- Konu Sahibi masal perisi
-
Ben bir arkadaşımdan bişey duydum. Oda hemşire olan arkadaşlarından duymuş... Eskiden kesi ve yırtık olmadan doğum yapanların oranı evet fazla ama nedense şimdi kesisiz doğum yapan yok denecek kadar az, arkadaşımın hemşire arkadaşları demişki 8n ekadar doğru bilmiyorum bu dedikleri) Hemşireler gerekli açılmayı beklemek istemedikleri için hemen kesi atıyorlarmış, kendilerince zaman kazanmak için.
Aman ya kimseye güvenemiyorum artık... Sezeryan konusuda böyle; elimi kaldırsam sezeryanla doğum yapmış anneye çarpıyor nerdeyse. Neden istediklerini soruncada ben istemedim,doktor gerekli dedi diyorlar ve hepsininde bir nedeni var, eskiden nasıl yapıyorlarmış normal doğumu bu kadar çok. Ozaman sezeryan gerektirecek durumlar bu kadar çok yaşanmıyormuymuş..
Mesela bebek 4 kilodan fazla tahmin edilince doktorlar sezeryanla almamız lazım diyorlarmış. Annem beni 5kilo 300 gram doğurmuş:) 6 kiloluk bebek doğuran bir arkadaşımda var ve inanamadım hiç kesi atılmamış.. Demekki olabiliyor.
eee şimdi doktora gidicem bana sezeryan gerek derse, mecburen bende kabul edicem ama içimde acaba gerçekten gereklimi tedirginliği kalacak.
bence kesı yapılması daha ıyi...ya daha anlamsız sekılde yrıtlırısa??zaten gerej olmayınca kesı yapmıyorlar..
ozaman devlet hastanesnde dogurcaksın canım...
gercekten gereklı değilse sezaryen yapmıolar bılıosun...a.s
benım drumda dedı ama ben gıttım unv hastanesınde doğurdum cunku normal ıstıyordum basından berı..
Aman ya kimseye güvenemiyorum artık... Sezeryan konusuda böyle; elimi kaldırsam sezeryanla doğum yapmış anneye çarpıyor nerdeyse. Neden istediklerini soruncada ben istemedim,doktor gerekli dedi diyorlar ve hepsininde bir nedeni var, eskiden nasıl yapıyorlarmış normal doğumu bu kadar çok. Ozaman sezeryan gerektirecek durumlar bu kadar çok yaşanmıyormuymuş..
Mesela bebek 4 kilodan fazla tahmin edilince doktorlar sezeryanla almamız lazım diyorlarmış. Annem beni 5kilo 300 gram doğurmuş:) 6 kiloluk bebek doğuran bir arkadaşımda var ve inanamadım hiç kesi atılmamış.. Demekki olabiliyor.
eee şimdi doktora gidicem bana sezeryan gerek derse, mecburen bende kabul edicem ama içimde acaba gerçekten gereklimi tedirginliği kalacak.
canım ttabii ki kesisiz doğum yapanlar var ama doğumun çabuk olması için yapılıyor veyahut da bazılarının açılması çok oluyor bazılarının öyle olmuyor benim 8 dikiş vardı mesela arkadaşımda 3 dikiş yapılmış herkesin farklı doktorun tercihi o, sen de yoruluyorsun ıkınmaktan. annemin de dikişsiz olmuş evde doğurmuş zaten ama kıçıma kadar yırtıldı der hep, yani çok da sağlıklı olmayabiliyor oranın estetiği için de dikiş gerekiyor. hem dikiş fena bişey de değil alınana kadar 3-5 gün orda bi rahatsızlık hissettim ben ne ağrı ne sızı oluyor dr onu da alınca sanki hiç doğum yapmamış gibi oldum valla
şekercik tam da soracağım soruya cevap vermşşisn çok sağol, yani kesiden sonra birkaç gün vs (her ne kadar sürüyorsa) sonunda normale dönüyorsa bence sorun yok, doktorlara güvenmek lazım bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?