normal doğum çok mu zor çok mu ağrılı?

mineerhan9288

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2014
24
0
0
Hatay
Normal doğum yapmak istiyorum ama sonra vücudun çok değiştiği ve eski haline asla dönemeyeceği ve çok ağrılı bi süreç olduğunu duydum. Ben cok korkuyorum ağrı sancı bu şekilde katlanrm evladm için ama cok mu zor bilmek istiyorum. 18 haftalık hamileyim doğum hikayelerini okurken karar verdim siteye üye olup bu soruyu sormaya. Ama birinin bana açık açık anlatması lazım neyin ne olduğunu. Ilk gebeligim ve eşim hiç yardımcı olmuyor kendimi kötü hissediyorum bazen saatlerce ağlıyorum. Lütfen düşüncelerinizi paylaşın ama gerçekte ne yaşicaksam onu anlatın bana.

Allah bebeğini sağlıkcakla kucağına almayı nasip etsin öncelikle ben iki sene önce doğum yaptım normal. 15 saatlik bir sancı sonrasında oğluş doğdu zormu dersen çok zor ve sancılı bir süreç benim açılmam olmadı son saate kadar birde üstüne suni sancı yedim artık tamam dedim ömrümde bu kadar sancı çekmedim ben ama artı tarafıda vardı doğurduktan sonra çabuk toparlandım. Allah yardımcı oluyor korkma

tatlım bırıncısı ınternette hıc bır sekılde ne dogum hakkında yorum oku nede normal dogumu ızle herkezın dogum surecı farklıdır eger korkarsan zaten normal doğumda yapamassın benım bır evladım var normal yaptım allahım nasıp ederse ınsallah bunuda normal ıstıyorum tabıkı zor zor olmassa annelıgın ne anlamı kalır sadece sakın olman gerek o sırada ve doktorunun ve hemsırenın dedıklerını uygula nefes egzersızı yap sureklı evınde son zamanına dogru allahım bıze dayanamayacagımız o acıyı vermez emın ol sen sana sunu soyleyebılırım evet agrı cekıyosun canın yanmıyor ama merak etme benım tek korkum oydu artık bebek gelmeye baslayınca son 4-5 ıkınmada bebegının kafasını hıssedıyosun kafa cıkınca doktor bebegı alıyor ve emın ol sende onunla beraber doğuyosun bır anda duruyor hersey ne sancı ne acı ben derımkı kesınlıkle normal doğum yap ama kımseyı dınleme dedıgım gıbı herkezın dogum surecı farklıdır sen duanı et ve nefesını kontrol et yeter bagırmanın sana hıc bır faydası olmuyor tam tersı dahada sancı cekmıs oluyosun ben gıkımı bıle cıkarmadan doğum yaptım yanımdakı ebe ve hemsıre ve doktor hayatımda ılk defa boyle doğum yaptırdım dedı agrım olmadımı oldu tavan yaptı ama sabrettım bebısım bana gelecektı onun ıcın ne var cekmısım agrı acı hepsıne deger

Teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için iyi dilekleriniz için... Bn genç kızken adet dönemlerimi acillerde geçirirdim cok sancılı oluyodm ama elbette doğum sancısı bin kat fazladr. Sancıyı çekmek sorun degil bnm merak ettigim bebek cikarken canın acıyo mu

yok tatlim acimiyor sancidan hissetmiyosun zaten uyusturuyolar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Senin dediğin vücudda değişim veya eski haline dönemeyecegim sezeryan için geçerli o da şöyle. Sezeryanda çok az da olsa karın kalır dikiş izin ve sınuçta bir ameliyat. Normal doğum anneyi eski haline döndürrn en hızlı doğum şeklidir lütfen iyi araştır. Normal doğuma herşeyin elverişliyken sezeryanı düşünme bile. Rabbim bize bu imkanı vermiş. Korku olucak tabi sancı da ama bir sefer ve saatler sadece. Ben normal doğum olsun diye antalyada gitmediğim doktor kalmadı en pahalı hastanesine kadar. Sırf normal doğum için. Sezeryan bizim ülkemizde moda olan birşey. Avrupaya dönüp bakalım sezeryan dediğin zaman yüzüne şaşırıp bakarlar ve neden derler. Kesinlikle rabbim bir aksilik vermediği sürece sonuna kadar normal git lütfen. Faydalarını ise doğumdan snra kendin görürsün. Bol şans...:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

benim sancım gece 12 gibi başladı ağır ağır...3 gibi şiddetlendi kimseye çaktırmadım:)herkes uyuyodu ben öyle dolanıyodum evin içinde,çünkü sancıyı evde çekmenin yararıma olacağını söylemişti ablam...ben de öyle yaptım 4 gibi artık sancım iyice artınca hastaneye giittim kontrol sancı odası derken 5:30 da bitti hikayem:)eğer ilk açılmayla hastaneye gitseydim çokk beklermişim orda,çünkü doğumdan 5 gün önce başlamış açılma...ebe bana sen nasıl dayandın doğurmak üzeresin dedi...böylelikle ikinciyi doğurursam eğer (ki ben belki senden kat kat fazla korkuyodum kimsenn hikayesini falan okumazdım yani)yine evde çekerim sancımı su falan gelmesi durumu dışında tabii....ben sanıyodum ki çıkaramıycam bebeği dışarı,hatta doğum masasından neyse ben kalkıyorum dedim iniyodum da ayağımı çekemedim:)),biraz daha gayret etsem daha kolay olacaktı tabii. valla rabbim oyle bi yardım ediyo ki.o ordan nasıl çıkıyo nasıl toparlanıyosun insann aklı almıyo...mutlu doğumlar diliyorum şimdidednn:))

Tam benlik bir muhabbet olmuş şu sıralar bende normal doğum yoluna gidiyorum ve hala tereddütlerim var ordan nasıl çıkacak diye. Aklımda delice senaryolar dolaşıyor. Bende okumuyorum öyle olumsuz şeyler duymak istemiyorum. Allah yardım eder amenna. Ama aklımda hala çılgın sorular dönüp duruyor.

Bende normal doğun istiorum doktorum normal doum yapabileceğimi söledi . İnanlmaz korku var ama o ğün öle bi hal alıomuşunki sancıdan hiç nasık çıkcak yok öle olcak yok böle die düşünmeye frsat olmuomş :)sancı vurdumu ooohjj pırttt bitti o yğzden fazla araştrmayın rabbmize dua.edelm inşallah atlatıcaz o ğüne kadar hiç bişi düşünmein .. öle yada böle çıkartıomussun zaten korksan ne yazar :)

Benımde dogum korkum var ama sezaryena gore normal fıkrımce daha ıyı ve cabuk toparlanıyormusssun tek korkum o sontamıdır nedır ondan yana :18::18::18::18::18::18::18::18:

en iyisi o gün gelene kadar düşünmemek ,günü gelince nasıl olsa olan olcak,azcık kalmış senn hayırlısıyla kucağına al inşallahh:)

en iyisi o gün gelene kadar düşünmemek ,günü gelince nasıl olsa olan olcak,azcık kalmış senn hayırlısıyla kucağına al inşallahh:)

Bende düşünmemeye çalışıyorum ama iki güne bir rüyalarımda doğum yapıyorum çok şükür bayağı tecrübe sahibi oldum Gerçekte ne olur bilemem :18::18::18::18:

Bencede hic dusunmeyin gunu geldgnde hersy kendiligndn gelisiyor ztn bir bakmissnz olmus bitms

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben vajinismusu yeni atlattim aslında tam da bitmedi korkulu gunlerim hala iliskide acı çekiyorum ve bazen hiç ilişki olmuyor ve 20 haftalik hamileyim ne yapacağımi bilmiyorum normal doğum nasıl olur olur mu cokk korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…