Normal doğum hikayeleri

Ben ilk bebeğimi sezeryanla doğum yaptım. 16 aylık oldu. O yüzden yazmadım.
Zaten çok zor oldu benim için. Bir daha çocuk falan istemiyorum demiştim doğumdan bir iki saat sonra. Keşke bu bebeğimi normal doğum yapabilsem..

Merhaba canim bir oglum ve bir kizim var. Ikiside normal dogumla oldu. Kizim 38. Haftamda dunyaya geldi. Oglum ise 42 de cikmaya niyeti yoktu yani.
Ilk dogumum zor oldu. Bunun nedeni etrafimda kimse dogum ile ilgili bilgilendirmemisti beni birde doktor izne cikicam senide doguma alayim dedi ve cok suni sanci verdi. Hic sancim yokken bir anda normal dozdan daha yuksek sanci almisim .Ikinci hamileligimde bol yuruyus yaptim ve yuzdum bunlar dogumumu kolaylastirdi. Tabi suan kis nasil yapicaz diyebilirsin ama hareketini kesme. Saglik sorunun yoksa.
Normal dogumda epidural vurdurmak anneyi cok rahatlatiyor. Birde dogum belirtilerin baslamadan doktorun artik bu bebegi alalim derse ve bir problem yoksa sancinizim veya suyunuzun gelmesini bekleyin derim.
Eşim iki dogumda da yanimdaydi bence annenizden daha iyi eşinizin yaninizda olmasi. Biz ilk bezini bile birlikte degistirmistik.

Son düzenleme:
canım doğuma az kala ılık suya oturmak ve o bölgeye zeytinyağı sürmek ve doğuma girerkende doktor sürünce daha kolay oluyormuş diye okudum.. bende yeni hamileyim bakalım zaman ne gösterecek..

canım açıklık ne kadar olması gerekiyor.. bir de epiduraldan sonra bel ağrısı vs kalıyor mu merak ediyorum..

evde miydin duş falan deyince

Ben oglumu 37. Haftada dogurdum.gece 12 gibi sancim geldi 2.30 gbi hastneye gttik zaten 5 6 cm acilma var demisti doktor 2.45 de dguma aldilar 3.15 te dogmustu bebegim :) eger acilma varsa ve sancilar basladysa dogum normal seyrinde oluyo zten.doktorum bana senn gbi kolay dogum yapan cok az olur demisti dogumhaneye girmemle cikmam bir olmustu resmen esim cok sasrmisyi:)

Merhaba bnde kız annesiyim 1 hafta önce doğum yaptım normal dogum evt zor ama dayanıyosn korkmana gerek yok sadece sakin ol doktorlari dnle ve ben 38 +2 de dogum yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…