Nişanlımla geleceğim hakkında olumsuzluklar var kafamda

Hayalimde11

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
555
188
Arkadaslarım ekım ayında nişanım oldu sevdiğim adamla nişanlandık 3 yıllık bir birliktelikten sonra yalnız söyle bır durum varki! nişanlım parasının hesabını hıc yapmıyor aılesıne cok savuruyor (bu arada ben 27 o 28 yasında) düğünümüzü herseyımızı kendımız yapacaktık ve suana dek hiç para biriktiremedi gecen hafta bir olaya yine sahıt oldum ve çıldırma noktasına geldım 3 tane kredı kartı var biri annesınde oteki kardesındeydi ve yanımda 1650 lira odeme yaptı sonra kardesını aradı oğlum ne kadar harcamışsın böyle dedı güldü!!! Kardesıde sevgılısıne hedıyeler falan almış..Ve bende tepki gösterdim biz nasıl bırıkım yapıcaz bu seferde bana verdıgı cevap su oldu paylaşımcı olacaksın ben erkegım getırdıgıme katlanacaksın!!! yanı evlendikten sonrada böyle gidecek!!! aılesının evıne 4 -5 milyara yakın para giriyor nişanda giydikleri elbıseyı bıle nısanlım aldı.. Ailesi lüks içinde yasıyor annesinin giydiklerini görsenız aklınız durur nişanlım 3,500 lira maas almasına karsın 5 kuruş bırıktıremedı evlenıncede böyle gidecek aılemde soğudu ne yapsam caresızım benmi yanlış dusunuyorum

evlenince ailesine yardım edecek mi ayrıca sen çalışıyormusun canım

çalışıyorum ama cok sağlamda degıl ısım ayrıca evlendikten sonra aynen böyle devam edecekmiş paylaşımcı olmam gerekıyormus onlar hep nısanlımın maaşını yemısler evlendikten sonrada sanırım bu durum devam edecek

Kabul edilir gibi görünmüyor. Bende beş aylık sözlüyum. Benim sözlümde evin her ihtiyacını karsiliyordu sevgiliyken. Söylemek oturduk konuştuk birikim yapmaya karar verdik ve şu an ciddi bir ihtiyaç olmadığı sürece yardımı kesti. Böyle olmasaydı ben kabul etmezdim. Evlenince sen bir şeyler sahibi olmak için çırpınırken birikim yapmaya çalışırken. Kaynın olacak zat senin eşinin parasiyla sevgililerine hediyeler almaya devam edecek. Ve şimdiden sana söylemiş bu hep bu şekilde devam edecek

Dinlemiyor beni umrunda degılim nişandan sonra cok degıstı o erkekmiş onu dinlemek zorundaymışım ama zoruma gidiyor dayanamıyorum bana hedıye bıle almayan adam parasıyla kardesı sevgılısıne hedıyeler alıyor sürekli para istiyorlar nişanlımdan para nedırkı diyo hıc sorumluluğunu düşünmüyor nasıl olcak bilmiorum

Ailesine yaptığı kadar sana yapıyor mu peki? Bu saatten sonra onlara olduğu kadar sana da sorumlu. Tabi ki aile atamaz ama bizde kendi ailelerimizı kuruyoruz.

Ailesine yaptığı kadar sana yapıyor mu peki? Bu saatten sonra onlara olduğu kadar sana da sorumlu. Tabi ki aile atamaz ama bizde kendi ailelerimizı kuruyoruz.

Düşün evlenmek üzere olan adam parası ollmadıgı ıcın aılesı kredıkartıyla harcama yapıyorlar annesini görsen bir giydiğini bir daha giymek cok heveslı gezmeye tozmaya markalı elbıseler gıymeye

Tahmin ediliyorum tatlım. İstersen özelde n yazabılırsin. Bazı konularda yaşadıklarımi paylasabilirim.

Üzücü bir durum.nişanlınız sizinle uzlaşmaya çalışmıyor.onu öyle kabul etmeni istiyor."Ya bu deveyi gidersin ya da..." Kafasında ne yazık ki...

Gelecekte de sorun yaşadığınızda yine aynı şekilde davranacaktır.bu davranışı geleceği için çok önemli bir ipucu oluşturuyor.oturup Konuşun rahatsız olduğunuzu ve düşüncelerinizi dikkate alması gerektiğini belirtin.yok değişime gelemem diyorsa da ondan uzaklaşın derim

Öncelikle gecmis olsun simdiden. .

ilerde nisanlinla para konusunda cok sorun yasarsiniz boyle giderse , ailesine yani evine ihtiyaclari olan birseyi alsa tamam derim..
ama kardesinin cebine kredi karti koyuyorsa ustelik bu kardes sevgilisine hediyeyi bile nisanlinin ustunden aluyorsa buna asla Susmazdim ben ..
ne demek getirdigime katlanacaksin ??
Siz bir aile oluyosunuz oncelikleri var bu adamin boyle savurursa ve sana simdiden seni ilgilendirmez diyebiliyosa , ogaman otur iki kere dusun derim ben ..
Evlenmeden once neyse , sonradan daha beter olur degisir diyede umutlanma malesef erkekler evlenince degismiyo daha bi tuhaflasiyorlar ..
Aileninde sogumasi gayet normal hanhi Anne Baba olsa sogur boyle damat adayindan ..
Sorumluluklarini alamiyorsa evlilik yoluna girmicek ..

Otur nisanlinla ciddi bir sekilde konus boyle devam edecekse ben yokum de.
Eger seni seviyor ise ve gercekten istiyorsa zaten kendine ceki duzen cerecektir , yok ben buyum diyorsa sende ona hore kararini ver..

Bu kadarinada pes dedim konunu okudugumda .. boyle biriyle evlenip mutlu olamazsin bence.. iyi dusun

Simdiden masrafa sok esya falan aldir desem bugunun yarini var onlarin borcu bittikten sonrada ayni olur nisanlinin ailesinin dusunmesi lazim bu cocuk evlenecek yuva kuracak diye puuuf Allah yardimcin olsun

vallahi ablacım nişanlında eşimi gördüm resmen
benim eşimde ailenin tek okumuş erkeği olarak
her maddi şeyleri üstlenmiş
kardeşini evlendirmiş düşün artık
erkek kardeşinin düğünü,eşyası,takısı herşeyi yapmış bu arada aralarında sadece yaş var ama benim eşim abi vasfını yüklenmiş...!!!!
ben eşimle tanıştım 33 yaşında idi
yani maaşını remen ailesine yedirmiş
erkek kardeşide sırtını iyice yaslamış nasıl olsa abim var veriyor diye...
yedirmişte yedirmiş
kv hiç dememiş oğlum sende evleneceksin paranı biriktir,verme diye der mi abi ya eşim!!!!
neyse evlendik biz 1,5 sene oldu ev kredisi düğün kredsi bir ohh diyemedik
ki eşimin maaşı çok şükür ki çok yüksek
inanır mısın hala eşimin bekarlıktan kalma aile borçlarını ödüyoruz
arada bana cinler bir geliyor arayıp kv saymak geliyor içimden ama yapamıyorsun işte
eşimle geçen gün konuşıuyoruz diyorki kendisi;
-keşke paramı atsa idim kenara biriktirseydim
aklı balına geldi ama geç oldu
haaa yinede veriyordur enden habersiz ama helal etmem dedim hakkımı

sana gelince eğer nişanlıun erkek kardeşinin evgilisine aldığı hediyenin parasını ödüyorsa
işin zor gıbi ilrede evlnenince daha çoook sinir olursun
sen ne yapsanda verecektir

Şimdiye kadar bu konulara evlenmeden ailesine verdiğine karışamazsınız yazmıştım ama size öyle yazmayacağım. Sevgili değil nişanlısınız ve artık eşya, ev vs derdine düşme aşaması gelip geçmiş.

Kardeşi 3500 maaş alan birinin kredi kartı ile 1650 harcayamaz; bırakın kardeşi eşi de harcayamaz. Zaruri sağlık; yeme içme değil ki bu hediye..

Ben kendim harcamıyorum; nişanlınızı silkeleyin; silkelenmiyorsa da kırın gitsin dallarını.

Hep evlenmeden ailesine destek olabilir dedim; hala da derim ama sizinki destek olmuyor; kendine hiç bir şey almayıp onlara yağdırıyor...

Çok haklısın bence. Bende ailelere yardım edilmesine asla karşı olmadım durumları kötüyse elbette elinden gelen her türlü desteği yapmalı nişanlın ama bu öyle bir durum değil ki. 1650 lira kredi kartı borcu ne demek? Zaruri bir şey için olsa anlarım ama kardeşinin sevgilisine aldığı hediyeler falan. Bilmiyorum çok garip geldi bana nişanlının da olayı normal karşılamasının. Evlenince de bu şekilde devam ederse ne bir ev ne bir araba alabilirsiniz. Nişanlın da evin gerekli ihtiyaçlarından sonra arda kalan tüm parayı ailesine yağdırır gibi geliyor bana. Sakince bu konuyu tekrar konuş bence nişanlınla. Ama değişmem yine aynı olur evlenince de bu düzen devam eder diyorsa bu evliliği tekrar bir düşün derim maalesef.

Nişanlılık dönemi bunun içindir. Evlenmeyi planlanan çiftlerin birbirini tanıması için. Evlenecek çiftler demedim, dikkat ederseniz! Nişanlanınca illa evlenilecek diye bir şey yok.

Nişanlınızı bir iki kez daha uyarın, beyaz eşya borcuna girsin, mobilya vs şimdiden ödemeye başlasın. Eğer aklı başına gelir de kendi evi, kendi sorumlulukları olduğunun farkına varırsa ne ala. Ama bu sisteme devam ederse bence yol yakınken herkes kendi mutluluğunu düşünsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…