Merhaba,
Başlıkta da belirttiğim gibi, noktalama işaretlerini kullanmaktan sakınanlar, acaba ücretli mi zannediyorlar diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
En azından cümle bittiğinde "nokta" koyalım lütfen! lütfen! lütfen!
Uzun uzun yorum yapılıyor tek bir noktalama işareti yok! Artık çok rahatsız oldum ve konu açayım dedim.
Tek tek uyarmak çok itici olabilir. Ama bunun da bir çözümü olmalı!
Ne yapılabilir bu konuyla ilgili?:44:
Gönder butonuna basıldığında "lütfen noktalama işareti kullanınız" gibi bir uyarı gelse?
İmkansız olduğunu biliyorum ama aklıma başka bir fikir gelmedi.
tek derdi bu olsa insanların.herkez bi hışımla derdini yazıyo yorum yapıyo.sizde açacak konu bulamadınız yada başka derdiniz yok hiç gülesim yoktu
Haklısınız.
O kadar çok imla hatası ve noktalama işareti hatası yapılıyor ki...
Sanki bunun için özel bir çaba harcıyorlar.
tek derdi bu olsa insanların.herkez bi hışımla derdini yazıyo yorum yapıyo.sizde açacak konu bulamadınız yada başka derdiniz yok hiç gülesim yoktu
İllaki hatalar olabilir,bu gayet normal bi durum
Hatayı yargılamak yersiz geldi bana
Evet ben de tek tek uyarmanın çok itici olabileceğini düşündüğümden, böyle bir başlık açtım.hepimiz sadece noktalama değil yazım yanlışlarıda yapabiliyoruz .Arkadaşın dediği gibi çabuk yazmak ,bir an önce meram anlatmak için hatalar yapılıyor.önlem konusuna gelince pek mümkün değil bu kadar insana hata yapmayın yanlış yazıyorsunn vs demek.dikkat edilmesi gerek çok haklısın ama herzaman bu olamayabiliyor işte .bu hatalara önem veren ben bile kantarın topuzunu kaçırabiliyorum noktalama konusunda.yanlış yazılan kelimelere ayrıca hassasiyet duyuyorum ama tek tek demek irite edici olur mecbur kendimi tutuyorum
Keşke herkes hatasız yazabilse ama burada kimsenin tamamen hatasız yazmasını bekleyemeyiz ama bariz şekilde yapılan hatalar var.
Basit gibi görünse de aslında hiç de basit bir konu değil bu ama işte herkesin algısı farklı.
Siz gülmeye devam edin en iyisi.
İnsan okumaya üşeniyor değil mi? Üşenmeyi geçtim, insanın içinden gelmiyor okumak.
Karmakarışık bir yazı. Cümleler birbirine girmiş, özne, yüklem hangi cümlenin belli değil. Burada bahsedilen insanlık hali hatalar değil, samimi bir ortam burası yazının inciğine cinciğine kadar dikkat edemeyiz elbette, edebi eser vermiyoruz sonuçta. Ama en azından okunaklı olmalı, cümlenin başı sonu belli olmalı, uzun yazıysa paragraflara ayrılmalı ki rahatça okuyup konu sahibine yardımcı olabilelim.
Eğer aşırıya kaçılmış hatalar varsa; x,w,q gibi harfler kullanmak, msn dili kullanmak, ünlü harfleri yutmak gibi, kötü içerik butonuyla yönetime bildirebilirsiniz. Onlar ilgileniyorlar. Ama noktalama işaretlerinin yanlış kullanılmasına/kullanılmamasına yönetim müdahale edebiliyor mu pek bilgim yok. Bilgilendirilirsek iyi olur...
Tabii ki herkesin hatasız yazması beklenilemez.. En dikkat edenlerimiz bile çoğu zaman hatalar yapıyor-yapıyoruz.
Fakat okunması açısından paragraf bırakılsa, ya da sizinde dediğiniz gibi ayırabilmek açısından nokta kullanılsa daha kolay okunacaktır.
Bazen, kişi tüm acısıyla yazıyor, hatta sonunda acele yazdım hatam varsa affola yazıyor; gelen ilk yorum ;
'' lütfen türkçemizin kurallarına uyalım !!!Yorum yazmak bile gelmiyor içimden. ''
( Bir kere Türkçe kelimesini bile yazarken hata yaparak uyaranlar var, komik duruyor. )
Benim en rahatsız olduğum durum ; sesli hrflrin yutulrk yazıldğı yazlr..
Bu durum bilmemekten ileri gelmiyor çünkü, tamamen özensizlik..[/QUOTE]
Canım hatta özensizlik değil, tamamen özentilik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?