nişanlıyım ama morelim bozuk kızlar dertleşmeye ihtiyacım var lütfen yardım

jasminnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2013
189
1
26
Afyon
merhaba kızlar morelim çok bozuk nişanlıyım ama nişanlılık dönemini tadıyla yaşayamadım bile.sorun aileler.daha önce paylaşmıştım okuyanlar bilir.aliem daha doğrusu babam kayınpederimi hiç sevmedi.sürekli söylenip duruyor.ayrılmam için her türlü şeyi yapıyor söz olarak ayrıl demiyo ama davranışları bu yönde.aslında haksız sayılmaaz niaşnlımın ailesi biraz değişik bizim aile gibi değil ayak uyduramadılar.nişanlım askerde mayısta gelicek.düğün eylülde.ona da bişey yansıtmamaya çalışıyorum ama olmuyor.merak ettiğim var mı benim gibi bu sorunları yaşayıp kafaya takan?

evet bir şey yapamıyorum daha doğrusu ne yapmam gerektiğinide bilmiyorum şaşkınım bi tarafta seven biri bir tarafta istemeyen yada gönlü pek olmayan baba...Allah yardımcım olsun.

herkes bir olamaz ki. yalan, içki, kumar, sapıklık, vs gibi birşey olmadıktan sonra o kadar gerek yok. eğer gerçekten anlaşabileceğini düşünüyorsan neden olmasın ki?

Siz birbirinizi sevdikten sonra herşey güzel olur bırak aileleri düşünmeyi onlar evlenmeyecekler siz evlenceksiniz mutluluguna bak nişanlınla iyi geçinmeye bak evlendikten sonra zaten kendi yuvanı kuracaksın 3-5 yıl aileler sorun çıkartsa sonunda onlarda alışacaklar sen sevgini koru arada kalma eğer gerçekten nişanlını seviyorsan ailenin etkisinde kalarak iş yapma sonra pişman olursun sonuçta baban kayınpederinle yaşamayacak bırak sevmediyse o onun sorunu seni ayırmaya hakkı yok sen mutlu olduktan sonra kim kimi sevmiş sevmemiş dert mi eğer ayrılsam mı diye düşünüyorsan at bu kararsızlıkları kafandan sırf baban için nişanlınıda üzme ailenlede iyi geçin babanın etkisinde kalırsan bi süre sonra nişanlına karsı isteksizlik oluşur içinde bu onu da üzer senide mutlu olmak yerine bunun hevesini kaçırmak boşuna herşeyi akışına bırak ve bol bol dua et Rabbim hayırlısı neyse onu nasip etsin ve bil ki herşey Rabbimin rızasıyla olur sen dua et gönülden iste baban bile kediye dönüşür..

Kesinlikle katılıyorum ... Tamam aileler de çok önemli ama netice de senin baban ile nişanlının babası birbirini sevmedi diye ayrılmak yada tartışmak huzuru kaçırmak çok gereksiz...
Baban babası ile görüşmek zorunda bile değil ki, görüşseler bile zaten başbaşa görüşmezler ...
Hiç ama hiç kafana takma nişanlına hiç yansıtma bile kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama eğer o senin nişanlının babasıysa saygı duymalı ... Neticede sen onların çocuğunu sevmişsin
ve onların büyüttüğü ile evleneceksin ...Olayı tam tersine çevir babası babandan nefret ediyor ve nişanlına baskı yapıyor nişanlın bu konuda senin huzurunu kaçırıp senden ayrılmak istiyor
zaten evlenecek adam değilmiş dersin deriz ... Her zaman böyle durumlar olabilir sadece senin başına gelmiyor olayların üstünü ört duyma görme bilme (çok işe yarıyor) herşeyi kafamıza takarsak ohooooooo çekilmez olur bu durumlarda yapıcı ol her zaman ol hatta :)
Baban böyle konuştukça yada her kim olursa olumsuz konuşursa orta yol bulunur de geç

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun ya çok zor bi durum önemli olan nişanlın ve onun ailesiyle diyalogu
herkes bir olamaz ki. yalan, içki, kumar, sapıklık, vs gibi birşey olmadıktan sonra o kadar gerek yok. eğer gerçekten anlaşabileceğini düşünüyorsan neden olmasın ki?

Arkadaş ne güzel demiş... bu kötü özellikler yoksa ve gerçekten seviyorsan sabret

Son düzenleme:

Allaha şükür öyle şeyleri yok sadece pek toplum içine karışmamışlar nerede nasıl davranıp konuşacaklarını bilmiyorlar nişanlım idare etmeye çalışıyor işte...

öncelikle çok tşk ederim canım gerçekten içime su serptin sende çok mutlu ol inşallah.seviyoruz birbirimizi kendi aramızda çok şükür ufak tefek şeyler dışında pek sorun olmadı.ama aile desteği alamayınca insan kendini çok kötü hissediyor.sanki yanlış bişey yapıyormuşum gibi geliyor.umarım herşeyin hayırlısı olur.Rabbim yanlış kararlar aldırmasın pişman etmesin kimseyi.

saol canım yorumun için.haklısın düşündüklerinde.nişanlılık stresinden orta yolu bulamadım.babam böyle yaptıkça bende soğuyorum ailesinden.inşallah hayırlısı olur.seninde düğün var sanırım.umarım çok mutlu olursunuz.

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun ya çok zor bi durum önemli olan nişanlın ve onun ailesiyle diyalogu

Arkadaş ne güzel demiş... bu kötü özellikler yoksa ve gerçekten seviyorsan sabret

bu sabrı bazen kendimde bulamıyorum.nişanlım hep orta yolu bulmaya çalışıyor.askerden gelince daha netleşecek herşey.dua ediyorum hayırlısı olsun diye.

İnşallah çok mutlu olursunuz canım Rabbim hayırlısıysa senin için hiç ayırmasın sizi.

öncelikle o "morel" değil moral :) şimdi gelelim babanın kayınpederinle olan sıkıntısına. öncelikle sana şunu tavsiye ederim ki iki tarafla da dengeyi iyi sağlamalısın. sonuçta nişanlın askerde ve çaresiz durumda ona bu tür sorunları yansıtırsan zaten kötü olan psikolojisi daha da bozulacak ve bu sorun daha da büyüyecektir. bu sorunun çözümü sende. baban onun babasıyla evlenecek değil ya evlenecek olan sizlersiniz. babana da asıl önemli olanın senin mutluluğun olduğu gerçeğini hissettirmen gerekir. böyle şeyleri kafana takmamalısın ve mutlu olmaya bakmalısın.

aceleden yazdığımı fark edememişim çok dikkatlisin tşk ederim:)evet ona yansıtmadan mutlu olmaya bakmalıyım inşallah başarabilirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…