• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

no-frostta süt saklayan anneler bakabilir misiniz?

nemoda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
146
1
96
İstanbul
merhaba , bebeğim emmediğinde birkaç kere sütümü sağmıştım. süt saklama poşetine koydum hatta ne olur olmaz diye üzerine 2 tanede buzdolabı poşeti geçirdim sütü dolaba koydum. çok değil 15 gün sonra falan geceden çıkardım dolabın alt rafına aldım. ertesi gün baktım içinde beyaz beyaz parçacıklar oluşmuş , nasıl anlatsam kireç kazıntısı gibi, yani öyle yeni sagılmış süt gibi değil, üstelik 2 poşet ikisi de öyle, çalkaladım bir müddet belki karışır normale döner diye ama bir değişiklik olmadı , sütleri lavobaya döktüm içim gitti. zaten sütüm az mama takviyesi yapıyorum.siz nasıl saklıyorsunuz ve bu durum başına gelen varmı?

Son düzenleme:
Sütün yağ tabakasıdır o beyaz parçacıklar. Boşuna dökmüşsün sütünü yazık

arkadasin dedigi gibi yag tabakasi olabilir,isitmayi deneseydin keske atmadan once,yag ise cozunur ve homojen bir hal alirdi.Sikma canini yine de olan olmush

sağolun birdaha öyle yapıcam sütüm de çok az o yüzden içim gitti, ama kimse söylememiş başkalarında aynı durum yok herhalde, anlamıyorum ki yağ ise eğer herkeste olması gerekmez mi?

Sütü biberona koyduktan sonra, biberonu ılık su dolu bir kabın içerisinde karıştırarak hem sütünü ısıtabilir hem de o yağ tabakalrının çözünmesini sağlayabilirsin canım. Benim sütümdede aynı şey var merak etme.

Back