Nişanlımla olan imtihanım

Ben de maddi konular açılınca çok geriliyorum. Şahsi fikrim konu biraz inada bağlanmış gibi. Nişanlınıza vazgeçtim diyin ama 'sırf benim istemem benim mutlu olacak olmam bile onun değerinin düşmesinden önemli değil midir fikrini merak ediyorum ' diye sorun

Yargisiz infaz sizin yaptiginiz gibi oluyor sanirim. O adam icin onemli bile degilsin deme hakkina sahip degilsiniz. Bende tanimadigim esiniz dostunuz hakkinda onlarin gozunde siz bir hicsiniz diyeyjm tartisalim hos olur mu ? Izleyenimizde bol olur. Benim aklimi doldurup celmek yerine daha pozitif yollar uretin
Doğruları duymaya katlanamam san eğer neden konu acıyor sun ki aklını neden çekerim çok saçma ozaman duymak istedin şü aaaa takma sanki Nolcak bilezik değil mi evlenince alır sende koltukların beğenmedim Nolcak sanki evlenince düzelir ayrıca mutluyum bu durumdan imtihan demiceksin

oooo daha şimdiden böyle karışıp ne yapacağına emir veriyorsa işin zor.

Sende normal alıver nolucak taktıysa takmıştır üstüne gitme. Bu sefer ilerde kafana kakar

Yahu nişanda takılan takılar bizim toplum ananemize göre kıza aittir erkek tarafı karışmaz ne münasebetle kayınbabanız babanıza böyle bişey söylüyor nekadar incitici bence sormanız hata olmuş sormadan gidip istediğinizi alsaydınız ama olan olmuş artık inatlaşmanın bi anlamı yok yalnız sakın işinizi bırakmayın ve hemen çocuk yapmayın tedbir alın gerisini Allah'a bırakın ben pek tutmadım nişanlınızı nacizane fikrim:KK52:

Arkadaslar kusura bakmayin yanlisikla tamamlayamadan elimden kacti gitti :) hemen bi msj geleceginide farkettim :))

Konuya kisa girisin ardindan devam edeyim. Nişanimda takilan takilarla kelepce bilezim yaptirmak istedim nisanlim kesinlikle yaptirma deger kaybediyor normal bilezik al dedi. Bende normal bilezik takamam koluma takabilecegim bisey olsun diye heves etmistim. Fuzuli harcamalar yapma diyor. Hakli olabilir ama amaan senden kiymetlimi al tak askim demeli degil miydi ? Evlenince taksitle alayim dedim. Benim param demeye basladin calismayacaksin evlenince dedi. Nisanlimin isi iyi maddi sorunumuz olmayacak ancak calismak sadece para icin degildir. Ben gorgusuz bi insan degilim. Bana neden israrla boyle yapti anlamadim. Simdi isten cikmami istiyo. Ben sana araba bile alirim ama o kelepceyi aldirmam diyo. Konu nerelere kadar gitti altini batsin huzurumuz kalmadi. Kavga etmekten yiprandim. Onu cok seviyorum oda beni. Aramizda para pul lafi asla olmadi cok caliskan ve eli boldur Alllah razi olsun. Birde kayinbabam gidip esyalari kendisi aliyo herseyin en iyisini aliyo ancak beni alisverise goturmuyo bi turlu
adamin bi bilezik icin kendini bu kadar kucultmesi ? heves etmis olablrsin, ne olur uc bes kurus degeri dusse? bu tip meseleler kucuk gorunse de, karsi taraf hakkinda cok bilgi veriyor..
esyayi kayinbabanin en iyisinden secmesi mevzu degil, burda o evde oturacak kizi adamdan saymamak ve haddi bilmemek var.. fikrine deger verip soramaz mi? simdi 'aman bi esya degilmi' dersin, mesele esya degil kesinlikle.. bu saymamalar evlenince de devam ederse ne olur?
bunlar cok onemli.. nisanlilik tanima surecidir.. evliligi aceleye getirme derim..

Sizin altına takılmışsınız ama sanırım karekteriniz uyuşmuyor şimdiden hangi altın alınacağı, senin çalışmayacağını o belirliyor siz hep onu uyum sağlayacaksınız , bu şekilde mutlu olacaksan evlen derim , ama yok bende aklıma buyruk biriyim diyorsan iyice düşün ,çok aşık olarak evlenen var ama 5 yılını doldurmadanda boşanan da, nişanlının müdahaleleri hoşuma gitmedi ,yani kadın işlerine dahi burnunu sokan adam zamanla antipatik olur

Arkadaslar kusura bakmayin yanlisikla tamamlayamadan elimden kacti gitti :) hemen bi msj geleceginide farkettim :))

Konuya kisa girisin ardindan devam edeyim. Nişanimda takilan takilarla kelepce bilezim yaptirmak istedim nisanlim kesinlikle yaptirma deger kaybediyor normal bilezik al dedi. Bende normal bilezik takamam koluma takabilecegim bisey olsun diye heves etmistim. Fuzuli harcamalar yapma diyor. Hakli olabilir ama amaan senden kiymetlimi al tak askim demeli degil miydi ? Evlenince taksitle alayim dedim. Benim param demeye basladin calismayacaksin evlenince dedi. Nisanlimin isi iyi maddi sorunumuz olmayacak ancak calismak sadece para icin degildir. Ben gorgusuz bi insan degilim. Bana neden israrla boyle yapti anlamadim. Simdi isten cikmami istiyo. Ben sana araba bile alirim ama o kelepceyi aldirmam diyo. Konu nerelere kadar gitti altini batsin huzurumuz kalmadi. Kavga etmekten yiprandim. Onu cok seviyorum oda beni. Aramizda para pul lafi asla olmadi cok caliskan ve eli boldur Alllah razi olsun. Birde kayinbabam gidip esyalari kendisi aliyo herseyin en iyisini aliyo ancak beni alisverise goturmuyo bi turlu

Kac yasindasin canim? Nisanlin kac yasinda?

Hoşuna gider gitmez bilemem ama bana ailesinin ve nişanlınızın tavırları pek hoş gelmedi. Kayınpederinin ne işi var kelepçeyle şunla bunla. Bu adamlara ömür boyu alttan alıp ezilmezsen hayatta mutlu olamazsın. İyi düşün araba falan da palavra sakın kanma.

Aha malum soru geldi zıp,zıp istatiktik yap hiç değilse işe yarasın

Bir ben mi sevmiyorum yuzuk bilezik altın turevlerini ya hic aklima onu bozdurup sunu alayım takayim sunu istiyeyim diye birsey gelmedi aslada koluma altin bilezik vs birsey takmadim altin anca yatirimdir benim icin ustume asla takmam gerci taki bile takmam incecik kolyeler veya daha spor seyler harici .. boyle seyler icin su dönemlerde nasil birbirinizle kavga edebiliyorsunuz ben utanirdim cidden o onun hakki ,yok burma, yok kelepce ,yok benim param .. bir kitlik ciksa birbirini para diye öldurecek insanlar evleniyor ya garip okadar konusunu accip acip ikimizinde gozu yok demende garip gozunuz yoksa olay ne ?

bilezik olayı ayrı vukuat da.
Acaba diyorum senin oturup yatıp kalkcağın evin mobilyalarını Kp kendi başına alması ne haddine!!!
Nasıl izin veriyorsunuz yahu.

Madem 2 binlik bi kelepçe istediğin ailene söylersin düğünde sana bilezik yerine kelepçe takar bu kadar da basit :KK14:

ya bence kelepçeden daha önemli bir sorununuz var. adam sana çalışmayacaksın demiş. siz bunu dert edin bence.

Benim nişanlim ailesine duskun. Dukkanlari var gelirleri ortak. Babasinin eline bakiyo biraz. Bizim tanismamiza vesile olan arkadasim nisanlimin kuzeniyle nisanli. Kiz nisanlisinin ailesinin taktigi emanet bilezikleri bozdurup kelepce yaptirmis o kizi cok ayipladilar. Aceba bu konuyla bi ilgisi olabilir mi ?

Bende abimden kolye istedim guzel bir kolye yaptirdik. Nişandakileri ceyize harcamayim bilezik yapayim istedim olmaz diyip duruyolar. Git alisveris yap ye ic o parayla ama o kelepceyi alma diyo. Ne olabilir aklim almiyo ya ?
Bu iki mesaj aslında açıklıyor el alem ne der olayı, çevreye göre hayatlarını şekillendiriyorlar.

X