Evlat Edinme nolur buyuunce öğrenmesin

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

sulexsule

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2011
371
6
296
İstanbul
biyolojik babam ben annemim karnındayken ölmüş açlık sefillik derken vermiş beni doğar doğmaz sütünü bile emzirmeden zaten beni evlat edinen aile kapıda beklemede hemen almış götürmüş bilmiyodum babam ki babam diyorum bence gerçek babam bana emeği geçen büyüten doktora okula gezmeye götüren babam ölünceye kadar ki hem biyolojik hemde buyuten babam öldü yetimin 2 katıyım ben diyorum yetimin dibiyim yani zaten babam öldükten sonra acı gerçeği öğrendim yaşadıklarımı anlatamam 22 yaşındaydım ve tek kelime delirdim neden söylediniz ne gerek vardı neden ben küçükken söyleseydiniz dedim ki bencede öyle 3-4 yaşlarında uygun bi lisanla anlatılsaydım travma yaşamazdım belki atlatırdım ama hala atlatamadım 8 yıl oldu öğreneli her defasında anneme konu deştiriyor ve onuda kendimide uzuyorum istemeden nolur söylemeyin illaki söyleyecekseniz 4 yaşını geçmeden söyleyin ömrümün sonuna kadar bu duyguyu atlatamayacağım çünkü bunu evladım dediğiniz aldığınız çocuğa yapmayın öğrenmesin ya bilmesin gerçeği bazen gerçekler acıdır ve bu çok acı

merhaba konu beni çok üzdü benimde 5 yalında oğlum var gerçek babası 3 aylıkken bırakr-tı aramadı sormadı tekrar evlendim 1 yaşından beri üvey babası bakıyor ve çocuk gerçeği bilmiyor okula gitmesi gerekiyordu kimlikte biyolojik babasının soyadını taşıdığı için gnderemedik üstüne almaya çalışıyor ve sanırım olmuyormuş öyle bişey babasına aşık bi çocuk asla söylemeyi düşünmüyoruz hiç kimseyede müsade etmeyiz

mahkemeye başvurun belki çözülür olayınız davayla inşallah ta çözülür

merhaba konu beni çok üzdü benimde 5 yalında oğlum var gerçek babası 3 aylıkken bırakr-tı aramadı sormadı tekrar evlendim 1 yaşından beri üvey babası bakıyor ve çocuk gerçeği bilmiyor okula gitmesi gerekiyordu kimlikte biyolojik babasının soyadını taşıdığı için gnderemedik üstüne almaya çalışıyor ve sanırım olmuyormuş öyle bişey babasına aşık bi çocuk asla söylemeyi düşünmüyoruz hiç kimseyede müsade etmeyiz

soyelrmıyız soylemezmıyız ıblmıyorum aynı sızın gıbı dogumdan sonrakı ayda 3 ayından 2 haftası eksıkken ayrıldık terk edıldık
oglum suanda 37 aylık
15 aylıktan berı sımdı esımle beraberım sevgılıydık o zamandan berıde baba der
suandada 7 aya yaklastı evlendık
bu gercek onu nasıl sarsar bılemıyorum :S
babasına asık bır cocuktan bahsedıyoruz :44::43::43::43::43:okul mevzusu benıde cok dusunduruyor ayrıca:50:

kesinlikle bilmemeleri en doğrusu. ama akrabadan tanıdıktan belirli bir yaştan sonra öğrenmesi daha kötü sonucta saklanmıyor böyle şeyler... kücükken söylenmesi mantıklı sanırım

..yanlış konuya cevap yazmışım,özür dilerim ^^

Son düzenleme:

bakın konuyla ilgili bir yazı buldum bir avukattan...
soru aynı soru,avukatın cevabı:
Medeni Kanun 306 uyarınca eşler bir diğerinin çocuğunu en az iki yıl evli olmaları veya otuz yaşını doldurmuş olması şartı ile evlat edinebilir. Bunun için Aile mahkemesinde evlatlığa izin davası açabilir eşiniz çocuğun babasının haklı görülebilecek bir itirazı varsa değerlendirilir ve karar verilir. Dava dilekçesinde baba adı ve soyadınında değiştirilmesi talep edilirse çocuğun baba adı ve soyadı değişebilir.

Back