• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal doğum hikayeleri

ayferfb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
13
1
36
Ankara
merhaba arkadaşlar şuan 23 günlük anneyim ve hamileliğim boyunca en çok bu tarz hikayeleri merak ediyordum çünkü bazı insanlar normal doğumu öyle bir anlatıyor ki insanın korkmaması elde değil ilk baştan beri hep normal doğumu düşündüm kendimi piskolojik olarak hazırlamak için ve işe yaradığına eminim işte size doğum hikayem
01.04.2011 öğlen 2:30- 3 gibi sancıalrım başladı ama ilk başta adet sancısı gibi hafifdi akşam saat 6- 7 gibi şiddeti artmaya başladı ama her yerde okuduğum gibi 10 dk da bir 5 dk da bir değil süereler hep farklıydı neyse saat 8 gibi eşim annesine haber verdi bu arada o benden daha panikti 9 gibi falan hastaneye gittik dr muayene etti 3 cm açıklık olmuş sancın var yatıralım dedi ilk beni tek odaya aldılar sancı odasında korKmayım diye eşim ve kayınvalide mi de eve yolladılar saat 12 e doğru suyum geldi açılmada 4 cm yi geçmişti sancı odasına aldılar sürekli dr ye geliyordu kontrole ve sürekli yanımda hemşire ve ebe vardı bana doğru nefes alıp vermeyi anlatıyordu ve bazı insanların anlatıkları gibi kötü davranmıyorlardı yavaş yavaş sancının şiddedi artıyordu ve doğum çabuklaşsın diye suni sancıyla işi çabuklaştırdılar saat sabah 4:25 de de bebişim dünya ya geldi o zaman o kadar garip bir duygu hissediyorsun ki çektiğin bütün sancıyı ağrıyı unutuyorsun bian önce bebeğini kucağına almayı düşünüyorsun 9 aylık bazen zorlu bazen güzel bu uzun maratonu güzel bir hediye ile sonlandırmak dünyanın en güzel şeyi olsa gerek umarım bebek bekleyen herkes de böyle güzel sonla bebişlerini kucaklarına almanızı nasip eder ve umarım buraya kötü anısı olan kimse yazmaz ve benim gibi heycan ve merakla bekyen annecikler korkmasınlarzor ama dayanılmayacak kadar korkunç değil :62:

benim doğum hikayem ise benim bir hafta önceden kanamam geldi çok korktuk doktora gittim sadece 1cm açılmış dedi bebek karnında gelişmiyo sezeryana alalım dedi ben kesinlikle red ettim normal doğuracam ben dedim iyi cesaretliymişim yahu.bir haftam olduğu için evime geldim kananamam kesildi zaten bir hafta bekledikten sonra sancım yine yok son gece eşimle yürüyüşe çıktık gezdim baya baktım ben ağırlaşıyorum iyice o gece az az sancım geldi ve iyice sıklaştı ben sancımın çoğunu evde çektim bu çok iyi oldu hastanade suni sancı almadım saatlerce.çok korkuyordum suni sancıdan çünki.neyse hastaneye gittim ebe çok sancın var fazla dedi beni odaya aldı serum taktı ben biraz rahatladım.gece 1:30 felan suyum geldi doğumum çok güzel oldu kızımı 10 dk da dünyaya getirmişim şükürler olsunki çok farklı duyguydu bir derin nefes aldım çok rahatladım kurtuldum dedim ama ters giden birşeyler vardı ebem doğumun çok güzel oldu ama eşin çıkmıyor dedi yani plesenta oluyo galiba. o an çok kötü oldum.ilaç kattı serumumu neler denedi düşmedi.kaç saat doğum masasında bekledim.artık olmadı gece doktorumu çağırdılar beni ameliyata alacaklardı çünki ben normal doğum yapmışım sıkıntı çekmişim tekrar sezeryan gibi olacaktım. anestezi uzmanını aradılar doktorum geldi ve ben amaliyathaneye girdim ağlayarak.kaç doktor birikti başıma ebem çok korktu ama.beni dualarla gönderdi bu olay çok az rastlanıyormuş binde bir kadına oda şans bana denk geldi göreceğim vardı neyse beni bayılttılar bir uyandım bitmişalttan çıkmazsa sezeryan gibi olacaktım alttan çıkmış şükürbir saate yakın sürmüş odama geçtim hastahane hep beni anlatıyo gece korktuk felan diyo hemşireler ebeler.şükür geçti gitti bir anı kaldı bana ama doğumum çok güzel oldu herkes bunu yaşayacak diye birşey yok sonunda ölümde yok kötü düşünmeyin normal doğum gibisi yok.evimde ayaklandımda işimide tuttum ve şimdi çok rahatım şükür.herkese hayırlı doğumlr inş.

benim doğum hikayem ise benim bir hafta önceden kanamam geldi çok korktuk doktora gittim sadece 1cm açılmış dedi bebek karnında gelişmiyo sezeryana alalım dedi ben kesinlikle red ettim normal doğuracam ben dedim iyi cesaretliymişim yahu.bir haftam olduğu için evime geldim kananamam kesildi zaten bir hafta bekledikten sonra sancım yine yok son gece eşimle yürüyüşe çıktık gezdim baya baktım ben ağırlaşıyorum iyice o gece az az sancım geldi ve iyice sıklaştı ben sancımın çoğunu evde çektim bu çok iyi oldu hastanade suni sancı almadım saatlerce.çok korkuyordum suni sancıdan çünki.neyse hastaneye gittim ebe çok sancın var fazla dedi beni odaya aldı serum taktı ben biraz rahatladım.gece 1:30 felan suyum geldi doğumum çok güzel oldu kızımı 10 dk da dünyaya getirmişim şükürler olsunki çok farklı duyguydu bir derin nefes aldım çok rahatladım kurtuldum dedim ama ters giden birşeyler vardı ebem doğumun çok güzel oldu ama eşin çıkmıyor dedi yani plesenta oluyo galiba. o an çok kötü oldum.ilaç kattı serumumu neler denedi düşmedi.kaç saat doğum masasında bekledim.artık olmadı gece doktorumu çağırdılar beni ameliyata alacaklardı çünki ben normal doğum yapmışım sıkıntı çekmişim tekrar sezeryan gibi olacaktım. anestezi uzmanını aradılar doktorum geldi ve ben amaliyathaneye girdim ağlayarak.kaç doktor birikti başıma ebem çok korktu ama.beni dualarla gönderdi bu olay çok az rastlanıyormuş binde bir kadına oda şans bana denk geldi göreceğim vardı neyse beni bayılttılar bir uyandım bitmişalttan çıkmazsa sezeryan gibi olacaktım alttan çıkmış şükürbir saate yakın sürmüş odama geçtim hastahane hep beni anlatıyo gece korktuk felan diyo hemşireler ebeler.şükür geçti gitti bir anı kaldı bana ama doğumum çok güzel oldu herkes bunu yaşayacak diye birşey yok sonunda ölümde yok kötü düşünmeyin normal doğum gibisi yok.evimde ayaklandımda işimide tuttum ve şimdi çok rahatım şükür.herkese hayırlı doğumlr inş.

canım öncelikle bebişin hayırlı olsun allah yardımcın olmuşta son anda kurtulmuşsun valla o kadar ağrı sancıdan sonra ameliyat olmadığında çok sevindim bebişinle birlikte sağlıklı huzurlu uzun ömürler nasip etsin inş.

canım öncelikle bebişin hayırlı olsun allah yardımcın olmuşta son anda kurtulmuşsun valla o kadar ağrı sancıdan sonra ameliyat olmadığında çok sevindim bebişinle birlikte sağlıklı huzurlu uzun ömürler nasip etsin inş.

teşekkür ederim canım sağol.amin cümlemize nasip etsin rabbim sağıkla sıhhatla inş.şükür kurtuldum o kadar ağrıdan sonra sezeryan olmak çok kötü olurdu eşimle annem kapıda bekliyorlardı bebeğimizin sesini duyunca sarılıp ağlaşmışlar ne güzel duygular böyle yaherkese tadtırsın rabbim inş.ben masada beklerken bir yandan da bebeğime bakıyorum nasl birşey incelemeye çalışıyorum hemen bebeğime kavuşamadım kaç saat bekledi kuzum beni hastahanede bir bebek daha vardı anam bağırıyo bağırıyo ben kızımın yanında değildim gıgı bile çıkmamış yavrumun.

Arkadaşlar ben bişey soracağım yaşamadığım için bilmiyorum merak ediyorum.Doğum sancısı hangi ağrıya benziyor bu birinci sorum ikincisi ise bu nst dediğiniz nedir bide doğuma girmeden bi kaç test daha yapılıyormuş bunlar hakkında bilgisi olan varmı? çok soru sordum galiba :1:

Çok korkuyom ya hep annem yuzunden annem iki doğumunda da ölümden dönmüş sanki bende onun gbi zor doğum geçireceğim sanıyorum hep korkuyorum sezeryanda istemiyorum :(

kizlar ilk defa anne olcam ilk bebegim sancilarm basladi 5 dk bir gelip 50 60 sn suyo kasilmalarim. sancim gitmiyo adet sancisi gibi ama ne kanama nede su gelmesi var pazartesi gunu itibari ile 2 gun hastanede yattim ve 1 bucuk santm acilmam olmus 2 gundurde evdeyim bu nisan gelmesi dogum sirasinda olur mu yoksa erken mi gelmesi gerek yardmci olur musunz ??

Back