noel başka şey yılbaşı başka şey, zaten noel 1 ocaktan bi hafta önce kutlanıyo hristiyanlarda, biz hhristiyan olmadığımıza göre
bizde yılbaşı kutlanır, o da eğlenmek için bi bahanedir, yılbaşında daha fazla yemek yapıp, daha çok çerez alıp gülüp eğleniyoruz diye niye hristiyan olalım durduk yere
yeni yılımız güzel geçsin diye güzel bi başlangıç sadece, eğlenmek için bahane
ayrıca bu yaşa geldim hiiiiç noel kutlayan görmedim, hiç yani
hayır tabi ki de..
ama yılbaşında yeni bir yıla başlayacağımız için güzel dileklerde bulunurum,sevdiklerimle olmayı isterim hepsi bu.. aşkımla olsak bilemicem ama :asigim:
Ben Noel'i kutluyorum çünkü burada çoğunlukla arkadaşlarım Hristiyan.Haftaya evlerine davetliyiz mesela.Türkiye'de kutlamıyoruz ama yılbaşına girerken eğleniriz orası kesin.Bunun günah olduğunu da katılmıyorum ben.İsteyen istediğini kutlar.Bu da kimseyi daha az Müslüman veya Hristiyan yapmaz.
noel değil ki benim bayramın neden kutlayayım aramızda mutlaka o bayramı kutlayan mezhepten dinden arkadaşlarımız vardır onlara saygı duyarım ama ben elhamdülillah müslümanım kutlamam, onlar benim ramazan bayramımda kurban bayramında kutlama yapıyorlar mı?
yılbaşına gelince noel ve yılbaşı birbirinden çok farklıdır yeni bir yıla girerken güzel başlangıçlar yapmak isteriz ki tüm bir yılı öyle geçirelim
Hristiyanlıkta 24-25 aralık christmast kutlaması yapılır ki noel o dur..(isa'nın doğuşu)
biz müslümanlar noel kutlamıyoruz ki,bizler 'yeni yıl'ın gelişini kutluyoruz 31 aralık gecesi:)
eger hristiyan degilseniz zaten noelin anlamini tam olarak anlayamazsiniz ki.. yurtdisinda tamamen hristiyan bir cevrede de olsaniz sizin yapacaginiz yemeklere katilmak arkadaslarinizla toplasmak olucaktir. sizin icin sadece sosyal bir aktivitedir. ben yurtdisindayim, turklerin cogunlukta oldugu bir bolgedeyim ama arkadaslarim hep yabanci. onlar bile noeli dini boyutundan siyirarak kutluor. herkesin derdi agac,isiklar ve suslemeler. onlar bile isin ozunde degiller ben nasil kutlayayim. ama yalan degil sehir baska guzel oluor noel suslemeleriyle. o acidan seviyorum. ama dini yonden bana hicbirsey ifade etmior...
Yılbaşında ağaç süsleriz bazen hediyeler alırız.
Ama bu yaptığımız noeli değil yılbaşını kutlamaktır..
ıkisi farklı şeylerdir zaten... Ve farklı günlerde yapılır...
Ayrıca kutlayan tanıdıklarım olsa katılırım benim için sorun olmaz..