• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Noel Baba yok' diyen peder velileri kızdırdı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
'Noel Baba yok' diyen peder velileri kızdırdı
Övgü PınarRoma
  • 19 Aralık 2015

151219105628_santa_clause_france_624x351_afp_nocredit.jpg
Image copyrightAFP
Yaklaşan Noel öncesinde İtalya'da bir din adamının çocuklara "Noel Baba aslında yok" demesi aileleri isyan ettirdi.

Ülkenin kuzeyindeki Antey-St-Andre kasabasında din eğitimi veren peder Don Zibigniew çocuklara, Noel Baba'nın gerçek olmadığını söyleyerek, şekerleme almaları için ailelerinin verdiği parayı kiliseye bağışlamalarını istedi.

Çocukların pederin bu sözlerini ailelerine anlatması üzerine ise öfkeli anne babalar bir protesto gösterisi düzenledi. La Stampa gazetesinin haberine göre bazı veliler gösteriye Noel Baba'nın elfleri gibi giyinerek katıldı. Kilisenin önünde yapılan gösteride, Don Zibigniew'in cezalandırılması talebiyle imza da toplandı.

Gösteriye katılan velilerden biri, "Tüm çocuklar er ya da geç Noel Baba'nın gerçekten var olmadığını, hediyelerin ren geyiklerinin çektiği sihirli bir kızakla getirilmediğini üzülerek keşfeder. Ama bunu çocuklara açıklayan kişi, aile dışından bir yabancı olmamalı" diye isyan etti.

Protesto eylemini organize eden babalardan Davide Li Veli de, "Çocukların hayallerini yıkmak ve ailelerin görevini üstlenmek din adamlarının haddi değil. Noel Baba figürünün çocuklar için ne kadar önemli olduğunu unutan böyle yetişkinlerin olması üzücü. Çocukların hayal kurmasını neden engellemek istiyorlar?" dedi.

Veliler, Don Zibigniew'in çocuklara ayrıca kilisedeki ayinlere katılmamanın "ölümcül bir günah" olduğunu da söylediğinden şikayet etti.

Kasaba halkının tepkisi üzerine ise bir kilise yetkilisi, Polonyalı din adamı Don Zibigniew'in İtalyancasının iyi olmadığını ve bu yüzden kendini yanlış ifade etmiş olabileceğini öne sürdü.

Papaz Marco Poletto, "Sanırım sorun Polonyalı din adamının zayıf İtalyancasından kaynaklanıyor. Bazen ettiği dualar bile anlaşılamayabiliyor. Biz çocuklara Noel'in büyüsüne inanmalarını söylüyoruz.

Noel Baba'nın da, Demre Piskoposu Aziz Nicola'ya dayanan ve dünya çapındaki pek çok kültürde bulunan bir figür olduğunu anlatıyoruz" diyerek kızgın velileri sakinleştirmeye çalıştı
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/12/151219_noel_baba_italya

Ben öyle düsünmüyorum kizlar, Noel baba cocuklari bir yasa kadar inandirmak cok zevkli ve güzel. Zaten bir zaman sonra onlar kendileri bir yerlerden ögrenip inanmiyorlar. Bu genelde okula baslama zamanina kadar.
Ben sahsen hediyesi paketlenmis, cam agaci altinda duran, noel gününü yani 24. 12 aksami sabirsizlikla bekleyen cocuklarin o sevincini ve heyecanini cok severim.
Beraber ailecek sarkilar söylenip aksam yemekleri yenip sonrada o hediyleri acmak kadar aileyi mutluluk icine bogan o güzel anlari seviyorum.

Ben öyle düsünmüyorum kizlar, Noel baba cocuklari bir yasa kadar inandirmak cok zevkli ve güzel. Zaten bir zaman sonra onlar kendileri bir yerlerden ögrenip inanmiyorlar. Bu genelde okula baslama zamanina kadar.
Ben sahsen hediyesi paketlenmis, cam agaci altinda duran, noel gününü yani 24. 12 aksami sabirsizlikla bekleyen cocuklarin o sevincini ve heyecanini cok severim.
Beraber ailecek sarkilar söylenip aksam yemekleri yenip sonrada o hediyleri acmak kadar aileyi mutluluk icine bogan o güzel anlari seviyorum.

ee canım o sosyalleşme santaya inanmadan da olabilir, ya da ben çok realist bi anneyim bilemedim:KK48:

Noel Baba her çocuğun bir hayali. Küçükken neden bize gelmez diye düşündüğüm, zaman zaman üzüldüğüm, yine de umudumu yitirmediğim, 1 ocak sabahı yine gelmediğini anladığım bir hayaldi.
Bazıları buna inanırken bazıları da neden Noel Baba'nın kendi evlerine gelmediği konusunda üzülebilir. Özellikle doğu ülkeleri.
Bir de AVM lerde çok yayılmasından dolayı eski büyüsü yok bence.
Mesela benim kızım hiç gerçekten Noel Baba olup olmadığını sormadı. Belki de çok fazla figür görmesinden kaynaklı.

Tabiki olabilir Chess Chess , ama ne bileyim, bunun Santa sarkilari var, beraber evde cam agaci süsleme var ben sahsen begeniyorum. Ama tabiki herkesin görüsü baska.
Cocuklugumda hep onlara özenmisimdir bizim eve gelincede tik yoktu, ama simdi bende evi süslüyorum ve cocugum lsaydi aynen yasamasini isterdim. Ama bunu dindar oldugumdan degil, zaten cogu insanlar sadece rituel gibi görüyor yoksa cogu insanlar Isa`nin dogdugu gün diye bakmiyor olaya.

Noel Baba her çocuğun bir hayali. Küçükken neden bize gelmez diye düşündüğüm, zaman zaman üzüldüğüm, yine de umudumu yitirmediğim, 1 ocak sabahı yine gelmediğini anladığım bir hayaldi.
Bazıları buna inanırken bazıları da neden Noel Baba'nın kendi evlerine gelmediği konusunda üzülebilir. Özellikle doğu ülkeleri.
Bir de AVM lerde çok yayılmasından dolayı eski büyüsü yok bence.
Mesela benim kızım hiç gerçekten Noel Baba olup olmadığını sormadı. Belki de çok fazla figür görmesinden kaynaklı.

benim ki direk noel baba ne kadar saçma ya, çocuklar buna nasıl inanıyor dedi, daha anaokulundayken:KK48::KK48::KK48:

Vhalla ben cocukken bana geliyordu...:D
ozellikle ayakkabilari tertemiz yapip balkona koyuyorduk
birde ona mektup yaziyorduk....
gercegi ogrendigimde hayal kirikligi yasamistim
keske biraz daha gec soyleselerdi :)

noel babamı o neki..:KK53::KK53::KK53::KK53:hediye almayıda vermeyide severim evladımı noel baba saçmalığıyla kandırmam..:KK67:

O kültürle, noel babaya inanarak büyümediğimiz için bize saçma geliyor olabilir. Ama hristiyanlar için önemli bir figür ve bunun gerçek olup olmadığını çocuğa açıklamak da ailenin alacağı bir karar. Çocukların ilk çocukluk çağlarında doğa üstü figürlere inanması hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirir. Her şeyi gerçekçilikle çocuğa anlatmak çok da mantıklı ve doğru bir iş değil bence.

Çocukken bende inanır bacadan hediye salsın diye beklerdim bu bir gerçek:KK53:

çocukken ne hayalperesttim yav

diş perisine mi inanmadım yoksa uslu bir çocuk olursam ormanda şirinleri göreceğime mi:KK70::KK70:

O kültürle, noel babaya inanarak büyümediğimiz için bize saçma geliyor olabilir. Ama hristiyanlar için önemli bir figür ve bunun gerçek olup olmadığını çocuğa açıklamak da ailenin alacağı bir karar. Çocukların ilk çocukluk çağlarında doğa üstü figürlere inanması hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirir. Her şeyi gerçekçilikle çocuğa anlatmak çok da mantıklı ve doğru bir iş değil bence.

tabii bu da senin fikrin canım ama bana kalırsa, sorgulayan çocuklar yetiştirebilmek için çevrelerindeki, hayatlarındaki her manipülasyon ürünü şeylerin doğuruluğunu açıklamak lazım, zaten bir süre sonra açıklamaya bile gerek kalmıyor kendi zaten biliyor, bunun oluru var şunun yok diye

Çocukken bende inanır bacadan hediye salsın diye beklerdim bu bir gerçek:KK53:

çocukken ne hayalperesttim yav

diş perisine mi inanmadım yoksa uslu bir çocuk olursam ormanda şirinleri göreceğime mi:KK70::KK70:

çocuklar neden hep uslu durmaya itiliyor, nedir uslu durmak, noel baba bile uslu olan çocuğa hediye getiriyor:KK48::KK48::KK48:

tabii bu da senin fikrin canım ama bana kalırsa, sorgulayan çocuklar yetiştirebilmek için çevrelerindeki, hayatlarındaki her manipülasyon ürünü şeylerin doğuruluğunu açıklamak lazım, zaten bir süre sonra açıklamaya bile gerek kalmıyor kendi zaten biliyor, bunun oluru var şunun yok diye

Erken çocukluk döneminden bahsediyorum cicim ben. 2-4 yaş arası. Bu dönemde sorulara hikayeleştirmek, abartı katmak bence hem eğlenceli hem çocuğun hayal gücüne faydalı. Sonrasında zaten çözüyorlar her şeyi. Cin gibi zamane çocukları.

çocuktum hiç unutmuyorum süpermen vardı ne severdim onu arkama pelerin takar uçmaya çalışırdım ciddi,ciddi..ALLAHA dua ederdim yatmadan ama öyle dua ederdimki ne olur ALLAHIM sabah uyandığımda uçayım bende . ve uzun bir süre devam etti bu isteğim ve her sabah uyandığımda hayal kırıklığı ve MEVLAYA sitem ederdim.. o yüzden oğluma izlediği bir filimdeki karakteri anlatıyorum.. ana okulunda noel babayı anlatmışlar neyseki gerçek olmadığını anlatmışlar .. HEDİYE alıp vermek şahane ama hayal ürünü olan ve gerçek olmayan kahramanların peşinden gitmek saçma..

Back