Normal doğum hikayeleri

36. Hafta bizde beklemedeyiz kızımız olacak inşallah. Eşimde girecek doğuma. Normal tarih 4 şubat ama doktor ve ebe erken geleceğini düşünüyor. Tahminen 2 hafta sonra. Kısmet artık

Benimde 3 yaşında oğlum var dogum yapicagim gün nisanda gelmedi suyumda gelmedi geceden hafif kasilmalar baslamisti neredeyse 24 saat ara ara sancilar oldu ama cok agrili degildi sancilar siklasmaya baslayinca küvete ilik su doldurup icine oturdum bu annenin rahatlamasini sagliyormus daha sonra hastaneye gittik ve 3 saat icinde dogumum oldu kesinlikle dayanilmiyacak bir agri olmuyo bebisin dogum ani zaten 10 dakika falan suruyo hamileyken bol bol hareket etmek lazim ve fazla kilo almamak

Bende şuracığa sıkışayım :)
Gerçi benim şuan için normal doğum sağlıklı görünmüyor plasenta previa durumundayım. Ama yinede herhangi bi değişiklik olursa okuyayım belki gaza gelirim :))

Bende geldim kafam Leyla olarak benim de az bir sürem kaldı int suanda kadar Doğum ilgili bir video izlemedim siz anlatın tecrübeli annelerimiz biz okuyalım bünyeden bünyeye değişiyor sanırım
Esra ablacim mrb aynı konulara adapteyiz galiba ben de merak ettim baktım birisi 2 hafta önce bekliyor bak bizimki gibi

Normal doğumu engelleyecek bir durumum yok ama gidip aptal gibi internetten video izlemeye çalıştım. İçimizi ferahlatacak güzel hikayeler bekliyoruz.

Esra ablacim mrb aynı konulara adapteyiz galiba ben de merak ettim baktım birisi 2 hafta önce bekliyor bak bizimki gibi
merhaba canım bu merak bizi bitirecek ocak anneleri de başladı doğurmaya artık sıra bize gelsin

SAT in kaç canım :)

Benim 37+2 de suyum gelmişti ,3 cm açıkla gittim,1,5 saat sonra sancı başladı ,şiddeti artıp dayanamayınca 8 cm de epidural istedim 10 cm açıklıkta 3. Ikınmada birazda ebenin karnına bastırmasıyla doğurabildim,evet kamikler açılıyor, ama epidural olduğumdan o acıyı hissetmedim,sonrası bol bol mutluluk gözyaşı,bebişi hemen kucağıma aldım daha silinmeden ten tene temas önemli ilk doğunca,kelime yetmez anlatmaya, eşimde çok heyecanlı idi oda ağladı tabi; toplamda suyun gelmesi ve bebişin doğması 7,5 saat sürdü ,lakin ıkınma doğum son 20-25 içinde oldu,öncesinde açılma bekleniyor her dakika ıkınmıyorsun yani
Şimdi ikinciye yine normal doğurucam inşallah

7.5 saat.. aman allahım..

Ben 19 haziranda 37 haftalıkken oğlumu normal doğumla dünyaya getirdim :) aslında ben doğumu 2 kere yaşadım sayılır. 31. Haftada 3 dk da bir gelen sancıyla 2 gün hastanede yattık çok şükür oğlum 6 hafta daha durdu. 31 haftalıkken hissettiğim sancı o kadar hafifti ki öyle filmlerdeki gibi bağır çağır bir sancı olmadı ben de hiç anlamadım doğum sancısı olduğunu. Adet sancısından bile daha hafifti bence. Sonra sancı 4-5 saat boyu devam edince bir doktora gidelim içimiz rahatlasin dedik meğer doğum başlamış acilmam varmış neyse ben 6 hafta boyunca yattım resmen sonra 37. Hafta birden pit diye suyum geldi (pit sesini cidden duydum) aksam 8 de suyum geldi yarim saat sonra sancı başladı ama su geldikten sonraki sancı önceki 31 haftalıkken olan sancidan daha şiddetliydi. Ben hemen güç toplamak için medine hurması ve muz yedim ve hastane yolunu tuttuk :) saat 11 e kadar dayanabilecek ölçüde sancı gelip gidiyordu. Hatta sancı aralarında espri bile yapıyordum. Saat 11 den sonra artik acılmam iyice arttı ben bagirmalara başladım 12de doğumhaneye aldilar. 12.42 de oğlum kollarımdaydı :) aslında ıkınmayı öğrenene kadar boş yere ağrı çekmişim. Sancı anında ıkınırsan acı olmuyor ben boş yere bağırmışım doğum bitip odaya geçince dedim ki şuan ki bildiklerimi baştan bilseydim çok daha hızlı bir doğum olurdu. (Resmen o halde 2.çocuğu düşündüm )

ebe ve doktorun talimatlarını dinliyorsun oluyor bitiyor. O kadar da zor birşey değil. Açılma uzun sürerse o biraz zor olur ama doğum anı acı veren birşey değil hatta zevkli bile sayılır

Bir de doğum yaptıktan sonra kendini dünya şampiyonu gibi hissediyorsun aşırı gurur verici birşey. Hele yavrunu kollarına aldıktan sonra herşey vızgeliyor. Yaşadıklarını unutuyorsun diyolar ya aslında unutmuyorsun ama kıyas yapacak olursan evladının tek bir tırnağına bile karşılık gelmez o acılar. Deseler ki sen hiç acı çekmeyeceksin ama bebeğinin bir tırnağı eksik olacak hangisini tercih ederdin? Asla evladının tırnağına kıyamıyorsun işte annelik böyle birşey :)

iyi geceler kızlar.

Ben iki kızımıda 40. haftamda dogum yaptım.
Doğum hikayemi anlatmak istemiyorum

Doğum yapmak kadınlarin fizyolojik yapılarıyla alakalı bence.Yürüyüsle, alınan kilolarla alakası yok.

Zorda doğum yapsanız kolayda,bebişinizi kucagınıza aldıgıniz anda ki duygular tarif edilemez.

Allah hepinize saglıcakla bebeklerinizi kucagınıza almayı nasip etsin.

Canım 7,5 saat uzun bir süre değilki 24 saat bekleyen var ve o süre boyunca sancı çekmiyorsun zaten korkma
Benim kayınvalidem 3 gün açılma beklemiş eşimde eşim 5,800 kg doğmuş. Hangi akla hizmet 3 gün bekletilirde sezeryana alınmaz bilmiyorum. 3. Gün artık sezeryan için kayınpederim imza atmaya giderken eşim doğmuş. Ay tam kafayı yemeklik 5,800 çocuk nasıl çıkaarrr ben bilmiyorum

benim de en merak ettiğim konulardan biri.
normal doğum yapan arkadaşlar kilonuz,hamilelikte hareketliliğiniz nasıldı ve bebek kaç kilo doğdu? sezeryan tek korkum oldu merak ediyorum?

Canım 7,5 saat uzun bir süre değilki 24 saat bekleyen var ve o süre boyunca sancı çekmiyorsun zaten korkma
eneem valla o kadar dirayetli ve sabırlı biri olarak sanırım hayatımda ilk defa baya baya tırsıyorum sanırım o gün gelip çatana kadar kendimi rahatlatamicam en iyisi ben hiç düşünmeyeyim

Gece 1de başlamış . Ertesi günü öğlen doğum yapmışsınız. Cook fazla bir saat. Nasıl dayandınız peki . O sancılar bütün gece çektiniz mi. Arada bir mi geliyor. Herkes 10 12 saat 1 gün boyunca şancı çekiyor ertesi günü doğum yaptığını söylüyor. Nasıl bir sey bu ya

Gece 1de başlamış . Ertesi günü öğlen doğum yapmışsınız. Cook fazla bir saat. Nasıl dayandınız peki . O sancılar bütün gece çektiniz mi. Arada bir mi geliyor. Herkes 10 12 saat 1 gün boyunca şancı çekiyor ertesi günü doğum yaptığını söylüyor. Nasıl bir sey bu ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…