Sivilceli Ciltler nolacak bu yüzümün hali :(

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

manikkk

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
2.175
2.306
merhaba kızlar. hemencecik konuya gireyim.
malumunuz yaz geldi. herkes hayal ettiği fiziğe ulaşmak için çabalarken bazılarımızın tek derdi sivilce ve izleri... ben de sivilceli tayfadanım. 4 5 sene önce roaccutane kullandım tam 10 ay.. herkesin yaşadığı gibi ilk 2 ay yüzüm kustu, sonrasında düzeldi. yaz geldiğinde tedavim bitmişti. izlerim rahatsız ediyordu kremle devam etmem gerekti. ama ben tatilde o kremi düzgün kullanamadım tabi.
cildimi her zaman güneşten korudum en kaliteli güneş kremleriyle.
ilacı bıraktıktan sonraki 2 sene gerçekten de tek 1 sivilce bile çıkmadı.
izlerim de kendi halindeydi.
ama 2 senenin sonunda yeniden azmaya başladı. her çıkan yerini ize bırakıyor. çopur çopur kaldı suratım yaz da geldi utanıyorum artık milletin yüzü bebek poposu gibi.. bu yaz yaşadığım şehirde en iyi cildiyeye gitmeyi düşünüyorum ama izler için ayrıyetten bildiğiniz yöntemler var mı? ağrılı ağrılı çıkıyolar birde.. bıktım artık

Edit: geçen sene gördüğüm tedaviyi anlatmayı unutmuşum, defalarca gittiğim için cildiyeye;
okuduğum şehirde bi doktordu bu, ona da derdimi anlattım, roaccutane kullanmak istemediğimi söyledim. bana azitro diye bi ilaç yazdı, bir tür antibiyotik. içinde sadece 3 hap var. bir de cleocin ve T ile başlayan soyucu bi krem yanlış hatırlamıyosam. antibiyotiği haftanın 3 günü ardarda kullanıp kremi her gün düzenli olarak kullanmam gerekiyordu. etkisi oldu mu? kesinlikle. roaccutane gibi çektirmedi ama krem burnumun içini çok kuruttu. siyah noktalarıma da innnncecik sürüyodum çünkü. her hafta 3 gün bu antibiyotiği kullandım ve 2. ayda doktor bıraktırdı. tekrarladı mı? tabi ki.. yoksa neden burdayım ki :)

Kalıcı çözümler arıyorum...

Son düzenleme:
Roac demeye gelmiştim :bicak:
daha sonra cildiyeye gittiğimde bunları anlattım, tekrar roac tedavisine başlamak istedi, başka bi doktor bu.
tekrar çektiğim eziyetleri yaşamak istemedim. ağzımı açarken dudaklarım kanardı çok çektim o ilaçtan.
göze alamadım....

daha sonra cildiyeye gittiğimde bunları anlattım, tekrar roac tedavisine başlamak istedi, başka bi doktor bu.
tekrar çektiğim eziyetleri yaşamak istemedim. ağzımı açarken dudaklarım kanardı çok çektim o ilaçtan.
göze alamadım....
Kuzum, ben de kullandım. Kullandığım için mutluyum ama Allah bir daha göstermesin kolay bir ilaç değil.
İnşallah kremle hallolur problemin.

Kuzum, ben de kullandım. Kullandığım için mutluyum ama Allah bir daha göstermesin kolay bir ilaç değil.
İnşallah kremle hallolur problemin.
kullananların çoğunda sivilce tekrarlamıyor. benim gibi istisnalar az tabi. bende 2 sene etkisini sürdürdü. 2 seneden sonra sil baştan .. :KK43:

Pinner test var. Vücudunuza yararlı-zararlı besinleri ayrıştırıyor.

Yediklerimizin sağlığımıza ve dış görünüşümüze payı büyük. Bir düşünün isterseniz.

Biraz maliyetli ama, değebilir.

program mı bu nasıl yaparım bu testi
Bu arada cidden reklam falan yapmıyorum. Ben yaptıracaktım bir ara, mümkün olamadı. Halamla paylaşmıştım. O yaptırdı. 2 ayda 10 kiloya yakın verdi, cildi berraklaştı. Kendini zinde hissettiğini söylüyor. Paylaşmak istedim.

Bu arada cidden reklam falan yapmıyorum. Ben yaptıracaktım bir ara, mümkün olamadı. Halamla paylaşmıştım. O yaptırdı. 2 ayda 10 kiloya yakın verdi, cildi berraklaştı. Kendini zinde hissettiğini söylüyor. Paylaşmak istedim.
ben kıbrısta okuyorum burda yaptırabileceğimi sanmıyorum :KK43:(

X