nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

canım ben de altın istemiyorum ama kaynana düğünde altın takacak yoksa ayıp olurmuş,bundan dolayı aldıracak nişanlıma.. ben tabiki kabul etmiyorum bu durumu.. nişanlıma da aldırmayacam o altınları.
acik acik konustunmu bunu nisanlinin ailesiyle? ne diyorlar?
yani durumunuz müsait neden yapmiorsunuz?
madem yapmiyorsunuz neden gösteris olsun diye dügünde kendi adiniza takmak istiyorsunuz? bizim bu durumda zor durumda kalacagimizi bilmiyormusunuz diye?
yerinde olsam bende aldirmam su durumda
siz borcsuz sekilde evlenmeye bakin kimsenin yapacagi gösteriste umrunuzda olmasin, altin ev mobilya herzaman yapilir ama ilk zamanlariniz geri gelmez stresle üzüntüyle gecirmeyin derim...
ayrica bu gönül islerinin para meselesinden bozulmasina cok üzülüyorum ben...

benn görücü üsulu tanıştım eşimle iki senedr istiyolar birikim yok ama ulan ne geliyosun o zmn ayda 300 koysan yine senede bişey olur bu insanlar hazırcı olmuşlar bide lafa gelnce 3 çocuk okuttuk askere gitttiler okuttuk dedigi lise mezunu herkes kendi ekmegini kendi bulmuş anne baba olarak icraatları sıfır

şu okuttuk lafından nefret ediyorummm .. sanki bizimkiler okutmuyor. sanki bir tek oğlan tarafı çocuk okutunca masraf etmiş oluyor.. Allahım ya. bu nedir biliyo musun gerçekten; ne yaparsanız şerefinize deniliyo ya hani en başta, artık şerefin kalmadığını gösteriyo bu durumlar,, ya baştan söz vermeyin, yada hazırlık yapın öyle gidin be kız istemeye.. bnmkilerinde zırnıgı yok bi köşede,, Allah hepsine akıl fikir versin..

acik acik konustunmu bunu nisanlinin ailesiyle? ne diyorlar?
yani durumunuz müsait neden yapmiorsunuz?
madem yapmiyorsunuz neden gösteris olsun diye dügünde kendi adiniza takmak istiyorsunuz? bizim bu durumda zor durumda kalacagimizi bilmiyormusunuz diye?
yerinde olsam bende aldirmam su durumda
siz borcsuz sekilde evlenmeye bakin kimsenin yapacagi gösteriste umrunuzda olmasin, altin ev mobilya herzaman yapilir ama ilk zamanlariniz geri gelmez stresle üzüntüyle gecirmeyin derim...
ayrica bu gönül islerinin para meselesinden bozulmasina cok üzülüyorum ben...

ya hiç sormayın biz birbirimizi çok seviyoruz, para konulaarı açılınca ben de o da utanıyoruz aslında ama mecburuz konuşmaya, konusunca da ister istemez tartışıyoruz çünkü ailesini tututor :KK43: nişanlımın ailesi başta böyle değillerdi ama şimdi 180 derece dönüş yaptılar bilmiyorum neden... nedenini kpss den sonra konusacaz.. şimdi sınava artı stres eklemek istemiyorum :KK43:

şu okuttuk lafından nefret ediyorummm .. sanki bizimkiler okutmuyor. sanki bir tek oğlan tarafı çocuk okutunca masraf etmiş oluyor.. Allahım ya. bu nedir biliyo musun gerçekten; ne yaparsanız şerefinize deniliyo ya hani en başta, artık şerefin kalmadığını gösteriyo bu durumlar,, ya baştan söz vermeyin, yada hazırlık yapın öyle gidin be kız istemeye.. bnmkilerinde zırnıgı yok bi köşede,, Allah hepsine akıl fikir versin..
aynen cnm diyorum ya benm annem yaptı herşeyimi aman kızım üzlmesin diye diye annem helak oldu benm babamlar bilezik taktılar zorlarına gtti ben bi çeyrek altı bile görmedim gecelk takımı aldılar 20 tl başka bişey yok

:eek: şaka gibi ya... helal olsun sabrınıza.. vallahi helal olsun.... gerçekten Allah dağına göre kar veriyor... ben kıyametleri koparırdım sonra da adım paragöze çıkardı :KK17::KK53:
bze geliyodu kaynanam bakıyodum elinde para var öperken sıkıştıcK öpmüyodum elini bende giderkende elini öpmüyodum kmsenn parasına kalmadm valla napcam 5 lirayı ben çocuk kandrır gibi aman herşeyleri onn olsun şimdi hamileyim güya beşik alcaklardı hala alcaklar onları beklersem çok beklerm en iyisi kendi işimi kendm halledeyim

bze geliyodu kaynanam bakıyodum elinde para var öperken sıkıştıcK öpmüyodum elini bende giderkende elini öpmüyodum kmsenn parasına kalmadm valla napcam 5 lirayı ben çocuk kandrır gibi aman herşeyleri onn olsun şimdi hamileyim güya beşik alcaklardı hala alcaklar onları beklersem çok beklerm en iyisi kendi işimi kendm halledeyim

en iyisini yapıyosun boşver el öpme.. o el öpme de bi garip adet zaten... peygamber efendimiz hiçbirşekilde elini öptürmezmiş; çok fazla ricada bulunuldugu için çok nadir elini öptürürmüş... ben bayramlar hariç öpmüyorum ya.. kendi anneminkini de öyle.. O 5 tl yi de tövbe agzimi bozmiyim.. :KK62:

en iyisini yapıyosun boşver el öpme.. o el öpme de bi garip adet zaten... peygamber efendimiz hiçbirşekilde elini öptürmezmiş; çok fazla ricada bulunuldugu için çok nadir elini öptürürmüş... ben bayramlar hariç öpmüyorum ya.. kendi anneminkini de öyle.. O 5 tl yi de tövbe agzimi bozmiyim.. :KK62:
sanki kadının torunuyum ya paran yoksa verme kardeşim napcam onu ben zaten benm beklentim kalmamış senden bide dalga geçer gibi 5 tl getiriyo aman kalsın paran pulun sende valla benden gzli perde aldı kazık yedi iyi oldu bana oda verdi dedi perde bakalm tamm dedim bunlar gtmsler perde almışlar bana söylemek yok tabi hani benle gidilirse pahalı mdel begenirm ya işte takmış perdeyi gösterdi 400 diktirdik dedi aa dedm bende 150 dikilen yer buldum dedim bi kaldı iyi oldu kendi kaşındı valla :KK70:

sanki kadının torunuyum ya paran yoksa verme kardeşim napcam onu ben zaten benm beklentim kalmamış senden bide dalga geçer gibi 5 tl getiriyo aman kalsın paran pulun sende valla benden gzli perde aldı kazık yedi iyi oldu bana oda verdi dedi perde bakalm tamm dedim bunlar gtmsler perde almışlar bana söylemek yok tabi hani benle gidilirse pahalı mdel begenirm ya işte takmış perdeyi gösterdi 400 diktirdik dedi aa dedm bende 150 dikilen yer buldum dedim bi kaldı iyi oldu kendi kaşındı valla :KK70:

hahahaa az degilsin valla sende :) :KK45::KK45: iyi olmuş müstehak

eminim bişey yapmamışsındır da şöyle bişey var; niyeti kötü olan hep kötüyü bulurmuş :KK70: o yüzden haketmiş:KK24:
haketti ya kendi kaşındı bide bana dese ki perde diktiriyoz diye bişey demicem ama gtmiş begenmiş dikilmiş eve gelmiş öyle diyo allahım bide yorgan almış tek kişilk desen çift kişilik desen hiç degil tabi 10 tlye alnca şekilsiz bi yorgan olmuş :KK70:

Bu da dert mi oluyo biz her seyi ortak aldık sadece ikimiz az esya oldu ama zamanla aldık şimdi kimseye boyun borcum yok maddi açıdam da iyilerdi bence önce kendinize güvenin.

Bence o eğer durumumuz yok diye düğünü altını size yaptırmaya çalışırsa siz de bizim de durumumuz yok biz de yapamayız deyip kenara çekilin. Müstakbel kaynananızı örnek alın biraz. Evi arabası olan insanın durumu yoksa yeni çalışmaya başlayan mülksüz insanların hiç olmaz. Krediyi de az çekin zaten siz düğün vs. İstemiyırmuşsunuz varsın olmasın. Ha oğluna baskı yapar da nişanlınız kredi ile düğün yapıp altın almaya kalkarsa o da kaynanızın değil nişanlınızın problem olduğunu gösterir. O da artık sizin bileceğiniz iş.

Bence o eğer durumumuz yok diye düğünü altını size yaptırmaya çalışırsa siz de bizim de durumumuz yok biz de yapamayız deyip kenara çekilin. Müstakbel kaynananızı örnek alın biraz. Evi arabası olan insanın durumu yoksa yeni çalışmaya başlayan mülksüz insanların hiç olmaz. Krediyi de az çekin zaten siz düğün vs. İstemiyırmuşsunuz varsın olmasın. Ha oğluna baskı yapar da nişanlınız kredi ile düğün yapıp altın almaya kalkarsa o da kaynanızın değil nişanlınızın problem olduğunu gösterir. O da artık sizin bileceğiniz iş.

bence de :)

Son düzenleme:

umarım nişanlısı mantıklı davranır...

Son düzenleme:
ahh ahh siz beni tanıyor gibi yada gerçekten bu durumları yaşamış biri gibi yorum yapmışsınız gerçekten çok şaşırdım.. burda herkes bi tuhaf yazıyor da doğru dürüst yazanlardan biri sizsiniz... :KK43: herşeyi ölçüp biçip tartmışsınız çok teşekkür ederim anlayış ve yorumunuz için... maalesef ki karşıma çıkan kv anlayışlı degil bu konuda... aile içinde baskın karakter oldugu içinde kocasını oğlunu kendi yönlendiriyor.. artık sözlerinden caymalarını da gectim, kabul ederim eşyaların hepsini,ev tutmayı,gelin mastaflarını, düğünü, ne varsa nişanlımla halledebilirz Allahın izniyle. ama altın konusunda kabul edemem. kendime borç altın alıp gösteriş için taktıramam.. mantık falan aramıyorum bu işlerin içinde artık.. bir an önce bitsin de kurtulam :KK43::KK61:

yakın konular yaşadım...
belki kredi çekmedim ama onun dışında aile hep sıkıntı oldu.
eşimi çok sevdim ve en büyük hatam buydu.
herşeyi canları istediği gibi yaptılar . nişan söz düğün. lafta adetiniz ne söyleyin dediler ama iş adete gelince yap çizdiler.
eşim düğünden sonra hemen ev alırız kirada olmaz dedi tamam dedim.
düğünde benim ailem çok şuda olsun bunuda isteriz diye dayatmadı orta yol bulunsun gençlerin istediği olsun dediler.
alttan kv hep kendi istediklerini dayattı ama benim yanımda ben karışmam siz yapın dedi durdu.(ben yokken eşime şunu yap bunu yap demiş ve sonuç eşim annesinin istediğini yaptı )
benim ailem bana takılan takıları almadı (burada kız tarafına takılan takıları kız tarafı oğlana takılan takıları oğlan alır ) ev alacaklar diye.
düğün bitti kv benim takıları oğluma şu kadar altın taktılar diye gezdi anlattı.
sonra o mehir olarak verilen altınların tamamı satıldı üzerine 50 .000 kredi çekip ev alındı krediyi biz ödüyoruz ve kv evi kendi üzerine yaptırdı (o kadar itiraza rağmen )
bundan sonrası daha kötü ...
artık karı koca yatak odası ilişkime neyle korunacağıma varasıya karışmaya başladı .doğumda annemi kovdu ailemi birbirine düşürdü . doğumdan geldim boşanın naraları atıyordu kucağımda prematüre doğmuş bebek hastalık la cebelleşiyorum o benim adım olacak diye tepindi durdu .o halde kadının derdi hep başka çok başka
ki munun dışında büyük küçük birçok olay oldu ve kv ile onun ailesi anneanne dayı yeğeni yüzünden ailemi huzurumu kaybettim. ve o kuzu gibi görünen kv yüzünden oldu bunlar ...
tek dert düğün değil ardından onu misli katlayan o kadar çok sorun çıkıyor ki

X