nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

Beterin beteri var birde okutmamış bol,bol çocuk doğurmuş çocuğunun kazancını yiyen aileler var ,memlekette'de epey çok bunlardan ,

o zaten apayrı bi konu :) düşünmeden kontrolsüzce yapılan fazla çokcuk, geleceği belli belirsiz şekillenen o çocuklara yazık değil mi... ayagını yorganına göre uzatmalı insan. :KK51:

Kimse sıkıntı çekmeden evlenir sözüde kocaman bir yalan ,
herkes içinde yaşıyor dışarıya karşı gülümsüyor ama tabi yaşadıklarının çoğu dışarıya anlatamıyor bence herkeste sorunsuz evlendi sanıyor, yok öyle bir şey , bende evlendiğimde elektrikli süpürge makinam yoktu ki daha geçen yıl bulaşık makinası aldım alabilrdim ama kiracıyken elalemin evini kendim yaptırmak istemedim , bence hiç kimse dört dört dörtlük evlenmiyor birde annem o kadar iyiniyetliydiki pastaya gerek yok dedi eşime bana danışmadan masraf olmasın diye ki kp beş kuruş harcamadı ki bize yemeğe geldiğinde eli hep boş gelir ne ekmek , ne meyva böyle pinti bir adam ben bir hediyesini görmedim
bence borclu evlenmek baslı basına hata tamam borc olur ama bi ananın babanın görevi cocuguna en azından bi ev vermek altınlarını yapmak ne demisler kız besikte ceyız esikte eger erkek cocugun varsada her ay bi kücük altın alıcan bırakıcan mesela üniverstesini bitirdi ise girdi her ay 300 falani alıcan deicen ogluna senin icin biriktiriyorum 2000 lira maastan da 300 lira normal yani böyle böyle oglunu borcsuz evlendircen
sahsen bizde öyle kiraya bizde kız vermezler yaa

arkadaşım mümkünse sakın böyle yerlerde hatta yakın çevrende bile bu konulara girme.. yorumları okudun mu bilmiyorum ama herkes ayrı bi kafa... o kadar çok eleştiren olmuşki... okurken ne diyecegimi bilemedim. bi abla yazmış ya böyle konular açanlara çok yükleniyorlar diye. aynen öyle. resmen yerin dibine sokuyorlar o yüzden boşver.

oysaki benim anlatmak istediğim o kadar kredi çekilmesine karşı olmamdı... ailesi hiçbişey yapmasın tamam ama herşeyin yapılmasını da istiyor. yoksa sade bi nikahla az esyayla altınsız bende evlenirim... kaldı ki benim çeyizim hazır, ailem kına için bile para biriktirmeye başlamış.. ayrıca benim babam yok. annem ordan burdan kısarak yapıyor bişeyleri.. 4 kardeşiz bizi annem tek başına büyüttü.. ilk çocugum benden sonraki kardeşlerime bile az az şeyler biriktiriyor. bu kadın benim annem işte.. nişanlıma sürekli oğlum yavrum der.. ama bnm nişanlımın annesi bigün olsun kızım demedi onu bırakın birine tanıştırırken oğlumun nişanlısı diyor... ta en baştan beri beni sevmediğini hissediyorum ki zaten.. şimdi benim burda yakınmam nişanlım tek erkek, zaten 2 kardeşler ve ablası 5 yıllık evli.. tek çocuk yani evde... ben bunlardan bişey beklemiyorum ama altınları bize yıkmaları ayıp.. takılmasın altın o zaman... ona buna hava atmak istemiyoruz ki biz... lütfen nisper yapar gibi de cevaplar vermeyin.. Allah hepinizinkini daha daha iyi etsin.. ben böyle şeylerle karşılaştım.zor durumdayım :-( hala napacagımı bilmiyorum.... kpss den sonra nişanlımla konuşacam bu konuyu... hı bu arada hakkımda hiçbişeyi begenmiyosun ,prenses gibi hitaplarda bulunanlar benim karakterimi bilemezsiniz o yuzden okuduklarınızdan anladıgınız kadar yorum yapıyosunuz farkındayım. nasıl anladığınız ortada..
ayrıca tekrar söylüyorum nişanlım kpss ye hazırlanıyor, olmazsa bu yıl bir işe girip çalışacak, yani işsizken evlenmeyeceğim :KK70: çoğunuz demişsiniz ya niye işsizle evleniyosun diye açıklama yapayım dedim. gergin olabilirim,hassas zamanlardayım az çok anlamanızı beklerdim.. çogunuz bu zamanlardan geçtiniz yada geçeceksiniz... Allah herkesin gönlüne göre hayra cevirip versin..

Böyle durumlarda yaşamayan bilmiyor anca bol keseden atılıyor. Bu sürecin ne kadar sıkıntılı olduğu belli. Üzerine destek yerine dirsek görünce insan kendini kötü hissediyor. Bu iş muhabbeti bizde de oldu. Sakın üzülme arkadaşım, Allah doğrunun yanında. Biz aynı gün hem ev hem iş bulduk sizin de olacak inşallah.

Allah sabır versin güç versin.. gerçekten sizi anlıyorum.. burdakilere laf anlatmaya çalışmayın. ayrıca teşekkür ederim beni anladığınız için.. ne yazıkki anlayıp da yorum yapan bir elin parmagını geçmiyor.

Ha ayrıca bizim ailelerimiz nasıl ordan buradan kısıyorsa (benim de sadece annem var),
karşı taraf da EŞŞEKLER GİBİ yapacak kimse kusura bakmasın.
Onlar zaten biraz düşünceli olsalar, öncede evlatlarını düşünüp hiçbir şey yapamıyorlarsa bile iki üç bilezik alıp kenara koyarlardı. Ama kimse maniküründen pediküründen eksik kalmak istemiyor.
Ha hakikaten durumlar kötü ve yaşayışları da ona göre derim ki eyvallah sizin durum zaten belli ama bunların gönlüm mısır'da g.tüm hasırda hesabı.
Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Böyle durumlarda yaşamayan bilmiyor anca bol keseden atılıyor. Bu sürecin ne kadar sıkıntılı olduğu belli. Üzerine destek yerine dirsek görünce insan kendini kötü hissediyor. Bu iş muhabbeti bizde de oldu. Sakın üzülme arkadaşım, Allah doğrunun yanında. Biz aynı gün hem ev hem iş bulduk sizin de olacak inşallah.

Ha ayrıca bizim ailelerimiz nasıl ordan buradan kısıyorsa (benim de sadece annem var),
karşı taraf da EŞŞEKLER GİBİ yapacak kimse kusura bakmasın.
Onlar zaten biraz düşünceli olsalar, öncede evlatlarını düşünüp hiçbir şey yapamıyorlarsa bile iki üç bilezik alıp kenara koyarlardı. Ama kimse maniküründen pediküründen eksik kalmak istemiyor.
Ha hakikaten durumlar kötü ve yaşayışları da ona göre derim ki eyvallah sizin durum zaten belli ama bunların gönlüm mısır'da g.tüm hasırda hesabı.
Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Amin Allah razı olsun canım..artık hakkımızda hayırlısı olsun bende güçlü durmaya çalışıyorum.. o lafa çok güldüm gönlüm mısırda g.tüm hasırda :KK70: :KK70: :KK71:

Birde bu kaynana çocukları çalıştırıp ellerimnden paralarını alıp emekli olmuş ama eşimin bağkurunı ödememiş
:KK42: ne kadar acı bir durum... böyle işte.. sonra da gelinler kıymet bilmiyor derler.

kıymet değer verki deger göresiniz ey kaynanalar.... ayıp gunah be:KK62:

Cnm üzülme ama öyle kpss den atanmak kolay değil sınava girse 90 alsa bile ilk atama ya bile ocak ayina kadar beklicek ocakta olmazsa hazirandaki atama tercihini beklicek hadi atandı gittiği şehirde yeniden düzen kuracak boş bi ev tutması bile emlakcisi depozitoasu en az 1000 lira bence sizin onunuz de sadece 90 puan aldığını varsayarsak en az 2 yıl var

bu bir yardımdır yani mecbur değiller yapmaya anladın mı? evlenmek kararı alabildiğinize göre yetişkinsiniz ve yetişkinler sorumluluk alır. yani madem evleneceksiniz birilerinden birşeyler beklemek bana "tuhaf" geliyor.
ben de onu diyorum zaten. yorumlarımın hepsine bakarsanız aynı şeyleri söylediğimizi anlarsınız

ay yaa ben de de o durum var..benim nişanlımın da ünv okurken aldıgı geri ödemeli burs borcu var.. faiz bine bine 15 milyar olmuş... ödememişler. lafa gelince de biz onu okuttuk diyorlar. ya tamam da herkes evladını okutuyor. benimn annem ben ve kardeşim ünv de okuttu aynı anda. bizim neden bu kadar borcumuz yok. kadın dediğin rli tutumlu olur,nereye harcayacagını bilir. şimdi biz düğünden sonra bide 15 binlik borcunu ödeyecez.. gecen bi arkadaşım kız bakınıyodu evlenmek için sordugu ilk soru şu ''aman burs borcu olmasın'' o zaman saçma bulup çok gülmüştüm ama nasıl da haklı bi nedenmiş.. sizin bagkur borcu da buna benziyo.. sizinki ne kadardı

KYK borcunu üniversiteden mezun olan kişinin annesi mi tutumlu olup para biriktirip ödeyecek? Bu faiz binerken zamanında ayın 7 sinde parayı çeken kişinin aklı neredeydi acaba?

evlenmek icin nicin kredi cekiyorsunuz ? is mi kuracaksiniz ?
saka bi yana milletin belini büken su dügün dernek islerini basitlestirsek, hayat daha kolaylasmaz mi ?

Sizin hataniz is konusunda seçici olmanız. Yaslarinizi bilmiyorum ama ortada is, birikmiş belli bi tutar yokken bu is olmaz.

Kaç yildir beraberiz, bekledim is bulalim, birikim yapalım diye. Ki bizde kredi cekicez, duzenimizi bu şekilde kurucaz.

KV düğün yapmak zorunda değil, çil çil altın takmak, size ev düzmek zorunda değil.

Ama takacağı hediyeyi kendi almalı, o konuda haklisin. Gücü neye yetiyorsa. 1 yada 3. Sizin almanız olmaz.

Bence sorunu kvde de arama. Nisanlinda problemli. Asil sorun onda. Kaç yildir KPSS hazırlanır mi bi insan? İs bulup çalışmaz mi ? Ailesinden harçlık alıp, KPSS hazırlanmakla olmaz. Kazanamayisindan bile seni sorumlu tutuyormus , bence sorunu uzakta arama, ta dibinde çünkü.

15 bin borcum olacak ben iş beğenmemezlik edicem.
İnsan annesinin babasının huyunu bilir nişanlında biliyordur böyle olacağını madem evleneceksin aileninde böyle yapacağını biliyorsun neden iş beğenmiyorsun ?
Kız yetim haliyle annesi dul haliyle hem çocuk okutacak hem çeyiz yapacak ama beyimizin anne babası 60 bin lira çek yapalım diyecek.
Oğulları da tamam diyecek.
İnsan böyle durumlarda çok hassas olur gözüne de perde iner.
Ama sen bu çocukla evlenme canım.Hiç bir anne çocuğunun kötülüğünü istemez annene söylediğinde oda evlenme diyecektir sana.
Mesele para değil mesele nişanlının ve ailesinin söyledikleri yaptıkları şimdi böyle yapar ileride daha beterini yapar.
75 bin lira borçla asla asla ama asla evlenilmez.
Allah yardımcın olsun.

arkadaşlar merhaba.. çok uzun zamandan beridir burayı takip ediyorum ilk defa bugün üye oldum. çok okudum deneyimlilerinizi, yorumlarınızı.. bana da yardımcı olursanız sevinirim... 3 yıldır beraberiz nişanlımla. 2 yıllık nişanlıyım. nişanlımın atanmasını bekliyoruz evlenmek için. ama bu yıl da atanamazsa bir işe girip çalışacak. sorun şu bu aralar kredi çekip düğünü altınları eşyaları evin kirasını bu şekilde karşılayacagını söylüyor.. ben buna karşı çıktım tabi. ama kpss'den dolayı şuan üstüne gitmiyorum..
Ailesi destek olmayacak gibi.. ben ablasıyla konusurken nişanlımın annesine gönderme yaptım kredi olayını asla kabul etmem aileler payına düşeni yapsın yoksa evlenmem, beklersiniz dedim.. 2 kardeşler ablası evl,.. bir tek kendi var.. bu aile nasıl bu kadar sorumsuz anlamıyorum.. ben sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum belediye kurumunda.. acaba bana mı güveniyor bunlar anlamadım ki... :KK43: uzun oldu kusura bakmayınç dertleşecegim kimse yok :KK43:

ah arkadasım ahh aynı seyı bnde yasadım kımse senı tınlamıyo 2009 yılında tanıstık cok sevdım 2013 te evlendım hersyı esım kendı yaptı 23 mılyar kredı cketı hepsı gıttı aılesı sana yemın ederım dugunde takı bıle takmadı bana 5 tl bıle hakkı yoktur dugunumum ıcın dugunde eve yapılcakm olan market alısverısını bıle esım cektıgı kredıden yaptı dusunebılıyomusun onu bıle yapmadılar tek sebebplerı borcumuz var yapamıyoruz yahu bukadarmı yok paranız 9 ay nısanlı kaldım ayda 2 lıra kenara atsan bı ceyrek takılırdı bı patık havlu bıle yapmadı mılletın kaynanası dokturuyo okadar özenır okadar ımrenırdımkı onlara hala ıcımde ukte kaldı herkeslere rezıl mahcup oldum sırf sevıyorum dıe sesımı cıkarmadım ha bu arada evıme tek bı estya bıle alamadım hepsı gıttı ıkı senedır esyalı kırada evde oturuyorum suan dogudayım esımın tayını buraya cıktı esyaya gerek yok dedık gercı olsada alamazdık hala kredı oduyoruz 700 tl bı bıtmedı ıkı yıldır evlıyım cok sukur esım memur ama bazı seyler ınsanın cok zoruna gıdıyo cok zorlandım cok

mumkunse okadar borcla evlenme donra para ıcın kavga edılıyo cok belkı bıcok seyde hevesım kursagımda kaldı ama esımı cok sevıyorum ama sunu soylıyım ılerde ne olacagı bellı dgl ınsallah pişman olmam bazen sıddetlı kavga ettıgmızde tum bunlar aklıma gelıyo daha cok kahroluyorum cok sukur esım cok anlayıslı ıste buyuzden sevgım herseyın ustunu kapatıyo ama evlı arkadaslarımın evıne gıttıgımde cok özenıyorum ıcten ıce aglıyodum yanı

arkadaşlar merhaba.. çok uzun zamandan beridir burayı takip ediyorum ilk defa bugün üye oldum. çok okudum deneyimlilerinizi, yorumlarınızı.. bana da yardımcı olursanız sevinirim... 3 yıldır beraberiz nişanlımla. 2 yıllık nişanlıyım. nişanlımın atanmasını bekliyoruz evlenmek için. ama bu yıl da atanamazsa bir işe girip çalışacak. sorun şu bu aralar kredi çekip düğünü altınları eşyaları evin kirasını bu şekilde karşılayacagını söylüyor.. ben buna karşı çıktım tabi. ama kpss'den dolayı şuan üstüne gitmiyorum..
Ailesi destek olmayacak gibi.. ben ablasıyla konusurken nişanlımın annesine gönderme yaptım kredi olayını asla kabul etmem aileler payına düşeni yapsın yoksa evlenmem, beklersiniz dedim.. 2 kardeşler ablası evl,.. bir tek kendi var.. bu aile nasıl bu kadar sorumsuz anlamıyorum.. ben sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum belediye kurumunda.. acaba bana mı güveniyor bunlar anlamadım ki... :KK43: uzun oldu kusura bakmayınç dertleşecegim kimse yok :KK43:

Ailesinin durumu yok mu? Şu an aynı durumdayız ama ailesinin durumu yok. Biz de kredi çektik. Evlenince ben de çalışıcam, her şeyi nişanlımla ikimiz yapmış olucaz yani. . Ben bi şey diyemedim. Ailesinin durumu yok. Ne denir ki.

Kendi yuvamızı kendiniz kuracaksınız işte en doğrusu bu.. Nişanlınız reşit ve kendi ayakları üzerinde durabiliyor ki evleniyor, tabiki kendi masraflarını kendisi yapacak .

Kendi yuvamızı kendiniz kuracaksınız işte en doğrusu bu.. Nişanlınız reşit ve kendi ayakları üzerinde durabiliyor ki evleniyor, tabiki kendi masraflarını kendisi yapacak .

Ben de yazdığım gibi, evlenicez. Eşyalarımız, gelinliğim, balayımız, a' dan z' ye her şeyi biz yapıcaz nişanlımla. Çünkü yapacak bi şey olmayınca kabulleniyorsun. Durumları yok ailesinin. Ben de evlenince eşime elimden geldiğince yardım edicem. Çünkü durum bunu gerektiriyor maalesef. .

Cnm üzülme ama öyle kpss den atanmak kolay değil sınava girse 90 alsa bile ilk atama ya bile ocak ayina kadar beklicek ocakta olmazsa hazirandaki atama tercihini beklicek hadi atandı gittiği şehirde yeniden düzen kuracak boş bi ev tutması bile emlakcisi depozitoasu en az 1000 lira bence sizin onunuz de sadece 90 puan aldığını varsayarsak en az 2 yıl var

canım bölümü 68 le kapattı, nişanlım 64 almıştı.. bölümümüzün ataması var sınavda heyecan yapmasa olacak inş :) bnm çalıştıgım şehirde kiralar 1000 den aşagı degil. suriyelilerden dolayı burda ev yok kalmadı. olanlarda aşırı pahalı.. şuan arkadaşlarla oturdugumuz evi zor bulduk 1000 tl kire artı 120 lira da kapıcı parası :KK43: hayat şartları gerçekten zor.. uygun eve çıkarsınız demesin şimdi kimse çünkü gerçekten bulundugum şehirde ev yok.. oılanlarda dediğim gibi

Ben de yazdığım gibi, evlenicez. Eşyalarımız, gelinliğim, balayımız, a' dan z' ye her şeyi biz yapıcaz nişanlımla. Çünkü yapacak bi şey olmayınca kabulleniyorsun. Durumları yok ailesinin. Ben de evlenince eşime elimden geldiğince yardım edicem. Çünkü durum bunu gerektiriyor maalesef. .

En doğrusu bencede. Durumları varsa ailenin destek olur yoksa zaten o çiftler kendi yuvalarını kurmada sorumlular.
Kadın ya da erkek o evde yaşayıp çalışıp zaten anne babasına destek oluyor evlenmeden önce. Evlendikten sonrada kendi yuvasına bakacak.
İlk etapta herşey alınmazda temel ihtiyaçlar alınır. Düğünde herkesi yedirip içirip eve gönderip tonla borcun altına girmeye gerek yok. Mutevazi bir düğün yeterli bence. Sizin için demiyorum imkanlar dahilinde evlenen çiftler için diyorum.
Ne kadar az borçla evlenilse o kadar mutlu olunuyor.
Allah huzur mutluluk aşk versin.

X