Normal doğum da kesi

masal perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2008
405
4
96
İstanbul
Arkadaşlar benim annem bundan kaç sene önce doğum yaparken rahimi kesme yapmamışlar...şimdi çok mu meraklılar anlamadım ..kesip dikmeye doktorlar.epizyotomi yapılmadan normal doğum yapan var mı aranızda çok merak ediyorum:?

kontrolsüz yırtıklar oluşmaması için kesi yapılır bence yapılmasıda gerekir zaten onu hissetmiyorsun doğum anında benim hissetiğim sadece ağrı ve ıkınma hissiydi kesiyide dikişleride hissetmedim

o sancıyla bir an önce kurtulmak için kesip kesmemelerine aldırmıyorsun ama sonraki günler oturamuyorsun bile... 2 doğumumda da beni kestiler, kesisiz yapan arkadaşlarım var ama... sanırım açıklıkla alakalı belli bir santimden fazla açıklık olmadıysa, bebekte geldiyse mecbur kesiyorlar...

fazlaca yırtılmalayım diye kesiyorlar bildiğim kadarıyla.ben kesiyi hiiç hisstemedim ama bazen hala kaşınıyor dikiş yerleri.özellikle kendimi zorlayınca.

BeyazBulutunda dediği gibi kontrolsüz yırtıklar olmaması için... Yırtıklar kesi sayesinde daha düzenli oluyor ve dikişler sayesindede yanlış kaynamasını engelliyorlar diyebiliyorum...

canım kesıp bıcmeye meraklarından degıl kı..
annenın demek ıhtıyacı olmamıs ve yapmamıslar..
aslında yapılması sogru olan.
yoksa daha kotu yırtılmalar olunca daha kotu olur..
kesı yapılması hem rahat bır doğum ıcın hemde kontrolsuz yırtılmalar olmaması ısın onemlı.
banada yapıldı.hıssetmedım..

Ben bir arkadaşımdan bişey duydum. Oda hemşire olan arkadaşlarından duymuş... Eskiden kesi ve yırtık olmadan doğum yapanların oranı evet fazla ama nedense şimdi kesisiz doğum yapan yok denecek kadar az, arkadaşımın hemşire arkadaşları demişki 8n ekadar doğru bilmiyorum bu dedikleri) Hemşireler gerekli açılmayı beklemek istemedikleri için hemen kesi atıyorlarmış, kendilerince zaman kazanmak için.

evet aynı şeyi bende duydum hemşire arkadaşlar ve doktorlar daha fazla beklemektense kesip alıveriyolarmış.benide kestiler diktiler hatta kanamam oldu tekrar diktiler yenilediler dikişleri.şuan 36 gün oldu ve hala oturamıyorum kalkamıyorum.fazla ayakta kalınca çok sızlıyor.yurtdışında açılana kadar bekliyorlarmış onlar neden kesmiyor peki dimi.

bence kisiden kisiye degisiyor,bir de dr lar ciltin esnekliginin durumuna gore karar veriyorlar.benim ablam iki tane dogum yapti özel hastanede ama dikissiz kesi yapilmadan....dr gerek gormemis bir zarari da olmadi...ama bir arkadasim gecen gun dogum yapti onunkini de cok kesmisler,10 tane dikis var diyordu ...bünye meselesi bence..

Aman ya kimseye güvenemiyorum artık... Sezeryan konusuda böyle; elimi kaldırsam sezeryanla doğum yapmış anneye çarpıyor nerdeyse. Neden istediklerini soruncada ben istemedim,doktor gerekli dedi diyorlar ve hepsininde bir nedeni var, eskiden nasıl yapıyorlarmış normal doğumu bu kadar çok. Ozaman sezeryan gerektirecek durumlar bu kadar çok yaşanmıyormuymuş..
Mesela bebek 4 kilodan fazla tahmin edilince doktorlar sezeryanla almamız lazım diyorlarmış. Annem beni 5kilo 300 gram doğurmuş:) 6 kiloluk bebek doğuran bir arkadaşımda var ve inanamadım hiç kesi atılmamış.. Demekki olabiliyor.
eee şimdi doktora gidicem bana sezeryan gerek derse, mecburen bende kabul edicem ama içimde acaba gerçekten gereklimi tedirginliği kalacak.

bence kesı yapılması daha ıyi...ya daha anlamsız sekılde yrıtlırısa??zaten gerej olmayınca kesı yapmıyorlar..

ozaman devlet hastanesnde dogurcaksın canım...
gercekten gereklı değilse sezaryen yapmıolar bılıosun...a.s

benım drumda dedı ama ben gıttım unv hastanesınde doğurdum cunku normal ıstıyordum basından berı..

ışte sorun bu anlamsız bir şekilde yırtılacağı anlaşılacağı zaman kesi yapılması lazımken, beklemeden hemen kesi atıyorlar, belki açılacak yada belki atılması gerekecek kesinin boyu kısa olacak...

Yşadaığım şehir görev nedeniyle bir doğuda bir il, burdaki devlet hastanesine giren hasta çıkar, Üniversite hastanesi de yok... ışte dediğimin ne kadar doğru olduğunu birkez daha burdan anlıyoruz devlet hastanelerinde normal doğum oranı çok fazla demekki gerek olmadanda gerekli diyerek özeller sezeryanı çok fazla yapabiliyor. Ha bu arada şunu belirteyim sezeryan isteyene sezeryan yapsınlar ona lafım yok. Benim lafım normal isteyene normalle uğraşmak istemeyen doktorların bahane sunması.

canım doktora gitmeden önce iyice araştır bazı doktorlar sezeryan hastası..sırf ticari amaç güttükleri için...herşey normal bile olsa yalan söyler ikna eder seni sezeryana..onun için iyice araştır doktoru..sezeryan meraklısı birine gitme.

ben özel hastane düşünüyordum doğum için,,,şimdi devleti düşünmeye başladım..dediğiniz gibi gerek yoksa kesi yapmazlar ayrıca devlette hergün binlerce doğum oluyor ebeler tecrübeli...bana daha sıcak gelmeye başladı sizce..hala kafam karışık ama...sancı odası gözümü korkutuyor herkes bir arada..:tomato:

arkadaslar benim kuzenim dogum sancısı tutunca istanbulda hastaneye gitmis
sonra ortamdan korkup ben eve gidicem diye tutturmus
enistem de ne akılsa- kuzenimi eve geri goturmus
bir ebe cagırmıslar yaslı ebeler olur ya köy üsulü nerden bulmuslar bılmıyorum
sanırım onceden tanıyorlarmıs ya da aynı yerde oturan bırıymıs
bırkac yıl once konusmustuk da ayrıntıyı hatırlamıyorum tam

evde dogum yapmıs ve ne kesı ne yırtık
ancak herkes o kadar sanslı olacak dıye bır sart yok dogumdan hemen sonra hastaneye gıtmıs
yırtık var mı fılan dıye
bırsey yokmus
ancak jinekolog arkadaslarım var, bir tanesi evelki sene geldi yüzü bembeyaz
meger hastası dogum yaparken hic ummadıkları bır anda perine bölgesi birden yırtılıyor
ama taa iclere kadar böyle popoya anüse kadar yırtık oluyor
bu da korkmus zar zor dıkmıs
sanırım minik bir kesi kontrolsuz ve yamuk yumuk yırtılmıs bır perineden iyidir
cunku yamuk yumuk yırtılında dıkıslerı de berbat oluyormus
bence bıkac cm lık kesıyı onemsememek lazım

canım ttabii ki kesisiz doğum yapanlar var ama doğumun çabuk olması için yapılıyor veyahut da bazılarının açılması çok oluyor bazılarının öyle olmuyor benim 8 dikiş vardı mesela arkadaşımda 3 dikiş yapılmış herkesin farklı doktorun tercihi o, sen de yoruluyorsun ıkınmaktan. annemin de dikişsiz olmuş evde doğurmuş zaten ama kıçıma kadar yırtıldı der hep, yani çok da sağlıklı olmayabiliyor oranın estetiği için de dikiş gerekiyor. hem dikiş fena bişey de değil alınana kadar 3-5 gün orda bi rahatsızlık hissettim ben ne ağrı ne sızı oluyor dr onu da alınca sanki hiç doğum yapmamış gibi oldum valla

bendede kesildi ..acilmam tam olmustu 10cm acilmam tamamlanmisti ikinmakta cok zorlaniyodum...bi anda doktorum ebeye keselim bence dedi oda tamam dedi kesti hissetmedim...kontrolsüz yirtilma daha beter olurdu ..

şekercik tam da soracağım soruya cevap vermşşisn çok sağol, yani kesiden sonra birkaç gün vs (her ne kadar sürüyorsa) sonunda normale dönüyorsa bence sorun yok, doktorlara güvenmek lazım bence

şekercik tam da soracağım soruya cevap vermşşisn çok sağol, yani kesiden sonra birkaç gün vs (her ne kadar sürüyorsa) sonunda normale dönüyorsa bence sorun yok, doktorlara güvenmek lazım bence

cnm normale dönüyor korkmayın hiç kesi en son korkulcak şey... ben yatmadım bile gezindim durdum daha kolay iyileşir diye. bi de dr batikon verdi yakmayanından tabii:) onu sürdüm tuvaletten sonra o kadar. inş her şey sizin için de kolay gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…