kapalı. Eğer dizinde sıkıntılarını yoksa bunları yapabilirsiniz. Bu arada ben spor salonuna başladım. 20dk bisiklet 15dk yürüyüş ve basit doğum egzersizleri yaptık toplam 1 saat 15 dk

Arkadaşlar doktorumdan ogrendiklerimi sizlerle paylaşmak isterim. Ben 36. Haftadayim. Doktorum zeytinyağı ile sabah akşam vajinanin ağzına ve işaret parmağınızı orta bölümünün ortasına kadar yaglamami, devamlı merdiven çıkmamı dengemi koruyarak bacaklarımı açıp comelip kalkmamı ve bolca da esimle ilişkiye girmemi söyledi. Bunların hepsi perine kesisi yapmadan belki çok az bir kesikle doğum yapmaya yarayan calismalarmis. Esinle birlikte olmak vajinanın kayganligini max. Artiriyormus

Yalnız su anda bebeğin durumu başasagiya ve doğum kanalına girmemiş ve vajina ağzı kapalı. Eğer dizinde sıkıntılarını yoksa bunları yapabilirsiniz. Bu arada ben spor salonuna başladım. 20dk bisiklet 15dk yürüyüş ve basit doğum egzersizleri yaptık toplam 1 saat 15 dk

ben karnımdan vajinama ulaşmayı bırak göremiyordum sen masaj diyorsun..
o koca karınla eşinle nasıl ilişkiye gireceksin bi de? ben yatakta sağdan sola dönemiyordum tır kamyonu gibi..
gelelim doğumuma...
epiduralli normal doğum yaptım 2,5 saatte sancı+doğum oldu bitti.. hatta bir tane kesi bile açılmadı sadece yırtığım oldu onu da estetikli dikti doktorum.. 1 ay sonra kontrole gittiğimde hiç doğum yapmamış gibisin dedi..

diyeceğim o ki tamam yürüyüş ve hafif egzersiz önemli, ben de ilk 4 ay düzenli yüzdüm.. ama bütün hamileliği boyunca ayakta hareket halinde olup da 20 saat sancı ile açılma bekleyen de var..
moralini bozmak istemem inşallah doğumun kolay olur ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın ama bunlar biraz da vücut yapısı+şans+doğum anında bebeğin gelişi ile ilgili şeyler..

kolay doğuracağım diye kendini çok kasma yani.. Allahtan hayırlısını dile pozitif düşün hafif egzersiz+yürüyüş yap yeter..

hurma ye bunlarin hepsine es deger merdivende çik yuryusde yap tabi :)
bide dogum esnasinda dr ikin demeden ikinirsan o zamanda epizyotmi oluyormus, insan o heyecan stresle surekli ikiniyior ('zaten ikinma hisside oluyor ama zamaninda ikinacaksin kulagin dr da olsun )
ben çok kolay bi dogum yaptim ama ebeyi dinelemedigim için iki dikisim vardi ebe egreksiz yere ikindigin için dikis atiyorum demisti

Merdiven çıkmak ve dengeyi kaybetmeden comelip kalkmak da

Birde yapabiliyorsaniz bacak aranızda birşeyler sıkıştırınca top yastık bu da faydaliymis

Yukarıda paylaştıkları yapabilenler için. Herkesin kilosu vücut yapısı birbirinden farkli

hurmayı günde ne kadar yemek gerekli acaba kızlar. bir de doğuma ne kadar zaman varken başlasak faydası olur.

Taze çörek otu da hem sütü artırıp hem de doğuma yardımcı oluyormuş açılmayı sağlıyormuş

peki normal mi doğurdun :)
evet canım yukarda da yazmıştım normal doğurdum hem de 39+6da hastaneye muayeneye gittiğimde suyum patladı 2,5 saat içinde epiduralli normal doğum yaptım.. hiç kesi de olmadı sadece doğal yırtık oluştu 3-4 tane estetikli dikişim vardı o kadar..

epidurallo doğum nasıl bişi? daha mı az sancı çekiyorsun?

hiç sancı ve acı çekmiyorsun :D
açılman 5-6 cm olduğunda belden giriyorlar eline bir alet veriyorlar sen çok sancı/ağrı hissettikçe basıyorsun.. bir süre sonra belden aşağın tutmuyor..
püf noktası şu: sancı ve ağrı hissetmediğin için böyle vücudunda titreme hissettikçe ıkınman lazım çünkü ıkınma normaldeki gibi kendiliğinden gelmiyor.. eğer iyi ıkınamazsan doğum çok uzuyormuş..
bana ebe dedi ki çok kabız olmuşsun gibi bütün gücünle ıkın.. ben de bir ömür kabız olduğum için süper ıkındım ve 2,5 saatte bitti :)

hiç sancı ve acı çekmiyorsun :KK70:
açılman 5-6 cm olduğunda belden giriyorlar eline bir alet veriyorlar sen çok sancı/ağrı hissettikçe basıyorsun.. bir süre sonra belden aşağın tutmuyor..
püf noktası şu: sancı ve ağrı hissetmediğin için böyle vücudunda titreme hissettikçe ıkınman lazım çünkü ıkınma normaldeki gibi kendiliğinden gelmiyor.. eğer iyi ıkınamazsan doğum çok uzuyormuş..
bana ebe dedi ki çok kabız olmuşsun gibi bütün gücünle ıkın.. ben de bir ömür kabız olduğum için süper ıkındım ve 2,5 saatte bitti :)

gerçekten acı çekmedin mi :) çok pis gülmüşün korktum valla.
ne kadar para verdin özelde mi yaptırdın peki? kesik yırtık falan oldu mu

gerçekten acı çekmedin mi :) çok pis gülmüşün korktum valla.
ne kadar para verdin özelde mi yaptırdın peki? kesik yırtık falan oldu mu

canım özel hastanede yaptım doğumumu.. kurumumun anlaşması gereği hiç para vermedim ama sanırım ortalama 5-6bin civarı meblağ çünkü a grubu hastane..
hiç acı çekmedim.. sadece sancı odasından doğumhaneye alıolar doğum esnasında bebek çıksın die 2-3 defa karnıma bastırdı ebe tüm ağırlığıyla orda bi acı hissettim onun peşine de bebek çıktığı için dünyanın en büyük rahatlamasını yaşadığımdan hatırlamıyorum bile :)
benim perine bölgem esnekmiş demek ki çatım da müsaitti hiç kesiğim yok.. dediğim gibi yırtık oluştu o kadar da olcak artık.. 3-4 tane estetikli dikiş atıldı o kadar..
epiduralin uyuşukluğu akşama kadar sürdüğü için ilk idrar esnasında o tarif edilen yanmayı da duymadım.. yani baya kolay oldu çok şükür..

canım özel hastanede yaptım doğumumu.. kurumumun anlaşması gereği hiç para vermedim ama sanırım ortalama 5-6bin civarı meblağ çünkü a grubu hastane..
hiç acı çekmedim.. sadece sancı odasından doğumhaneye alıolar doğum esnasında bebek çıksın die 2-3 defa karnıma bastırdı ebe tüm ağırlığıyla orda bi acı hissettim onun peşine de bebek çıktığı için dünyanın en büyük rahatlamasını yaşadığımdan hatırlamıyorum bile :)
benim perine bölgem esnekmiş demek ki çatım da müsaitti hiç kesiğim yok.. dediğim gibi yırtık oluştu o kadar da olcak artık.. 3-4 tane estetikli dikiş atıldı o kadar..
epiduralin uyuşukluğu akşama kadar sürdüğü için ilk idrar esnasında o tarif edilen yanmayı da duymadım.. yani baya kolay oldu çok şükür..

ay inşaAllah benim de kolay olur ya yani tüm annelerin kolay olsun tabi tek temennim bebişimin sağlıkla dünyaya gelmesi ve normal doğum yapabilmek

hurma yiyip normal doğum yapan var mı gerçekten merak ediyorum.
benim çok ama çok kolay bi dogumum oldu cnaim
41. haftamda dogurdul, 3. dogumumdu
yarim saatin içinde sanci absladi çocuk dogdu ebeelr bi daha dogurusan sakin evde hiç durma evde dogurusun dedi hatat :)
son iki haftamda iki kiloya aykin hurma yemistim
ama yaninda çok yurudum merdiven çikdim falan

Back
X