nolur bir bakin lutfennnn

_aysu_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2009
287
3
0
- Yurtdışı
merhaba sevgili KK uyeleri.hemen uzatmadan konuya geçiyorum
ben henuz 14-15 yaslarindayim.asiri el yikama gibi bir hastaligim var yani mesela
annem bana perdeyi duzelt diyor duzelttikten sonra gidip ellerimi yikiyorum yani psikolojik yikamassam kendimi temiz hissetmiyorum.yani boyle anormal derecede el yikayincada sabunlar falan ellerimi mahvetti.sanki kirislar yarandi asiri derecede catlak gibi seylerde var.ama en fenasi baska.bir kere yine ellerimi yikadiktan sonra ellerimin icinde feci bir kasinti basladi bende farkinda olmadan kasiyormusum meger.yaklasik 2-3 gunden sonra cok kotu birsey farkettim.ellerimin icinde kasintidan cizikler yaranmis.yani oyle elin icindeki herkesde olan ciziklerden degil.cok baska cokda kotu gorunuyor.eger bu kirislar gitmezse depresyona dusucem. lutfen yardim edin daha cok gencim simdiden boyle kirisli falan olmak istemiyorum.yardimlarinizi bekliyorum…lutfen

çok acil bir dermatologa ardından bu el yıkama saplantın için de bir psikologa gitmelisin...çok ciddi bir soun bu, ellerini çok fazla yıkayarak yıpratıyorsun, zaten eller bedene göre daha çabuk yaşnaır bir de bu şekilde fazla yıkayarak onların ömürlerini iyice kısaltıyorsun. dediğim gibi vakit kaybetmeden bir dermatolga uğra...

bir ara bende de vardı bu sorun.. sabunla yıkamaktan ellerim tahriş olmuştu artık..sonra azmettim.. ne kadar içimden gelse de banyoya gitmedim.. sonra bıraktım..ama ellerinde böyle çizikler varsa diğer arkadaşların dediği gibi bir doktora git canım.. CADIARZU

dermatologa gitmem gerekdigini bende biliyorum.ama annem elinin ici zaten gorunmuyor diye gerek yok diyor.hic boyle biri degil aslinda grip olsam doktora goturur ama simdi neden boyle anlamadim.bu yuzden sizden yardim istiyorum

dermatologa gitmem gerekdigini bende biliyorum.ama annem elinin ici zaten gorunmuyor diye gerek yok diyor.hic boyle biri degil aslinda grip olsam doktora goturur ama simdi neden boyle anlamadim.bu yuzden sizden yardim istiyorum

cnm, el yıkamak güzelde anladığım kadarı ile bu durum sende saplantı halinde yani psikolojik bir durum,ilerlemeden yardım almanı öneririm,el içinin görünmemesi gözardı etmeni gerektirmez, ayrıca ekzama gibi bir durumda olabilir onun için dr,a görünmende fayda var.........

benimde kardeşimde bu durum var maalesef. obsesif yani takıntı ve psikoloğa gitmen gerekir çünkü bu hastalık daha sonra ilerleyebiliyo onunda elleri kıpkırmzı oldu yıkamaktan görenler ne olmuş eline diyo dediği şeylerde aynı senin gibi.birazda senin elinde bu içindeki sesi dinlememeye çalış ellerini yıkama kendini kontrol etmeyi öğren biliyorum bu zor ama senin elinde yinede geçmiş olsun cnm

geçmiş olsun canım benim
Bence de kızların dediği gibi zaman kaybetme dr. git

malesef bu takıntıdan bende de var. hele ki mutfakta çok abartıyorum. devamlı bebak acı badem kremi kullanıyorum onun sayesinde hem yumuşak hem de sabun izi kalmıyor. bazende bepanthene krem. sürerüm. amaa iş yarıklara kesiklere kadar gelmişse kesin bi dr a gitmelisin.

el yıkamak iyi ama fazlası seninde gördüğün gibi zarar. öncelikle kaliteli bir sabun kullan. çünkü kalitesiz sabunlar elleri mafediyor. duru sabun aktives proteks gibi kaliteli bir sabun kullan mutlaka. ama elin için mutlaka doktora git arkadaşların dediği gibi. ihmal etme lütfen. ve ellerini zeytinyağlı bir krem ile sık sık kremle. doktor bazı durumlerda özel sabun yazıyor ve eczaneden alıyorsun.

canım önclikle geçmiş olsun bence senin yardım alman gerekiyor bi psikolağa git görün bence..çünkü takıntı olmuş el yıkamak.. sorun daha kötü yerlere gitmeden git önlemini al inş geçer canım opuyorumnanaktan

buyuk ıhtımal egzama cıkmıstır sende cnm loccıtane krem var ondan kullan cok ıyı gelıyorr

Canım kendini her daim telkin etmelisin,ellerimi yıkamama gerek yok diye düşün yada yıkama gereği duyudğunda çok sevdiğin başka birşey yap,aklın dağılsın,kendi kendine baktın ilerleme yok o zaman dr a git tabiiki,sana bitkisel sabunlar kullanmanı tavsite ederim,marketten alacağın kaliteli sabunda senin ellerindeki yarıklarıa çare değil,bende benzer birşey yaşadım çünkü,Ekodost Likid Sabun'u kesinlikle tavsiye ederim,hatta tüm ürünlerini,hem doğal,yani kanserojen,allerjik içeriği yok.Hemde egzamalara çok iyi geliyor,yani iyileştirici özelliği var.

Elleri sıvı sabunla yıkamamak gerekir çünkü sıvılaştırılmak için içlerine kimyasallar konuluyor yani reklamlarda döndüğü gibi sağlıklı değiller pekte.en güzeli bildiğimiz kalıp sabunlar hem daha iyi temizliyorlar hem de kurutmuyorlar.

Zeytinyağlı sabunlardan da faydalanabilirsin.
Veya yıkadıktan sonra krem filan sürmeyi denemelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…