- 27 Temmuz 2013
- 85
- 50
-
- Konu Sahibi yilinsonyesilyapragi
canı benim doğum şekli,m henüz belli değil tabiki normal istiyorum. ben de bi kaç birşey okudum gerekli olanlarla ilgili. iç zıbın dediğin alttan çıt çıtlı body mi yoksa üste kıyafetin altına giydirilen çapraz bağlanan üstlerden mi. eğer o çapraz üstlerden se bence gerek yok bebeğin gayet sıcak bir mevsimde doğacak zaten. kısaa kollu alttan çıtçıtlı body ve ve büyün tulum ya da alt ust pijama yeterli olacaktır diye düşünüyorum. isilik etmeyelim evlatları. benim aklıma rakılan ise hastanedeki bebek beşiğinde kullanmak için nevresim takımı gotürmemize gerek var mı yani beeğin kakası falan taşar da kirlenirse hastane görevlileri değiştirirmi onu.arkadaşlar doğum çantası hazırlıyorum fakat gereksiz yük taşımak da istemiyorum. normal doğuma hazırlanıyorum. ne koymalıyım. bebeğe hastane çıkışı aldım ama annem bunda iç zıbını yok dedi. baktığım takımların hiçbirinde yoktu. gerekli mi. bebek ilk doğduğunda giydirmek için ne veriliyor hastaneye. yardimci olur musunuz
canı benim doğum şekli,m henüz belli değil tabiki normal istiyorum. ben de bi kaç birşey okudum gerekli olanlarla ilgili. iç zıbın dediğin alttan çıt çıtlı body mi yoksa üste kıyafetin altına giydirilen çapraz bağlanan üstlerden mi. eğer o çapraz üstlerden se bence gerek yok bebeğin gayet sıcak bir mevsimde doğacak zaten. kısaa kollu alttan çıtçıtlı body ve ve büyün tulum ya da alt ust pijama yeterli olacaktır diye düşünüyorum. isilik etmeyelim evlatları. benim aklıma rakılan ise hastanedeki bebek beşiğinde kullanmak için nevresim takımı gotürmemize gerek var mı yani beeğin kakası falan taşar da kirlenirse hastane görevlileri değiştirirmi onu.
emzirme sütyeni tarak şal aldım ben ekstra bebeğe de ağız bezi ve teni hassas olur diye ıslak mendil yerine temizleme pamuğu gibi bişey var ondan aldımSimdi liste yapmak istesek cantaya neler koymaliyiz? Ben anne icin;
1. Gecelik 2 adet
2. Terlik
3. Sabahlik
4. Havlu
5. Carsaf
6. Corap
7. Ic camasiri
8. Hijyenik ped
9. Hasta bezi
Bebek icin;
1. Hastane cikisi (ic zibin, uzun kollu zibin)
2.zibin
3. Tulum
4. Islak mendil
5. Battaniye
6. bebek bezi
Eksikleri tamamlamama yardimci olur musunuz lutfen
Ben de unutmadan onlari ekleyeyim. Vakit erken henuz ama tedarikli olmakta fayda var. Rabbim yardimcimiz olsun..emzirme sütyeni tarak şal aldım ben ekstra bebeğe de ağız bezi ve teni hassas olur diye ıslak mendil yerine temizleme pamuğu gibi bişey var ondan aldım
canım bence de ıslak mendil alma yeni doğana tenleri onların çok hassas hemen tahriş olur.ılık su ve temizleme pamuğu yeterli.bir de göğüs pedi al.emzirdikten sonra göğsüne koyarsın.Ben de unutmadan onlari ekleyeyim. Vakit erken henuz ama tedarikli olmakta fayda var. Rabbim yardimcimiz olsun..
Tesekkur ederim tavsiyen icin canimcanım bence de ıslak mendil alma yeni doğana tenleri onların çok hassas hemen tahriş olur.ılık su ve temizleme pamuğu yeterli.bir de göğüs pedi al.emzirdikten sonra göğsüne koyarsın.
biraz detaylıdır ama işinize yarar kızlar.. hepinize sağlıklı, kolay doğumlar dilerim
http://ozgenette.kadinlarkulubu.com.tr/2014/04/dogum-cantanz-hazr-m.html?q=doğum+çantası
link çalışmıyor sanırım