• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıyken hesaplar ve ekonomik konular nasıl halledilmeli?

gocmenkizii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2022
17
15
3
28
3.5 yıllık sevgililik dönemimde alman usulü hesap ödedik. 2 ay önce nişanlandık. O zamandan beri o ödüyor çoğunlukla ben de tatlı vs ısmarlıyorum. Dışarı çıkarken veya şehirdışına kardeşimin yanına giderken 1 kere sormadı paraya ihtiyacın var mı diye. Açıkçası bekliyorum sormasını. 3 ay sonra düğünümüz var. İleride de böyle devam eder diye çekiniyorum. Yani henüz işlerim tam oturmadı. Çalışıyorum ama özel sektörde karışık biraz. Bunu ona belirtmek istiyorum. Sahiplensin benimsesin istiyorum. Yani her şeyimizin bir olacağı insanla bu senin bu benim hesabı yapmak istemiyorum. Ben daha çok kazansam sorarım çünkü ona. Hatta sormadan bulunsun diye atarım. Yani kendimi yük hissediyorum o ödemedikçe sormadıkça. Sonuçta nişanlıyız evlenicez yakında. Bunu nasıl söyleyebilirim. Direkt söylesem sen dedin diye yapıyorum diyecek. Ben durumu anlamasını istiyorum. Yaptığının yanlış olduğunu anlamasını istiyorum. Eşinle de hesap kitap yapmazsın yani bunu sen aldın bunu ben yedim diye. Ne yapmalıyım ve sizce evlilik arefesinde nasıl olmalı bu durumlar
Not: çeyizler vs tabi ki konu dışı. Kendim alıyorum almam gerekenleri. Ona katılsın demiyorum. Düşünsün beni istiyorm

Sevgiliyken tek bisey istemedim eşimden yeme içme vs alman usulü değil tabiki de bazen o ödedi bazen ben. Nişandan sonra istedim yani niye istemeyim ki üstümde yeterli para yoksa ve çeyiz için biseyi o an görüp çok beğendiysem para istedim şunu alcam hesabıma para gönder diye. Şuan 5 yıllık evliyim ve artık çalışmıyorum ama bu sistem değişmedi hala bisey görünce hesabıma para gönder alcam diyorum. Birde siz 3bucuk yıllık sevgililik dönemi yaşamışsınız niye cekiniyosunuz ki tamam güçlü kadın ayakları üzerinde duran kadın eyvallahı olmayan kadın iyi hoş güzel bende böyleyim fakat koca namzeti de bi zahmet elini cebine atsın bi ihtiyacın varmi diye sorsun gerekirse 3-5 para göndersin yani

3.5 yıllık sevgililik dönemimde alman usulü hesap ödedik. 2 ay önce nişanlandık. O zamandan beri o ödüyor çoğunlukla ben de tatlı vs ısmarlıyorum. Dışarı çıkarken veya şehirdışına kardeşimin yanına giderken 1 kere sormadı paraya ihtiyacın var mı diye. Açıkçası bekliyorum sormasını. 3 ay sonra düğünümüz var. İleride de böyle devam eder diye çekiniyorum. Yani henüz işlerim tam oturmadı. Çalışıyorum ama özel sektörde karışık biraz. Bunu ona belirtmek istiyorum. Sahiplensin benimsesin istiyorum. Yani her şeyimizin bir olacağı insanla bu senin bu benim hesabı yapmak istemiyorum. Ben daha çok kazansam sorarım çünkü ona. Hatta sormadan bulunsun diye atarım. Yani kendimi yük hissediyorum o ödemedikçe sormadıkça. Sonuçta nişanlıyız evlenicez yakında. Bunu nasıl söyleyebilirim. Direkt söylesem sen dedin diye yapıyorum diyecek. Ben durumu anlamasını istiyorum. Yaptığının yanlış olduğunu anlamasını istiyorum. Eşinle de hesap kitap yapmazsın yani bunu sen aldın bunu ben yedim diye. Ne yapmalıyım ve sizce evlilik arefesinde nasıl olmalı bu durumlar
Not: çeyizler vs tabi ki konu dışı. Kendim alıyorum almam gerekenleri. Ona katılsın demiyorum. Düşünsün beni istiyorm

Dışarı çıkarken veya şehirdışına kardeşimin yanına giderken 1 kere sormadı paraya ihtiyacın var mı diye. Açıkçası bekliyorum sormasını. 3 ay sonra düğünümüz var. İleride de böyle devam eder diye çekiniyorum. Yani henüz işlerim tam oturmadı. Çalışıyorum ama özel sektörde karışık biraz.

Çok tuhaf bir beklenti içindesiniz. Nişanlı olunca; karşı tarafın maddi olarak size bakma yükümlülüğü oluşmuyor.

Bu ve bunun gibi başka fikirleriniz varsa; evlenmeden önce nişanlınızla da paylaşın ki, sonradan karşı tarafa da sürpriz olmasın.

Çok tuhaf bir beklenti içindesiniz. Nişanlı olunca; karşı tarafın maddi olarak size bakma yükümlülüğü oluşmuyor.

Bu ve bunun gibi başka fikirleriniz varsa; evlenmeden önce nişanlınızla da paylaşın ki, sonradan karşı tarafa da sürpriz olmasın.
Bana baksın demiyorum ki zaten. Ama insan nişanlısına sorar arada bi ihtiyacın var mı diye. İnsanlık hali yani yanımda para olmaz yetmez vs. Kaldı ki şunu da belirttim. Zaten bişeyi ona ödetmiyorum. Yani 3 ay sonra evlenecez aynı yastığa baş koyacaz ama hala sen onu yedin ben bunu yedim hesaplaması yapmak çok saçma.

Sevgiliyken tek bisey istemedim eşimden yeme içme vs alman usulü değil tabiki de bazen o ödedi bazen ben. Nişandan sonra istedim yani niye istemeyim ki üstümde yeterli para yoksa ve çeyiz için biseyi o an görüp çok beğendiysem para istedim şunu alcam hesabıma para gönder diye. Şuan 5 yıllık evliyim ve artık çalışmıyorum ama bu sistem değişmedi hala bisey görünce hesabıma para gönder alcam diyorum. Birde siz 3bucuk yıllık sevgililik dönemi yaşamışsınız niye cekiniyosunuz ki tamam güçlü kadın ayakları üzerinde duran kadın eyvallahı olmayan kadın iyi hoş güzel bende böyleyim fakat koca namzeti de bi zahmet elini cebine atsın bi ihtiyacın varmi diye sorsun gerekirse 3-5 para göndersin yani
Ben de böyle düşünüyorum. Ona lazım olduğunda ben vereyim mi diyorum. Ondan da böyle centilmentlikler bekliyorum açıkçası

Nişanlıyken nişanlımın bana cebimde paran var mı diye sormasını beklemezdim. Maddi olarak benden sorumlu değil sonuçta. ( yalnız nişanlıyken de hiç alman usulü yapmadık, hep nişanlım öderdi, ben hiç bir şey dememe rağmen)

Evlilikte de bütçe planlaması yapmalısınız, ikinizde nasıl bir bütçe planlıyorsunuz beraber konusun ortak paydada buluşun.

Bizim bütçe planımız şöyle: ikimizin maaşı bir hesapta birleşiyor, bütün giderler oradan gideriliyor, biraz da kendi özel harcamamıza ayırıyoruz, geri kalan olursa birikim. Atıyorum çeyrek altın filan alıyoruz. Ortak her sey yani. Eşimle hemen hemen aynı maaşı alıyoruz.

Bana baksın demiyorum ki zaten. Ama insan nişanlısına sorar arada bi ihtiyacın var mı diye. İnsanlık hali yani yanımda para olmaz yetmez vs. Kaldı ki şunu da belirttim. Zaten bişeyi ona ödetmiyorum. Yani 3 ay sonra evlenecez aynı yastığa baş koyacaz ama hala sen onu yedin ben bunu yedim hesaplaması yapmak çok saçma.

Size bu fikirler nerden geliyor yakın çevreniz tarafından dolduruşa getiriliyormuşsunuz gibi hissettim.
size harcadığının hesabını yapıyorsa çirkin evet ama siz bayağı size harçlık versin istiyorsunuz.

Canım bende 5 ay nişanlı kaldim eşim ile. Yani hic sormadı soracak da fırsat olmadı sanırım pandemi donemindeydik. Şimdi maaşinin yedek kartı bende istediğimi istediğim zaman alır.yani sevgilik dönemi nişanlı dönemindeki parasal durumlar evlilikte aynı olamaz.

Size bu fikirler nerden geliyor yakın çevreniz tarafından dolduruşa getiriliyormuşsunuz gibi hissettim.
size harcadığının hesabını yapıyorsa çirkin evet ama siz bayağı size harçlık versin istiyorsunuz.
Ya harçlık vermesin tabi ki. Ama eşiniz olacak insanın ne alemdesin bi ihtiyacın var mı demesini istemez misiniz. Ona parazit gibi yapışacak olsam zaten 3.5 senedir kendi yediğimi ödemezdim. O bişey ısmarlayınca altta kalmayıp ben de kahve tatlı vs ısmarlamazdım. Ama sorması hoşuma giderdi yani. Ben soruyosam o da sorsun

Şurada bir yanlış anlaşılma var sanırım. Ben bana düzenli harçlık atsın benim harcamalarımı ödemek zorunda demiyorum ki zaten. Benim ne kazandığımı biliyor. Çok kazanmadığım dönemler de oluyor. Yani ben kardeşimin yanına vs gittiğimde yetmeme ihtimalinin olduğunu da biliyor. Bunu bilip de sormaması rahatsız ediyor. Yani öyle bana harçlık ver para at demedim demem de. Nişanda taktıklarını bile nişanın ertesi günü geri verdim akılları kalmasın diye. Ben sadece düşünülmek istiyorum. Ben ona soruyorum çünkü. Birkaç defa da kazandığım paradan ona attım. Bunu tek taraflı yapmak rahatsız ediyor. 3 sene boyunca sevgililikte alman hesabını da bi bizde gördüm yani. Sen yemek o tatlı olayı neyse de. Yani parasını benden mi kaçırıyor anlamıyorum ki

benim erkek arkadaşım (ikimiz de öğrenciyiz) hep sorar paran var mı azsa verir eder aynı şekilde ben de yaparım bunu ama bunu yapmıyorsa da yapmasını beklemem. nişanlıyken de evliyken de (birimizin çalışıp diğerimizin çalışmadığı durum hariç) bunu beklemem bence yanlış bir beklenti içindesiniz kusura bakmayın.

Bunu annesinin ağzını yoklayarak öğrenebilirsin.

Back