nolacak benim halim?

dün cok yakın bi akrabamın düğünü vardı 43 yaşında ilk defa evleniyor ve cok güzel olmuştu.Hiç umudunuzu yitirmeyin zaten yaşam koşulları artık evliliği geciktiriyo

43 yaşında evlenmiş ama çocuğu olucak mı acaba.. Mutluluklar tabi ki de, bilmiyorum bazen Allah'a sitem ediyorum illa hemen evleneceksin diye kural yok doğru düzgün birini çıkarmıyor diye. İstese bizi de mutlu edebilir..Ama bir sebebi vardır diyorum.

43 yaşında evlenmiş ama çocuğu olucak mı acaba.. Mutluluklar tabi ki de, bilmiyorum bazen Allah'a sitem ediyorum illa hemen evleneceksin diye kural yok doğru düzgün birini çıkarmıyor diye. İstese bizi de mutlu edebilir..Ama bir sebebi vardır diyorum.
bunun için hiç isyana girme. Allah ol dediğinde olur şimdi sana cok ilğinç gelcek belki ama ben 5 bucuk aylık hamileyim annemde 5 aylık kardeşimden sonra 20 yıl gecti ve süpriz geldi. unutma dualarımız kabul olmuyosa bizim için hayırsızdır. eğer gec kabul oluyorsada Allah daha iyisini vereceği içindir.

çocuk istiyorsa neden olmasın ki ? riskli olabilir ama dikkat ederse sağlık açısından da sıkıntı olmazsa elbette çocuğu olur. 50 yaşında bile anne olanlar var.
bakınız bir arkadaşım vardı 32 yaşında. kimseyle tanışmıyor görüşmüyordu hep geri çeviriyordu evlenicem de demedi evlenmeyeceğim de demedi. çok utangaçtır. annesi babası evlenmiyor diye kahroluyordu. şimdi iş arkadaşının ısrarıyla telkinleriyle çekine çekine bir erkekle tanıştı ve olumlu gidiyormuş. birden bire kabul etti kendisi bile çok şaşkın. ilk görüştüğü kişi ve inşallah hayırlıysa olur. o yüzden isyan etmeyiniz umulmadık zamanda karşımıza çıkıverir belki de.her insanın bu hayatta büyük bir imtihanı olduğunu düşünüyorum. kimi eşiyle kimi evladıyla kimi bekarlığıyla kimi de hastalığıyla imtihan oluyor. biraz da böyle bakmak lazım olaya.

Evlenmek zorunda degilsin diyenleri anlamakta güclük cekiyorum dogrusu. Sanirim mantikli hic bir insan "zorunda" oldugu icin evlenmiyordur. Arkadasim ben sizi anliyorum. Benim bildigim insanlar bir hayati beraber paylasmak, beraber bir yola cikak istedikleri icin sevdiklerinle evlenirler. Tabiki herseyden önce herseyin hayirlisi. Bende 27 yasindayim ve yaklasik 2 yildirda yalnizim ve s1k1ldim gercekten. Insaniz sonucta cogu insan hayatinda birinin varligini ister. Anne, baba, kardes, dost herkez bir yere kadar eslik eder hayatimizda bize. TAbiki söyle birseyde var: Evlensek dahi hicbirseyin garantisi yok ama cidden anlayamiyorum.

Son düzenleme:
çocuk istiyorsa neden olmasın ki ? riskli olabilir ama dikkat ederse sağlık açısından da sıkıntı olmazsa elbette çocuğu olur. 50 yaşında bile anne olanlar var.
bakınız bir arkadaşım vardı 32 yaşında. kimseyle tanışmıyor görüşmüyordu hep geri çeviriyordu evlenicem de demedi evlenmeyeceğim de demedi. çok utangaçtır. annesi babası evlenmiyor diye kahroluyordu. şimdi iş arkadaşının ısrarıyla telkinleriyle çekine çekine bir erkekle tanıştı ve olumlu gidiyormuş. birden bire kabul etti kendisi bile çok şaşkın. ilk görüştüğü kişi ve inşallah hayırlıysa olur. o yüzden isyan etmeyiniz umulmadık zamanda karşımıza çıkıverir belki de.her insanın bu hayatta büyük bir imtihanı olduğunu düşünüyorum. kimi eşiyle kimi evladıyla kimi bekarlığıyla kimi de hastalığıyla imtihan oluyor. biraz da böyle bakmak lazım olaya.

Bilmiyorum. İmtihan olduğunu biliyorum.. Ama üzüntüler beni bulmak zorunda mı.. Ben hep üzgün uyumak zorunda mıyım? Allah başka dert vermesin, taşıyamayacağı sıkıntıyı vermesin.. Eskiden daha dirayetli miydim neydim artık yoruluyorum.

Bilmiyorum. İmtihan olduğunu biliyorum.. Ama üzüntüler beni bulmak zorunda mı.. Ben hep üzgün uyumak zorunda mıyım? Allah başka dert vermesin, taşıyamayacağı sıkıntıyı vermesin.. Eskiden daha dirayetli miydim neydim artık yoruluyorum.
Dediğiniz gibi Allah başka dert vermesin, amin. Sizi anlayabiliyorum. ben de bu süreçte yaşadıklarımı yazsam güzel bir kitap çıkar ortaya. epey tecrübem oldu. Ama artık akışına bıraktım. dertlenince, yıpranıyorum, yoruluyorum, yaşlanıyorum. yarına çıkacağımız bile belli değilken evlenemiyorum diye dertlenmek istemiyorum artık. hayat güzel. yanımdakilerin, sevdiklerimin, sevenlerimin, kıymetini biliyorum. onlarla mutlu olmaya çalışıyorum. evlilik de nasibimde varsa huzurum bozulmayacaksa mutlu olacaksam tez zamanda olsun inşallah.

Can
İyi gibi..içim tqmamen ısınırmı zaman lazım.İtmiyor en azından şimdilik.Anesine yakın ev alacakmış.Sanırım annesinde kalacaktır gidip geleceklerdir.Böyle iyi gibi değil mi?Terkedilmiş hep aldatılmış falan.Yine böyle bir korkusu var fazlaca.Terkedemem de başlayınca.Düğmeyi basmış oldum.[/QUO

Canim ya bastan herseyi açik açık konuş bence.. belki de hic ummadigin kadar mutlu eder seni. Herkesin beklentisi farkli beklentilerin karsilanacaksa gonlune goreyse bi sans ver.. hakkinda hayirlisi olsun

Guzel sozleriniz ve umut dolu mesajlariniz icin hepinize tesekkur ederim hanimlar.. herkesin gonlunde bi dilek var. Allahim hepimize hayirlisini versin iyi insanlarla karsilastirsin. Yuce Rabbim kimseyi boynu bukuk birakmaz buna inancim tam..

X