Nişanlımla olan imtihanım

Arkadaslar kusura bakmayin yanlisikla tamamlayamadan elimden kacti gitti :) hemen bi msj geleceginide farkettim :))

Konuya kisa girisin ardindan devam edeyim. Nişanimda takilan takilarla kelepce bilezim yaptirmak istedim nisanlim kesinlikle yaptirma deger kaybediyor normal bilezik al dedi. Bende normal bilezik takamam koluma takabilecegim bisey olsun diye heves etmistim. Fuzuli harcamalar yapma diyor. Hakli olabilir ama amaan senden kiymetlimi al tak askim demeli degil miydi ? Evlenince taksitle alayim dedim. Benim param demeye basladin calismayacaksin evlenince dedi. Nisanlimin isi iyi maddi sorunumuz olmayacak ancak calismak sadece para icin degildir. Ben gorgusuz bi insan degilim. Bana neden israrla boyle yapti anlamadim. Simdi isten cikmami istiyo. Ben sana araba bile alirim ama o kelepceyi aldirmam diyo. Konu nerelere kadar gitti altini batsin huzurumuz kalmadi. Kavga etmekten yiprandim. Onu cok seviyorum oda beni. Aramizda para pul lafi asla olmadi cok caliskan ve eli boldur Alllah razi olsun. Birde kayinbabam gidip esyalari kendisi aliyo herseyin en iyisini aliyo ancak beni alisverise goturmuyo bi turlu
Sen görgüsüz değilsin ama nişanlın tam bir görgüsüz. Sonradan görme gibi.
"sana araba bile alırım ama o kelepçeyi aldırmam"
Allah aşkına kelepçe dediğin ne kadarlık şey ki daha evlenmeden hesabını yapıyor.
İnsanlar pırlantalar alıyorlar eşlerine. Heveslendiğin bir şey bu şekilde yaklaşması onun hem çok zengin olmadığını hem de görgüsüz olduğunu hem de kaba olduğunu gösteriyor maalesef.

Evlenince mutlaka çalışın.En azından çocugunuz olana kadar.Bana biraz dediğim dedik bir insan gibi geldi.Büyük ihtimal size çok fazla karışacak ve problemler burdan çıkacak.

Bu kadar olay olsa benim hevesim kirilirdi acikcasi,baktikca o kavgalari hatirlardim.kayinpeder bile girmis isin icine ya,doldurmak gibi olmasin da izler kayinvalidenizi eleveriyor:KK48:hos,nisanliniz gidip bunu babasina soylemeyecegine gore...nisanlinizi birileri dolduruyor yani...

Bu kadar insan benzer seyler soyluyorsa biraz dusunun kimsenin sizi doldurma gibi bir niyeti yok. Nisanlinizla adam akilli konusun derim ben en pahali guzel esyalari değil kendi seçtiğimiz esyalarmla evimi kurmak istiyorum dryin gerci siz sanirim alinirken karsi cikmamissiniz belki sizi rahatsiiz etmemistir bu durum mesela benim icin cok rahatsuz edici ve kbaul edebilecegim bir sey değil Allah muhafaza. Bazi arkadaslar bir bilezik değil mi bosve inatlasma demis ancak mesele bence daha derin

Arkadaslar kusura bakmayin yanlisikla tamamlayamadan elimden kacti gitti :) hemen bi msj geleceginide farkettim :))

Konuya kisa girisin ardindan devam edeyim. Nişanimda takilan takilarla kelepce bilezim yaptirmak istedim nisanlim kesinlikle yaptirma deger kaybediyor normal bilezik al dedi. Bende normal bilezik takamam koluma takabilecegim bisey olsun diye heves etmistim. Fuzuli harcamalar yapma diyor. Hakli olabilir ama amaan senden kiymetlimi al tak askim demeli degil miydi ? Evlenince taksitle alayim dedim. Benim param demeye basladin calismayacaksin evlenince dedi. Nisanlimin isi iyi maddi sorunumuz olmayacak ancak calismak sadece para icin degildir. Ben gorgusuz bi insan degilim. Bana neden israrla boyle yapti anlamadim. Simdi isten cikmami istiyo. Ben sana araba bile alirim ama o kelepceyi aldirmam diyo. Konu nerelere kadar gitti altini batsin huzurumuz kalmadi. Kavga etmekten yiprandim. Onu cok seviyorum oda beni. Aramizda para pul lafi asla olmadi cok caliskan ve eli boldur Alllah razi olsun. Birde kayinbabam gidip esyalari kendisi aliyo herseyin en iyisini aliyo ancak beni alisverise goturmuyo bi turlu
Sakin evlenme ya Bu kavgalar evlenince onbin fazla oluyor nisanliyken daha saygisizlik sakin evlenme ya

Ben evime kendi zevkim olmayan bir biblo bile alınmasını istemem.. Ama kayınbabanız evin eşyalarını kendi zevkine göre alıyor çok pahalı olsa neye yarar.. Bence karşı çıkmalıydınız izin vermemeliydiniz.. Bazı insanlarda para olsa ne olur bu tarz hareketleri olduktan sonra.. Altın bencede yatırım işidir 2 bin verip bi kelepçe almam hayatta ama zevkler tabii :) Neyse işte size karışmamalıydı. Önce dedim adam haklı.. Sonra araba alırım kelepçe aldırmam vs. demesi ilginç geldi.. Konu tamamen inat..

Bir ben mi sevmiyorum yuzuk bilezik altın turevlerini ya hic aklima onu bozdurup sunu alayım takayim sunu istiyeyim diye birsey gelmedi aslada koluma altin bilezik vs birsey takmadim altin anca yatirimdir benim icin ustume asla takmam gerci taki bile takmam incecik kolyeler veya daha spor seyler harici .. boyle seyler icin su dönemlerde nasil birbirinizle kavga edebiliyorsunuz ben utanirdim cidden o onun hakki ,yok burma, yok kelepce ,yok benim param .. bir kitlik ciksa birbirini para diye öldurecek insanlar evleniyor ya garip okadar konusunu accip acip ikimizinde gozu yok demende garip gozunuz yoksa olay ne ?
Benim derdim altin para mulk olsaydi karsi taraftan birsey talep ederdim. Ben bir talepte bulunmadigim halde burda neyin sorun ettiler onun derdindeyim. Ev esyasi konusuna gelirsekte ben gidip beyaz esyalarinizi alayim mi dedi. Espri olarak bugune kadar camasir makinesi calistirmadi dedi babam. Babasida anlamiyo zaten ben gideyim kaliteli bisey alayim dedi. Aldiktan sonrada kizim bunu bunu aldim diye aradi. Baba keske benide goturseydin baba kiz takilir bakardik dedim sakalasarak konustum ki alinmasin diye. Simdide lcd tv almaya gidecekmis. Koltugunu mobilyani yatak odani yani gorsel olan seyleri sen sec diyor. Ama ben herseyi beraber almak istedim baktim surekli bir inat var ortada inanin pes ettim. Calismama konusuna gelincede ben isyerinde biraz aranan ve her isi yapar konumundayim. Kahvalti yemek organizasyonu felan cok oluyor. Kendiside esnaf oldugu icin benim bu ortamima cok uzak hissediyo kendini

Madem 2 binlik bi kelepçe istediğin ailene söylersin düğünde sana bilezik yerine kelepçe takar bu kadar da basit :KK14:
Zaten nişan takisi benim istedigimi yapabilcek konudayim yada ailem kelepce alamayacak konumda degil. Ufacik bir istegimin mesele olmasi mevzu. Somut olan bilezige takilmayin

Bu kadar olay olsa benim hevesim kirilirdi acikcasi,baktikca o kavgalari hatirlardim.kayinpeder bile girmis isin icine ya,doldurmak gibi olmasin da izler kayinvalidenizi eleveriyor:KK48:hos,nisanliniz gidip bunu babasina soylemeyecegine gore...nisanlinizi birileri dolduruyor yani...
Benim hevesim fena kirildi birakin kelepce takmayi emitasyon bileklik bile takmam altini batsin

Bır ben mı farklı dusunuyorum cok saskınım suan :KK64: yanlıs anlamayın lutfen ama su erkekler dıye bahsedılen kısıler elalem degılkı eslerımız..o bana ben ona danısmadan ortakk karar vermeden saglıklı bır ılıskı beklemıyorum ben..nısan parası kıza aıttır evet oyleymıs ama o zamanlarda dugunde takılanlarıda kayınvalıde kayınpeder alırmıs oda var..ben nısan paralarımızın 1 kurusuna dokunmadım bırlıkte bozdurduk evımıze esya almak ıcın harcadık bu surecte cok fedakarlık ettıgımızde oldu ıkımız ıcınde aman erkek tarafı yapacaklar alsınlar demedım hıc bır zaman :KK43: pısman degılım mutluyum ben esımle cok sukur herkes mutlu olsun ınsallah..evlenmeden once calısıyordum ama cocuk yasımdan berı calıstıgım ıcın yoruldum artık ve suan esımle ortak kararımız olarak evdeyım..hıc bır dakıka esım bunu yuzume vurmadı onun parası gıbı hıssettırmedı hıc..aa ne guzelmıs dedıgım seyı sırf mutlu olayım dıye almak ıster son paramızlada olsa hee cok mu paramız var hayır kendı yagımızda kavruluyoruz ama mutluyuz Allah agzımızın tadını bozmasın sızlerınde ınsallah..ben onu saydım, uzmedım, kırmamaya calıstım oda benı aynı sekılde sayıyor..hee calısmayı cok ıstıyorsanız konu bıraz sakınlestıkten sonra tekrar konusun calısmayı cok ıstedıgınız paranın onemlı olmadıgını zaten senın benım dıye bırsey olmadıgını anlatın ınsallah ortak bır karara varır mutlu olursunuz :KK15:

size araba falan almaz. araba alsa bile SAYGI isteyin . kendinizden taviz vermeyin . çalışmak sizin hakkınız. kendi param diyosun demesi bile onun fikri aslında . neden aklına o geliyor hemen. o size benim param diyecek .

Ayyy boyle altina, kari kız islerine burunlarini sokan erkeklerden nefret ediyorum.
Nisanda takilan senindir sen niye evlenince haracayacakmissin ki?
Annene ver annen yapsin koluna taksin. Ya da boz hepsini lazimdi de arkadasim. Biriktirme.
Bu ne ya, böyle insanlardan tiksiniyorum..
kadına verilen değer bu kadar işte yok işçilikmiş yok şu yok bu hepsi bahane böyle diyen erkekler kendileri fosur fosur sigaraya para verirler araba benzinine acımazlar.Gecen ay bende pırlanta tektaş ve beştaş almaya karar verdim hemen satılınca para etmez dendi bana da inadına aldım taktım parmağıma satacak olsam niye alayım tam altın alır kordum eve ha ülke de savaş çıkar buyuk deprem olur parasız kalırız o da elle gelen duğun bayram misali hepimizin başına gelecek onu da ozaman düşünürüz

Nişanlılık tanımak için çok iyi bir dönem.. BU zamanda kimin ne olduğu daha iyi anlaşılır.. Anlattıklarından hiç iyi şeyler düşünmedim.. İyi görmüyorum. Bir tane heves ettiğin bileziği bile aldırmayıp bir de çalışmayacaksın.. Ohh ne ala memleket..

Hiiiiii araba deger kaybetmiyor muymus?
Cok sacma. Ona neymis? Ne istiyorsan al hic sorma bence :)
Bu isin icinde baska birilerinin parmagi var gibime geldi ....

Nisanlilik asamasi ciftlerin birbirleeini tanima asamasidir ve bu olay aslinda size cok sey gosteeiyor. Suc kesinlikle nisanlinizin degil kayinpedsrinizin. Kp kadinlara ikinci sinif insan muamelesi yapiyor bence ve nisanlinizda babasini kopyaliyor. Evde oturacak sensin ama esyalarini secemiyosun. Takiyi takacak sensin ama takamiyosun. Kp kalkip babani ariyor inceden uyariyor aman haa bak duydum ona gore sakin ola alip takmasin gibi. Ne bu simdi! Nasil bir adam bu yani hadi kaynana olsa aman kaynanalil yapcak ille diycemde bu cok itici asiri itici! Herseyi gectim calistirmama mevzusu. Bu zamana kadar onlar mi doyurmus sizi. Ailen calismana karismiyorsa ona ne? Nisanlunizin kendine guveni yok ilerde benim param dersin demis o ne demek yahu? Nisanliniz ve nisanlinizin ailesi sizi abluka altina almak istiyor ve inanin evlendiginizde cok cok daha buyuk sorunlar yaaiycaksiniz.

Yav zaten nasıl takıyosunuz bileziği kolunuza :) Çok kötü duruyor bence, hele bi de sarı altınsa, yeni evlilerde hep görüyorum şıkır şıkır takıyor bazısı da. Bence onun yerine güzel bi bileklik falan aldırın.

X