• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nolur bana akıl verinn :( ofkem sinirim

Zaten gorusmuyorum. O bana her defasında kotuluk yaptı ama ben daima bi ihtiyacı varken yanında oldum. Ama olmadık hakaret yedim birde haketmedigim halde. Beddua ediyorum da sana falan dendi. Ben onu Allah'a havale ediyorum artk.
bosver canim beddua eden kisi karsisindaki kisi haketmiyorsa doner dolasir kendi yakasina yapisir.sen en iyisini yapmissin allaha havale ederek

Ne oldu mesela canım, bir örnek verebilsen.

Evden gitti normal bi sekilde napysn iyimsn dedm kufur etti konusmadm bida sonra konusmaya basladk kendi kardesne etmedigi kalmadı banada kufurler yagdrdı. Sonra 3 ay flan gorusmedk. En sonunda gercekten ihtiyacı oldugunu dusundugumde elimden geleni yaptm deger bilmedi ve gercekten kskanclk vardı surekli sevgilimn bana yaptgı seyleri diyodu ona gelince soylesin bize boylesin de istemiyom o kzıda fln dedi benden icin kufur fln etti. Ondan snra boyle oldum iyice asabilestim.

Ben genelde icime atarım. Ama en sonuncuda ne varsa Soyledm. Aslnda pismanda oldum seviyesiz bi insanın seviyesine dustugum icin. Emin ol onda kırılacak kalp yok. Duygusuz bencil kafasna gore yasayan biri.

Ben kırılır mı kırılmaz mı pek bakmam agzimda olanı soyler rahatlar gecerim hakkettiysede hic pisman olmuyorum kafam rahat oluyor oyle... aksi durumlar benim icin zorlu oluyor oyuzden fazla dusunme nasil kafan rahat etcekse oyle ol

bosver canim beddua eden kisi karsisindaki kisi haketmiyorsa doner dolasir kendi yakasina yapisir.sen en iyisini yapmissin allaha havale ederek

Bana ettigi hakaretleri suan kendisi yasıyo bana herkesin icinde etmedigi kufur kalmadı. Bende Allah'a havale ettm yaknda herkesn diline dusecek ki dustu. Bana kalkms beddua ediyorum diyo bide. Allah n adaletine hep inanmsmdr. Bana kim gercekten haketmedigim lafı ettiyse bin beterini yasadı. Allah'a brakyrm. Sadece biraz sarsldm sinir yapm bozuldu. Onu duzeltmek istiyorum artk.s

Ben kırılır mı kırılmaz mı pek bakmam agzimda olanı soyler rahatlar gecerim hakkettiysede hic pisman olmuyorum kafam rahat oluyor oyle... aksi durumlar benim icin zorlu oluyor oyuzden fazla dusunme nasil kafan rahat etcekse oyle ol

Haklısın. Haketmeyen insana ne yapsan bos o yuzden herseyi demek en iyisi en azındam lafa rahat olur. Deneyecem bunu . Cok sagol.

Sevgilin ne diyor bu duruma?

Onun yuzune dahi bakmyr hic konusmuyor. Cunku onada az bisey yapmadı . Benmde haketmedigimi oda biliyo asla ezdirmiyo beni. Gercekten ailesine kotu davransm belki karsmda olurdu ama iyi niyetimi cok iyi biliyo o yuzden haklının yannda. O onun sevgilisi diye saygı gosterip sustuysa oda bunu yapmalydı. Sevgi degil saygıda onemli.

Bir peygamber efendimize sahabeleri neden Hz Ali'yi çok sevdiğini sormuşlar. Peygamber efendimizde çağırın Ali'yi de size göstereyim demiş. Sonra sahabelerine şunu sormuş teker teker. "Sana biri kötülük yapsa sen ne yaparsın" diye. Onlarda "İyilikle karşılık veririm" demişler. Ama efendimiz sürekli aynı soruyu sormuş sahabelerine. Onlarda en fazla altı yedinci soruya kadar dayanabilmişler. En son Peygamber efendimiz Hz Ali'ye dönmüş. Bu sefer aynı soruyu ona sormuş. Her sorduğunda hep iyilikle karşılık veririm demiş ve sonunda da "efendimiz bana bir insan sonsuz kötülük etsin,ben ona yine iyilikle karşılık veririm" demiş. Peygamber efendimizde "işte ben Ali'yi bu davranışından ötürü çok seviyorum" demiş.

İnan ki bende senin yaşadığını yaşadım çoğu kez. Ama o kişiye onun davrandığı gibi davranırsanız eğer, o kişiden farkınız kalmaz. Kendinizi iyi bir insan olarak hissetmek istiyorsanız,size kötü davranan insana iyilikle karşılık vermek zorundasınız.

Bir peygamber efendimize sahabeleri neden Hz Ali'yi çok sevdiğini sormuşlar. Peygamber efendimizde çağırın Ali'yi de size göstereyim demiş. Sonra sahabelerine şunu sormuş teker teker. "Sana biri kötülük yapsa sen ne yaparsın" diye. Onlarda "İyilikle karşılık veririm" demişler. Ama efendimiz sürekli aynı soruyu sormuş sahabelerine. Onlarda en fazla altı yedinci soruya kadar dayanabilmişler. En son Peygamber efendimiz Hz Ali'ye dönmüş. Bu sefer aynı soruyu ona sormuş. Her sorduğunda hep iyilikle karşılık veririm demiş ve sonunda da "efendimiz bana bir insan sonsuz kötülük etsin,ben ona yine iyilikle karşılık veririm" demiş. Peygamber efendimizde "işte ben Ali'yi bu davranışından ötürü çok seviyorum" demiş.

İnan ki bende senin yaşadığını yaşadım çoğu kez. Ama o kişiye onun davrandığı gibi davranırsanız eğer, o kişiden farkınız kalmaz. Kendinizi iyi bir insan olarak hissetmek istiyorsanız,size kötü davranan insana iyilikle karşılık vermek zorundasınız.

Cok haklsn canmm . Ben zaten kotu olamam cidden beceremem. Kisilik mi huy mu bilmiyorum aslnda memnunum bu halimden kimseyi geri ceviremiyorum.

Back
X