Nişanlımın ailesi ve ailem küs ve nişanlım barışmıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bir psikopatla karşı karşıyasın, hayırlı olsun. yüksek lisans yapıyorsun, biraz araştırabilirsin, kesinlikle bu adamda bir kişilik bozukluğu var. öfke nöbetlerinden, sınırsız bencilliğinden, uyuşturucu bağımlılığından, yalancılığından, seni ailenden koparmak istemesinden, ailesinin de kendisi gibi çirkef olmasından, her şeyinden blli.

bu tipler evlenene kadar kendini göstermez genelde ama allah ın şanslı kuluymuşsun. kurtuldum diye şükür namazı kıl. bir müddet terapi al. bir de ailenle kendinize dikkat edin. bu tiplerin intikam diye ne yapacağı belli olmaz.

bir de nişanlım deme bu adama, psikopat de, pislik de. ama hayatına bir şekilde sızmış bir belaya nişanlım diyerek, gözünde yükseltme.

bu arada başta bir sevgi bombardımanı gibi bir şeye tutuldunuz. şimdi de gaslighting e uğruyorsunuz. ve siz ve aileniz normal insanlar olduğunuz için, duruma anlam veremiyor, depresyon yaşıyorsunuz.

gaslighting in amacı zaten kişinin benlik algısını bozmak ve devamlı depresyonda tutmaktır. kendine güvenen insanlardan uzak dururlar normalde bu pislikler. siz biraz daha saf ve savunma mekanizması düşük birisiniz muhtemelen. daha önceki öfkelerini beni seviyor diye algılamışsınız.

ekşisözlükten gaslighting in tanımına bir bakın.

''bu manipülasyon ne kadar sürebilir, bittikten sonra etkileri kalıcı mı oluyor?
geri dönüşü olmayan yola girildikten sonra olay tamamen manipüle eden kişinin insafına kalıyor dersek yalan olmaz. yalnız şunu eklemek gerek; bu tip durumlarda genelde manipüle eden insanın tek amacı karşısındaki kişiden üstün hale gelip ondan faydalanmak. bu fayda süreci son bulduğunda ilişkinin de sonu geliyor ve geriye yeni kurban ve yeni heyecan arayan hasta bir ruh ile derinden yaralanmış bir kurban kalıyor. tüm yalvarma çabaları, gönül alma yöntemleri ve uğraşları boşa giden kurban da uzun bir süre kendine gelemiyor, hala kendini suçluyor ve git gide hayattan soğuyor. daha sonra içten içe rahatlama hissetmeye başlayan kurban, yine de çok kritik bir iyileşme süreci geçirmek durumunda kalıyor. bu dönemde sevdiği insanların yanında olması ve onlar tarafından kendine olan güvenini ve saygısını kazandırılması gereken kişi, süreci iyi atlatabilirse eskisinden daha güçlü bir hale gelebiliyor.''

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. İlk zamanlarda gösterilen aşırı sevgi kişiyi kazanmaya yönelik oluyor daha sonrasında elde edilince o kişiyi değersizleştirme aşamasına geçiyor bu tür rahatsız kişiler. Konu sahibinin şükretmesi gereken bu kişiyi evlenmeden tanımış olması bence evlendikten sonra daha büyük zararlara neden olabilirdi.

Konu sahibine: Sen yaşadığınız o güzel günleri düşünmeyi bırak çünkü onlar senin gözüne iyi görünmek için senin ilgini sevgini kazanmak için yapılmış numaralar. Bir oyuncunun rolü gibi düşün film bitince oyuncuda kendisi olur senin o gördüğün öfkeli kişi rolünü bitirmiş gerçek kişilik sakın eski güzel sözlere aldanma. Onların hepsi yalan dolan. Tabi düşünebilirsin o kadar şey yalan olabilir miydi diye ama tabi ki olabilir. Bu tür insanlar normal değil bu kişinin normal biri olmadığının farkına varmalısınız önce tamamen maskeyle dolaşan sahte ve sapkın insanlar.

Ben okurken fenalık geçirdim..sizin memlekette amca, dayı vs yok mu?bir süre oradan uzaklaşsanız...bu konu üzerine çok da düşünmeye gerek yok...muhatap olmayacaksınız

Tesekkur ederim yorumunuz icin. Bugun bir terapistle gorusecegim

Evet cok haklisiniz ben o ilk basta bana gosterdigi sahte yuze takili kaldim beni surekli manipüle etti benim senle sorunum yok ailenle var aileni gormek istemiyorum gel bana dedi. Ben hatalairni bu sekilde olmayacagini ilk baslarda cok aciklamaya calistim beni onu sevmemekle ailemi korumakla sucladi. Ben de artik kendi basima mantikli dusunemedigim icin uzman birinden destek almaya baslayacagim

Çok guzel ve dogru yazmışsınız suan icinde bulundugum durum tam olarak bu

Evet cok dogru resmen yasadigim durum bu suanda

Evet cok haklisiniz. Bu ruh halinden kurtulup toparlanmak icin zaten bugun bir terapistle gorusecegim

Çok tesekkur ederim cok dogru soyluyorsunuz. Ben benden ayri kaldigi icin bu kadar ofkeli ve hircindir diye dusunmustum surekli kendi icimde onu savunacak yerler aradim

Sen çıldırmışsin ya .
Bir de barismiyor diyorsun bu kadar kör olmayın sonra seviyordum evlendim bunları bunları yaşadım diye konu açılıyor ee baştan kokuyor bu adam hala sorguluyor musun ?

Aslında mucize olmuş ama farkında bile değilsin.en çok anne babana üzüldüm.allahım çocuklarımı böyle kafayı sıyırılmışlıktan koru.aklını yitirmiş gibisin .benim annemin suratına biri tükürecek bende ertesi gün özür dilesede affetsem dicem.okurken çıldırdım.ailene verdiğin değer bumu yani.sen annene böyle bir saygısızlık yapıyormusun ki daha dün tanıştığın nişanlığın hakaret edecek.nişanlıyken bile kendini tutamayan adam evlenince 5 kat saygısızlık yapar.ailenle seni görüştürmez bile.

Birakin aileme saygisizlik yapmayı 40 kat yabanci olsun dusmanim olsun ben yuzune tukurme hareketini kendime yakistirmamki

Çok tesekkur ederim cok dogru soyluyorsunuz. Ben benden ayri kaldigi icin bu kadar ofkeli ve hircindir diye dusunmustum surekli kendi icimde onu savunacak yerler aradim
Hayir ayri kalmak aksine daha cok ozletir. Seven sevdigine kiyamaz bir kere. Onunki sevgi degil

Hayir ayri kalmak aksine daha cok ozletir. Seven sevdigine kiyamaz bir kere. Onunki sevgi degil
Evet evet ben de boyle dusunuyorum. Icerden ciktim neler yasadim seni ozledim vs diyor ozlemis olsa seviyor olsa 4 elle sarilmasi kaybetmemek icin elinden geleni yapmasi lazimdi seven sevdiginin ailesine saygisizlik yapip tukurup senle sorunum yok demezki daha ailemi el ustunde tutar benim hatrim icin

ben de kendini evlenmeden önce göstermesine şaşırdım. genelde bunlar ağlarına düşürdükten sonra, gerçek yüzlerini gösterirler. ama muhtemelen o kadar bencil ki, evlenene kadar beklemeye bile tenezzül etmiyor.

bu sabah haberlerde vardı bu adam gibi. eşinin boynunu kesmiş çocuklarının gözü önünde. kadının annesi kurtarmış. hapse girmiş. hapisten hala aşk mektupları atıyor sen benimsin diye pis sapık.

Evet daha 3 aylik tanisiyorken nisandan 10gun sonra gosterdi gercek yuzunu iyikide simdi gostermis

Sakın düzelir diyerek geri dönmeyin. Berbat bir insan ya o adam. Gerekirse uzaklaştırma kararı aldırın ve polise bildirin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…