Anket Noel kutlar msnz?

Noel kutlamasi ve süslemesi

• Noel'i doruk süsleyerek kutlarim

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    41
Dinimizce günah oldugu icin, ve ailemden öle birsey görmedigim icin kesinlikle kutlamam...bizler hristiyan degil, müslümaniz!!!

evlenmeden önce çok eğlenceli geçerdi yeni yıla girişimiz.
tüm sevdiğimiz arkadaşlarımız, birinin evinde toplanırdık.yerdik,içerdik,eğlenirdik,mangallar yapardık.
her bir yanı süslerdik.evlendik başka şehire geldik, eşimin işi nedeniyle.o eski yeni yıllar artık güzel bi anı olarak kaldı.burada hiç dostumuz,akraba,arkadaşımız yok.yeni yılımız genelde sıradan geçiyor artık.

Son düzenleme:
bizde noel diye bişey yokk..
yılbaşı varr..
noel kutlamıyoruz tamamdaa.
önyargıdaa yanlışş..
yeni gelen yılı bizde güzel karşılamak adınaaa eğleniriz evde ailecek..
tabularını yıkın birazz..bunu noel diye alırsanız kutlamıyoruz .birkere noel çok farklı tarihlerdee kutlanırr..

Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde ısa'nın doğumunun kutlanıldığı Hristiyan bayramı. Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinir.
Noel, her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık'ta kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder. Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminde 25 Aralık'a denk gelen 7 OcakNoel olarak kutlarlar. Hristiyanların çoğunlukta olduğu ülkelerde pratik olarak Noel tatili yılbaşı tatiliyle birleştirilir.

buda alt bilgi olsunn...biz noel deil yeni gelen yılı kutluyoruzz yani 31 aralıkk yanii yılbaşı....noelle hiç bir alakası yokturr...

bizde noel diye bişey yokk..
yılbaşı varr..
noel kutlamıyoruz tamamdaa.
önyargıdaa yanlışş..
yeni gelen yılı bizde güzel karşılamak adınaaa eğleniriz evde ailecek..
tabularını yıkın birazz..bunu noel diye alırsanız kutlamıyoruz .birkere noel çok farklı tarihlerdee kutlanırr..

Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlanıldığı Hristiyan bayramı. Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinir.
Noel, her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık'ta kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder. Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminde 25 Aralık'a denk gelen 7 OcakNoel olarak kutlarlar. Hristiyanların çoğunlukta olduğu ülkelerde pratik olarak Noel tatili yılbaşı tatiliyle birleştirilir.

buda alt bilgi olsunn...biz noel deil yeni gelen yılı kutluyoruzz yani 31 aralıkk yanii yılbaşı....noelle hiç bir alakası yokturr...

doğru yaa noel le yılbaşı farklı.kaydirigubbakcemile5

niye noel kutlarmisniz diye soruyorsunuzki anlamiyorum bir hristiyana gidip ramazan bayrami yada kurban bayrami kutlarmisiniz demekten hic bir farki yok bunun

niye noel kutlarmisniz diye soruyorsunuzki anlamiyorum bir hristiyana gidip ramazan bayrami yada kurban bayrami kutlarmisiniz demekten hic bir farki yok bunun

Kusura bakma canim, ben actim bu anketi, soruyorum cünkü o kadar cok tanidigim varki Noel i kutlayan yani 24-25-26 alaligi kutlayan!!! bilmezmiyim dinimizce böyle birsey yok ama kutlayan cok!!! malesef....Yilbasi kutlamasi ayri, ona kimse bisey demiyor...

Evinde doruk agaci mi süsleyen, altina hediyeleri birakip noel gecesi mi acan, noel baba kiyafeti ile süsler yapan....coooook malesef.

türkiyede karıştırılan bir şeyler var: noel ve yılbaşı...
noel ayrıdır yılbaşı ayrı...
burda ikisi bir arada yapılıyor yani noel kutlar gbi ağaça süsleniyor felan oysa o ağaç yılbaşında süslenmez yurt dışında, o noele özledir...
işte bizim millet özenip yapıyor ama bari doğru yapın ya :mymeka:

ben evliliğimiz boyunca hiç kutlamadım ama kutlamayı isterdim doğrusu..
hristiyan felan değilim ama güzel bir kültür yani okulda felan kutlardık biz (yurt dışındaykene)ve çok eğlenceliydi diyebilirim..
kutlamak isterdim belki oğlum büyüyünce ve bilinçlenince sırf eğlence olsun diye ...
ağacı süslemek, çıkolata kek börek vs yapıp bütün noeli yada yılbaşını tv başında bir birinden güzel filmleri izleyerek geçirmekte ayrı güzel oluyor hani a.s
zevk meselesi birazda çünkü normalde bizim kültürümüze dinimize uymayan bişey aslında
gerçi din benim için önemli değil ama işte bu konuda hassas olan insanlar asla kutlamak istemezler.
özellikle din konusunda hassas olan kaynanam vs karşı çıkacağından ben bu noeli kutlamayacağım heralde hiç :bbo:

Kusura bakma canim, ben actim bu anketi, soruyorum cünkü o kadar cok tanidigim varki Noel i kutlayan yani 24-25-26 alaligi kutlayan!!! bilmezmiyim dinimizce böyle birsey yok ama kutlayan cok!!! malesef....Yilbasi kutlamasi ayri, ona kimse bisey demiyor...

ilginc ben yurt disindayim ama yinede türklerden tanidigim yok kutlayan

Noel den kastınız 24-25 aralık tarihleriyse kutlamam, hristiyan dini bayramı çünkü noel dediğiniz.

Eğer yeni yılı kutlamayı kastediyorsanız,eskiden ailemle,akrabalarla toplaşır,yiyip içerdikte,şimdi büyüdükçe çok hevesim kalmadı eskisi gibi,olsada olur olmasada..:delphin:

Öyle ağaç falan hiç süslemedik ama hayatımız boyunca ama en çok gece yarılarına kadar tombala oynardık.

Son düzenleme:
noel başka şey yılbaşı başka şey, zaten noel 1 ocaktan bi hafta önce kutlanıyo hristiyanlarda, biz hhristiyan olmadığımıza göre

bizde yılbaşı kutlanır, o da eğlenmek için bi bahanedir, yılbaşında daha fazla yemek yapıp, daha çok çerez alıp gülüp eğleniyoruz diye niye hristiyan olalım durduk yere

yeni yılımız güzel geçsin diye güzel bi başlangıç sadece, eğlenmek için bahane

ayrıca bu yaşa geldim hiiiiç noel kutlayan görmedim, hiç yani

noeli kutlamak kimsenin aklına gelmes sonucta bizim kulturumuz yerlesmemis birsey..ama bir iki hafta once agac susleriz biz oda bir renk guzellik katar ama yılbasını mutlaka kutlarıs hic es gectigimiz bir gun olmadı soncuta yeni bir yıla giriyoruz bunu kutlamak demek gusel birsey

Back