Nolur yardım edin gücüm kalmadı 😰

sssilaaa3

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2013
191
140
34
Herkese merhaba. 9 günlük kızım kurulu saat gibi gece 11 de başlıyor sabah 7de susuyor. Ağlamaktan nefessiz kalıyor. Ayaklarını topluyor sürekli. Gaz çıkarıyor gaz sorunumuz yok ama neden bu ayak toplama? Neden belli saatler? Meme reddi yok sütüm yeterli çok şükür 🧿 Gaz için benim içmediğim hiçbir şey kalmadı.. Neyin atağı bilmiyorum ama başına gelen var mı? Nasıl geçer ? Ne yapmalıyım? Gaz masajı diyorlar ama altını açarken bile morarıyor nerdeyse masajı bekleyeceğini sanmıyorum hiç ☹️☹️ Nasıl geçecek bu? ☹️

İlk 40 gün boyunca inanın 10 yaş yaslanmistim. 15 kilo vermiştim. Çünkü ne gece kavramı var ne gündüz. Bizimki de gece dedin mi başlardı. Gece olsun istemezdim. Sabaha kadar kaç kere kalktığımi hatırlamazdim. Ağlar da ağlardı. Size ihtiyacı var, dünyayı bilmiyor. Bir de sutunuzun yettiginden emin misiniz? Benim çocuğum tam doymuyormus mesela biz onu üç beş gün sonra anca anlamıştık. Ayaklarını sıcak tutun. Kiraz çekirdeği kemerleri var ayaklarına ve karnına ondan sarın.

İlk zamanlar böyle, benim kız da böyleydi, sıcak duş iyi geliyor, bol bol emzirin, ten teması yapın ve sıcak tutun, anne karnını aradığı için kaygılı bu yüzden de sürekli kucak ve meme istemesi normal ,ilk 3 ay sabırlı olmalısınız, bir de doyduğundan emin olun ...

Herkese merhaba. 9 günlük kızım kurulu saat gibi gece 11 de başlıyor sabah 7de susuyor. Ağlamaktan nefessiz kalıyor. Ayaklarını topluyor sürekli. Gaz çıkarıyor gaz sorunumuz yok ama neden bu ayak toplama? Neden belli saatler? Meme reddi yok sütüm yeterli çok şükür 🧿 Gaz için benim içmediğim hiçbir şey kalmadı.. Neyin atağı bilmiyorum ama başına gelen var mı? Nasıl geçer ? Ne yapmalıyım? Gaz masajı diyorlar ama altını açarken bile morarıyor nerdeyse masajı bekleyeceğini sanmıyorum hiç ☹️☹️ Nasıl geçecek bu? ☹️
ilk zamanlar böyle maalesef. Biz de annemle neler yaşadık, çok zordu. Gece 3-4’e kadar uyumazdı. Kilo alımı iyi mi onu takip edin öncelikle. İyiyse karnı doyuyordur. Geceyle gündüzü de karıştırıyorlar tabi. Gündüz gün ışığı alsın. Ve ben bebekler kendileri uyur sanıyordum 😅😅 aslında çok küçük çok uykuya ihtiyacı var. İki saat arayla mayıştırıp uyutmaya çalışabilirsiniz. Uyurken özellikle geceleri loş bir ortamda olması iyi olur. Bunların hepsi bir süreç, Allah yardımcınız olsun. Bilin ki geçecek 💐

İnanın aynısını yaşadım.Yediklerine dikkat et gaz yapacak şeyler tüketme. Bebeğin ayaklarını sıcak tutun ve karnını. Terlemesine de izin vermeyin. Sizde giyiminize dikkat edin. Sizde gaz olursa bebekte de olur. Belli saatlerde ağlamaya başlıyor üç beş gün sonra döngü gündüze doğru kayıyor. Aynısını yaşadığım için biliyorum. Teniniz temas halinde olsun. Kucağına alma alışır kelimesine asla kulak vermeyin. Eğer kucakta susuyorsa kucakta kalsın. Yeni bir dünya çünkü korkuyorlar bebekler. Sarılık olmamasına çok dikkat edin. Bol bol emzirin. Ilık duş genellikle akşam saatlerinde aldırın. Çok uyursa da uyanma sıkıntısı olursa da bilinki çocuk sarılık olmuştur. Benim kızım üç aylık ve üç aylık olana kadar özellikle kırkı çıkana kadar 10 yıl yaşlandım. Tecrübesiz olduğum için korkuyordum bende ağlıyordum hep. Bide gaz damlaları var kolik bebekler için. Kullanmanızı öneririm. Probiyotik içerikli olanlardan alırsınız. Ve masaj yapın karnına YouTube de bebekler için gaz masajları var. Allah yardımcın olsun kardeşim 😊

Koliktir. Oğlum da akşam 6 dan gece 2'ye kadar ağlar bağırırdı. 4. ay bitince geçti.

Anlattığın durum kolik bebek durumu canım gazla ilgili ayaklarını bisiklet sürer gibi hareket ettir yavaş yavaş sürekli al gazını inan ki bugünler çok zor ama geçecek her fırsatte uyu dinlen bırak evi 💩 götürsün yemek vs düşünme hepimiz geçtik aynı dönemden önce sen iyi ol ki bebişe de iyi gelebilesin… geçecek bu günler 🤲🏻

9 günlük bebek sadece açsa ve ya sıcaktan huzursa ağlar. Gaz sancıları için daha erken 15-20 gün arasında başlar gaz sancıları. Kalın giydiriyor olabilirsiniz bebeği sıcaktan da huzursuzlanıyor olabilir. Sütüm yeterli dediğiniz için sadece aklıma oda sıcaklığı geliyor ben gaz olduğunu düşünmüyorum daha erken çünkü. Açlık ve ya sıcaklık ikisinden biridir muhtemelen.

X