nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

KYK borcunu üniversiteden mezun olan kişinin annesi mi tutumlu olup para biriktirip ödeyecek? Bu faiz binerken zamanında ayın 7 sinde parayı çeken kişinin aklı neredeydi acaba?

oğlu okurken ona para göndermeyen annesi oğlu evleneceği zaman ben onu ünv okuttum diyorsa burda yanlış vardır .... tabiki ayın 7 sinde parayı çekip kullanacak. ailesi para mı vermiş ki ?? herkes çocuk okutuyor yapmayın lütfen ya..

Ben de yazdığım gibi, evlenicez. Eşyalarımız, gelinliğim, balayımız, a' dan z' ye her şeyi biz yapıcaz nişanlımla. Çünkü yapacak bi şey olmayınca kabulleniyorsun. Durumları yok ailesinin. Ben de evlenince eşime elimden geldiğince yardım edicem. Çünkü durum bunu gerektiriyor maalesef. .

size hediye olarak düğünde takılacak altınları da mı siz alacaksınız? yani kv tarafı sizin aldıgınız altınları takıp gösteriş yapacak ve siz o borcu ödeyecekmisiniz ? ben bundan bahsediyorum. yoksa geri kalan herşeyi yapabilecegimize ben de inanıyorum... altın işi canımı sıkıyor

miras evinde oturuyorlar yıllardır.. tokide evleri var kiraya vermişler. arabaları var. yaylada arsaları var.. babası emekli ama bi fabrikada çalışıyor. annesi de çalışıyor.. bunlarınki ye-iç-gez.... hiçbişey görmedim. nişanlımı sevmesem asla katlanmam ama severek evlenip boşananları da görüyorum... o yüzden mantıklı davranmak istiyorum
canım kredi çekip evlenmek yerine işe girsin sende çalışıyorsan biraz para biriktirip öyle girseniz düğün işine.

kendimden örnek vereyim ama önce şunu anlayın siz karşı tarafa nasıl davranırsanız aynını görürsünüz..
benim sözlümü ailesi borç harç okutmuş memur olur kayınpederim ayrıca bize yakın yaşta bir de erkek kardeşi var ben kendim düşündüm ki zaten ailen seni okutmak için elinden geleni yapmış bir de herşeyi onlardan beklemek ayıp olur hem de zor durumda kalınır yarın öbür gün kardeşinde düğün isteyecek kimsenin hakkına girmeyelim mobilyalarımızı kendimiz alalım nasılsa mesleklerimiz var dedim bunu duyan kayınpederimin çok hoşuna gitmiş siz kendinizi ve kafanızı buna yormayın ben gerekirse kılı kırk yarar gene de yaparım siz sakın düşünmeyin hayaliniz neyse ona bakın demiş ..yani diyeceğim şu sen ne kadar düşünüyorsan karşındaki de seni o kadar düşünüyor umarım anlatabilmişimdir
sen herşeyin en güzelini hakediyosun zaten canım benim.

canım kredi çekip evlenmek yerine işe girsin sende çalışıyorsan biraz para biriktirip öyle girseniz düğün işine.

canım 3 yıldır bekliyoruz ya artık bi yerden sonra beklemek çok mantıksız oluyor.. çok kavga gürültü oluyor... ben çalışırım o da işe girerse açık hesapla bişeyleri alıp evleniriz, düğünü de yaparız hadi tmm ama gösteriş için altın alıp da kv tarafı için borca giremem.. ben borca altın alacam onlar düğünde kendi almış gibi takacak öyle mi ?? bunu istemiyorum işte. yoksa diğer masraflara artık amenna.. bide benim ailem herşeyi hazırladı benimö için onun ailesinin herşeyi oğlana yıkmaları canımı sıkıyor. o zaman bende ailemden hiçbişey almayayım :KK43:

canım 3 yıldır bekliyoruz ya artık bi yerden sonra beklemek çok mantıksız oluyor.. çok kavga gürültü oluyor... ben çalışırım o da işe girerse açık hesapla bişeyleri alıp evleniriz, düğünü de yaparız hadi tmm ama gösteriş için altın alıp da kv tarafı için borca giremem.. ben borca altın alacam onlar düğünde kendi almış gibi takacak öyle mi ?? bunu istemiyorum işte. yoksa diğer masraflara artık amenna.. bide benim ailem herşeyi hazırladı benimö için onun ailesinin herşeyi oğlana yıkmaları canımı sıkıyor. o zaman bende ailemden hiçbişey almayayım :KK43:
canım yapamıyorlarsa karşı tarafı sıkmak da anlamsız ama.ben de seninle aynı durumda gibiyim 5 senedir görüşüyoruz ama yaşım erken olduğu için biraz çalışıp para biriktirip öyle bu işlere girmeyi düşünüyoruz.altın için para biriktirecek.düğünü beraber yapacağız diyor.ben de bilmiyorum valla.

canım yapamıyorlarsa karşı tarafı sıkmak da anlamsız ama.ben de seninle aynı durumda gibiyim 5 senedir görüşüyoruz ama yaşım erken olduğu için biraz çalışıp para biriktirip öyle bu işlere girmeyi düşünüyoruz.altın için para biriktirecek.düğünü beraber yapacağız diyor.ben de bilmiyorum valla.

devir ne hale gelmiş ya.. utanmasalar oğullarının üstüne başlık parası isteyecekler.. nerde o eskiden geline kıymet vermeler... ben her türlü borca tamam deyip kabul ederim ama fuzuli borcu kabullenemem. çok masraflı düğün falan istemiyorum zaten... altını da boşverin almayın. bnm kv sırf düğünde gösteriş yapıp altın takacak diye o borcun altına girmeyi kabul etmeyecem.. gönlünden koparsa çeyrek dahi taksa kafi... ama borçla harçla olmaz .. siz de iyi düşünün bence

devir ne hale gelmiş ya.. utanmasalar oğullarının üstüne başlık parası isteyecekler.. nerde o eskiden geline kıymet vermeler... ben her türlü borca tamam deyip kabul ederim ama fuzuli borcu kabullenemem. çok masraflı düğün falan istemiyorum zaten... altını da boşverin almayın. bnm kv sırf düğünde gösteriş yapıp altın takacak diye o borcun altına girmeyi kabul etmeyecem.. gönlünden koparsa çeyrek dahi taksa kafi... ama borçla harçla olmaz .. siz de iyi düşünün bence
yok bizim altını bana aldıran ve kredi falan çeken biri yok Allaha şükür olmasında inşallah :) her an herşey olabilir gibi duruyo :) zaten eğer çok sıkıntı olursa almasınlar altın falan .bencede kabul etme.sonradan sıkıntıyı siz çekersiniz.

yok bizim altını bana aldıran ve kredi falan çeken biri yok Allaha şükür olmasında inşallah :) her an herşey olabilir gibi duruyo :) zaten eğer çok sıkıntı olursa almasınlar altın falan .bencede kabul etme.sonradan sıkıntıyı siz çekersiniz.

aynen canım ya Allah cümlemizin yardımcısı olsun...

oğlu okurken ona para göndermeyen annesi oğlu evleneceği zaman ben onu ünv okuttum diyorsa burda yanlış vardır .... tabiki ayın 7 sinde parayı çekip kullanacak. ailesi para mı vermiş ki ?? herkes çocuk okutuyor yapmayın lütfen ya..

Herkes çocuk okutmuyor o ayrı mesele de, madem dediğiniz gibi taa bu insan 17-18 yaşından beri ailesinden hiç para almamaya alışkınsa da şok falan oluncak durum kalmıyor o zaman. Zamanında vermemeleri, gelecekte de vermeyeceklerinin teminatı sonuçta. Ayrıca olayların tek sorumlusu olarak anneyi görmekten de vazgeçmezseniz işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alır, annesi para göndermiyorsa, oğluda kendi borcunun hesabında olmayan biri işte, borç senedinde annesinin imzası yok, kendisinin var. Ailesiyle mesafe vs.yi şimdiden koymak isterseniz onu tamamen anlayabilirim ama en azından böyle şeyleri bahane etmeyin. Para vermeyen aileden, neden para vermiyorlar diye dert yanmak abes.

evvela ailenin evlatlarinin omuzuna bu kadr yuku yuklemesi abes, sonucta skintiyi yine evlatlari cekecek ama istemiyorlarsa yapacak hic bisi yok. zorla yapacaklarina yapmasinlar daha ii zaten zorla yapilan iyilikten hayir gelmez

Herkes çocuk okutmuyor o ayrı mesele de, madem dediğiniz gibi taa bu insan 17-18 yaşından beri ailesinden hiç para almamaya alışkınsa da şok falan oluncak durum kalmıyor o zaman. Zamanında vermemeleri, gelecekte de vermeyeceklerinin teminatı sonuçta. Ayrıca olayların tek sorumlusu olarak anneyi görmekten de vazgeçmezseniz işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alır, annesi para göndermiyorsa, oğluda kendi borcunun hesabında olmayan biri işte, borç senedinde annesinin imzası yok, kendisinin var. Ailesiyle mesafe vs.yi şimdiden koymak isterseniz onu tamamen anlayabilirim ama en azından böyle şeyleri bahane etmeyin. Para vermeyen aileden, neden para vermiyorlar diye dert yanmak abes.

tabi bu da sizin görüşünüz. kendinizce haklısınız.. işin içinde olursanız daha iyi anlayacagınızı umuyorum..

evvela ailenin evlatlarinin omuzuna bu kadr yuku yuklemesi abes, sonucta skintiyi yine evlatlari cekecek ama istemiyorlarsa yapacak hic bisi yok. zorla yapacaklarina yapmasinlar daha ii zaten zorla yapilan iyilikten hayir gelmez

kesinlikle... zorla güzelli olmaz.. çenelerini de kapatsalar ne güzel olur bide, yapmıyosunuz zerre kadar bişey, susun bari :)

ben de borç istemiyorum çok yüksekte gözüm yok.. ama bana takılacak altınların ve yapılacak düğünün borçlarını ödemeyi düşünmek bile istemiyorum.. çirkin miyim?bahtsız mıyım ? niye böyle oluyor bilmiyorum... Allah yaardımcım olsun

Ne yap o zaman biliyo musun illa da bu kredi çekilcekse ve engel olamaycaksan sakın altın aldırma, git güzel güzel eşyanı, gelinliğini al, yap düğününü. Takacakları takıyı da kendileri düşünsün. Yüzleri yeterse takısız gelsinler düğüne, onlar rezil olur, sana bişeycik olmaz.

O işier öyle kolay olmuyor oğiunun kredi çektiiğini duyunca kaynana hemen oğluna talimatı verip altını aldırıyor ,
Ne yap o zaman biliyo musun illa da bu kredi çekilcekse ve engel olamaycaksan sakın altın aldırma, git güzel güzel eşyanı, gelinliğini al, yap düğününü. Takacakları takıyı da kendileri düşünsün. Yüzleri yeterse takısız gelsinler düğüne, onlar rezil olur, sana bişeycik olmaz.

tüm yorumları okudum ben mi yanlış anladım çoğu kişimi bilemedim.
kız düğünü bize ödetecekler diye sitem etmemiş ki . baştan her sözü verdiler yapacağız edeceğiz diye sonra caydılar demiş. ayrıca sırf oğlan tarafı herşeyin iyisini güzelini istiyor ok tamam . altın kısmı benim borcunu ödeyeceğim altını kaynana gelecek kurula kurula ben oğluma altın yaptım geline şu kadar taktım deyi ele hava atacak...elalemi düşünesiye kadar kendi doğurduğun oğlanı düşünsenya be kadın. seni oğlun borcun altında ezilecek. sonra karı koca birbirini yiyecek borçtan ve sonuç boşanma.
bizim gücümüz yok kendi istediğiniz gibi alın yapın biz yapamayacağız demiyor ki (hoş yapacak durumları da var ayrıca )
biz zenginiz gösterişi severiz ama size düğün yapmayız siz kendiniz yapın ama bizim istediğimiz gibi güzel olsun iyi olsun gösterişli olsun kusura bakmayında bu hiç mantıklı değil.
illede mecbur değil demeyin ben kendimi bildim bilelli gelenektir çocuk büyütülüp yetiştirilir meslek sahibi yapılır ve evlendirilir. he oğlan veya kız farketmez kendi ayakları üzerinde durar yük olmamak için kendi masrafını kendi karşılar o ayrı. o kaynana kayınbaba düğününü kendi yapmadı elbet zamanında geçeri kadar onların kaynana ve kayınbabası yaptı. kendine yaptırıp çocuğuna yapmamak hangi mantık

merhaba arkadaşım. üzüldüm durumunuza.. bence siz herşeyi yapın ama kesinlikle altınları almayın.. düğünü az masrafla içinize sinecek şekilde yapın.. o aile utansın tek oğullarına düğün yapamıyorlar bile..asla altın almayın ama. böyle bir borcun altına girerseniz bunun ardı arkası kesilmez kaynannaız her istedigini yaptırır oğluna benden söylemesi.. dişinizi gösterin. bu zamanda kimse kimseyi sevmiyor zaten. iyi de olsanız kötü de olsanız aynı.. hatta kötü olanlar daha şanslı da o da bizlere uymaz... düğün tarihiniz daha belli değil sanırım. bence adamakıllı kararlar verin. herşey baştan netleştirin.
ha bide dikkat edin nişanlınız iki aile arasında kalıp gizlice kredi de çekebilir ve bunu evlendikten sonra öğrenebilirsiniz . böyle yapanlar arttı çünkü.. Allah yardımcınız olsun

tabi bu da sizin görüşünüz. kendinizce haklısınız.. işin içinde olursanız daha iyi anlayacagınızı umuyorum..

Para almama, kendi kredisini kendi ödeme, düğünü derneği sadece evlenecek olan iki kişi olarak üstlenme kısmında işin içindeydim. Yapı farkı diyelim o zaman. Ben bu şekilde daha huzurlu olacağıma inandım, öyle de oldu. Umarım sizin de beklentileriniz karşılanır.

X