• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıyım,zaman yaklaştıkca evlilikten korkuyorum!

river21

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2018
141
194
18
Merhabalar yeni üyeyim 26 yasındayım nişanlıyım,nişanlım çok iyi biri çok seviyorum o da beni herşeyden cok seviyor buraya kadar sorun yok.Evimizi düzüyoruz eşyalarımızı alıyoruz herşey tamam düğün mayısda...Gel gelelim benım psikolojim alt üst.Zaman daraldıkca evlilikten cok korkuyorum yeni bir semte adapte olamama yeni bir evi benimseyememe korkuları sarıyor beni.Sorumluluktan korkuyorum belkide.Ailemle rahat yaşama alıştıgımdanmıdır bilmem ama onlardan ayrılmak da beni yerle bir edecek.Ben istanbulun bir basında olucam annemlerde ist bir basında.Tek kalcam hayatım mahvolcak gibi geliyor cok korkuyorum.Evli tecrübe sahibi hanımlar bana akıl verin...

Son düzenleme:
Akıl verin nolur her kız evlenmeden önce böyle şeyler hisseder mi? Nasıl adapte olunur yeni bir hayata?

Aynı durum bende de var. Piskolojim bir iyi bir kötü devrelerim yandı :D ama normal korkular galiba. ben arada nişanlıma sarıyorum sağolsun telkin ediyor beni. Beni korkutan zannedersem bir evin sorumluluğu. Yeni bir yere alışma telaşı. Zamanla oturacağını düşünüyorum. Hep derdim en güzel zamanlarını niye stresle geçirirler diye de kolay değilmiş uzaktan atması cidden.

Aynı durum bende de var. Piskolojim bir iyi bir kötü devrelerim yandı :KK70: ama normal korkular galiba. ben arada nişanlıma sarıyorum sağolsun telkin ediyor beni. Beni korkutan zannedersem bir evin sorumluluğu. Yeni bir yere alışma telaşı. Zamanla oturacağını düşünüyorum. Hep derdim en güzel zamanlarını niye stresle geçirirler diye de kolay değilmiş uzaktan atması cidden.
Evin sorumluluğu o eve adapte olamama sorunu...Bi mutluyum bi karalar baglıyorum.Rüya gibi geliyo herşey işin içinden cıkamıcakmısım gibi....Ne zaman düğününüz?

Benden büyükmüşsünüz ama bende yeni evliyim 5 ay oldu ayni sizin gibiydim bana cevremdekiler nisanliligin kiymetini bil evlenince boyle olmuyolar diyolardi korkuyodum ama evlendikten sonra ilk haftalardan sonra birbirinize alisinca eve alisinca daha guzel oluyo nisanliliktaki gibi olmuyo daha samimi oluyosun her seyi konusabiliyosun her sey guzel olucak diye dusun tadini cikar bence

Ben yıllarca çalışıp yalnız yaşadıktan sonra bir süre birlikte yaşayıp evlendim, süreç böyle olunca evlilikte kötü bir sürpriz olmuyor hatta sorumluluğum azaldı ohh be dedim ustalara bu koca baksın ben balkondayım çayımla :halay:

Ben de evlilikten korkuyordum , bu korkum yüzünden sevgilimle neler çektik hep benim deliliklerim işte.Korkma ama evlendikten sonra "Keşke daha önce evlenseydik." dedim hep.İnşallah sen de öyle dersin.

Benden büyükmüşsünüz ama bende yeni evliyim 5 ay oldu ayni sizin gibiydim bana cevremdekiler nisanliligin kiymetini bil evlenince boyle olmuyolar diyolardi korkuyodum ama evlendikten sonra ilk haftalardan sonra birbirinize alisinca eve alisinca daha guzel oluyo nisanliliktaki gibi olmuyo daha samimi oluyosun her seyi konusabiliyosun her sey guzel olucak diye dusun tadini cikar bence
Alıştıgım hayattan ayrılıp farklı bir hayata odaklanamıcam perişan edicem kendimi diye düşünüyorum.umarım dediginiz gibi alışırım gerçekten korkuyorum.

Ben yıllarca çalışıp yalnız yaşadıktan sonra bir süre birlikte yaşayıp evlendim, süreç böyle olunca evlilikte kötü bir sürpriz olmuyor hatta sorumluluğum azaldı ohh be dedim ustalara bu koca baksın ben balkondayım çayımla :halay:
Siz yalnız da yasamıssınız:) bundan dolayı kolay olmustur ben ilk defa ayrılcam ailemden.Rahat battı diyorum kısaca:duduk::bicak::halay:

Ben de evlilikten korkuyordum , bu korkum yüzünden sevgilimle neler çektik hep benim deliliklerim işte.Korkma ama evlendikten sonra "Keşke daha önce evlenseydik." dedim hep.İnşallah sen de öyle dersin.
İnşallah.ne kadarlık evlisiniz?İlk 2 ay illa ki bi bocalama olmustur.

Kizlar tek derdiniz bunlar olsun merak etmeyin sevdiginiz adam yaninizdayken huzursuz hissetmek ne mumkun herkes gibi siz de alisirsiniz:)

Daha çok yeni , geçen Kasım , 2 ay oldu , yıllardır sevgiliydik ama biz , herkes birbirini biliyordu aileler vs.Sadece düğün yaklaştıkça beni korkular sardı epeyce. Evlenmemek için nişanı mı atsam diyordum bir ara , öyle bi' delirmiştim ben de. :olamaz::olamaz: Eşime çok çektirdim , Allah affetsin.Bi' de ben ailemle yaşamıyordum , ailem başka bir şehirde , ben yalnız yaşıyordum atandığım yerde.Valla iyi ki evlenmişim , geceleri bazen korkuyordum yalnızken mesela.Şimdi her şey daha kolay.Bu gibi artı yönlerini düşünüp korkunu azaltabilirsin.Kafa dengi olan ve baskıcı olmayan bir adamla evleniyorsan korkulacak hiçbir şey yok aslında.O özgürlüğüm kısıtlanacak hikayeleri de hep boş şeyler.Ayrıca korkarak da yaşanmıyor yahu.Kendine eziyet etme olumsuz şeyler düşünme.Sevgiler.

Daha çok yeni , geçen Kasım , 2 ay oldu , yıllardır sevgiliydik ama biz , herkes birbirini biliyordu aileler vs.Sadece düğün yaklaştıkça beni korkular sardı epeyce. Evlenmemek için nişanı mı atsam diyordum bir ara , öyle bi' delirmiştim ben de. :olamaz::olamaz: Eşime çok çektirdim , Allah affetsin.Bi' de ben ailemle yaşamıyordum , ailem başka bir şehirde , ben yalnız yaşıyordum atandığım yerde.Valla iyi ki evlenmişim , geceleri bazen korkuyordum yalnızken mesela.Şimdi her şey daha kolay.Bu gibi artı yönlerini düşünüp korkunu azaltabilirsin.Kafa dengi olan ve baskıcı olmayan bir adamla evleniyorsan korkulacak hiçbir şey yok aslında.O özgürlüğüm kısıtlanacak hikayeleri de hep boş şeyler.Ayrıca korkarak da yaşanmıyor yahu.Kendine eziyet etme olumsuz şeyler düşünme.Sevgiler.
Bende düşündüm nişanı atmayı o derece manyaklaştım mayısda düğün var eşyalar çeyiz herşey tamam ne düşünüyorum....Teşekkür ederim telkinleriniz için siz de daha cicim aylarındaymıssınız ömürlük mutluluklar dilerim...:KK200:

Cunku
1 cok buyuk hayaller kurarsan hayal kirikligina ugrarsin.
2 evlilik sorumluluk ister
3 es ailesi, kendi ailen sorun cikarabilir
4 cocuk daha buyuk sorumluluk ister
5 eşin ya da sen ayni eve girince degisebilirsiniz
6 zamanla birbirinizden bikabilisiniz

Evin sorumluluğu o eve adapte olamama sorunu...Bi mutluyum bi karalar baglıyorum.Rüya gibi geliyo herşey işin içinden cıkamıcakmısım gibi....Ne zaman düğününüz?
Nisanda düğünüm. Kötü yorumları duymamaya çalış çok daha stres yaratıyor. Nikah ne zaman? Güzel yanlarını düşünmek lazım zor oluyor ama yapabiliriz bence. Hem özgür özgür öpecebilcez kocaları daha ne :deli:

Back