Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. İlk zamanlarda gösterilen aşırı sevgi kişiyi kazanmaya yönelik oluyor daha sonrasında elde edilince o kişiyi değersizleştirme aşamasına geçiyor bu tür rahatsız kişiler. Konu sahibinin şükretmesi gereken bu kişiyi evlenmeden tanımış olması bence evlendikten sonra daha büyük zararlara neden olabilirdi.bu arada başta bir sevgi bombardımanı gibi bir şeye tutuldunuz. şimdi de gaslighting e uğruyorsunuz. ve siz ve aileniz normal insanlar olduğunuz için, duruma anlam veremiyor, depresyon yaşıyorsunuz.
gaslighting in amacı zaten kişinin benlik algısını bozmak ve devamlı depresyonda tutmaktır. kendine güvenen insanlardan uzak dururlar normalde bu pislikler. siz biraz daha saf ve savunma mekanizması düşük birisiniz muhtemelen. daha önceki öfkelerini beni seviyor diye algılamışsınız.
ekşisözlükten gaslighting in tanımına bir bakın.
gaslighting
narsisistik kişilere özgü bir davranış bozukluğu olan gaslighting, kişilerin kurbanlarına onların kendilerine dair algılarını yeniden biçimleyecek şekilde belleklerine olumsuz bilgi ve yargıları sokm…eksisozluk.com
Tesekkur ederim yorumunuz icin. Bugun bir terapistle gorusecegimbir psikopatla karşı karşıyasın, hayırlı olsun. yüksek lisans yapıyorsun, biraz araştırabilirsin, kesinlikle bu adamda bir kişilik bozukluğu var. öfke nöbetlerinden, sınırsız bencilliğinden, uyuşturucu bağımlılığından, yalancılığından, seni ailenden koparmak istemesinden, ailesinin de kendisi gibi çirkef olmasından, her şeyinden blli.
bu tipler evlenene kadar kendini göstermez genelde ama allah ın şanslı kuluymuşsun. kurtuldum diye şükür namazı kıl. bir müddet terapi al. bir de ailenle kendinize dikkat edin. bu tiplerin intikam diye ne yapacağı belli olmaz.
bir de nişanlım deme bu adama, psikopat de, pislik de. ama hayatına bir şekilde sızmış bir belaya nişanlım diyerek, gözünde yükseltme.
Evet cok haklisiniz ben o ilk basta bana gosterdigi sahte yuze takili kaldim beni surekli manipüle etti benim senle sorunum yok ailenle var aileni gormek istemiyorum gel bana dedi. Ben hatalairni bu sekilde olmayacagini ilk baslarda cok aciklamaya calistim beni onu sevmemekle ailemi korumakla sucladi. Ben de artik kendi basima mantikli dusunemedigim icin uzman birinden destek almaya baslayacagimKesinlikle doğru söylüyorsunuz. İlk zamanlarda gösterilen aşırı sevgi kişiyi kazanmaya yönelik oluyor daha sonrasında elde edilince o kişiyi değersizleştirme aşamasına geçiyor bu tür rahatsız kişiler. Konu sahibinin şükretmesi gereken bu kişiyi evlenmeden tanımış olması bence evlendikten sonra daha büyük zararlara neden olabilirdi.
Konu sahibine: Sen yaşadığınız o güzel günleri düşünmeyi bırak çünkü onlar senin gözüne iyi görünmek için senin ilgini sevgini kazanmak için yapılmış numaralar. Bir oyuncunun rolü gibi düşün film bitince oyuncuda kendisi olur senin o gördüğün öfkeli kişi rolünü bitirmiş gerçek kişilik sakın eski güzel sözlere aldanma. Onların hepsi yalan dolan. Tabi düşünebilirsin o kadar şey yalan olabilir miydi diye ama tabi ki olabilir. Bu tür insanlar normal değil bu kişinin normal biri olmadığının farkına varmalısınız önce tamamen maskeyle dolaşan sahte ve sapkın insanlar.
Çok guzel ve dogru yazmışsınız suan icinde bulundugum durum tam olarak bu''bu manipülasyon ne kadar sürebilir, bittikten sonra etkileri kalıcı mı oluyor?
geri dönüşü olmayan yola girildikten sonra olay tamamen manipüle eden kişinin insafına kalıyor dersek yalan olmaz. yalnız şunu eklemek gerek; bu tip durumlarda genelde manipüle eden insanın tek amacı karşısındaki kişiden üstün hale gelip ondan faydalanmak. bu fayda süreci son bulduğunda ilişkinin de sonu geliyor ve geriye yeni kurban ve yeni heyecan arayan hasta bir ruh ile derinden yaralanmış bir kurban kalıyor. tüm yalvarma çabaları, gönül alma yöntemleri ve uğraşları boşa giden kurban da uzun bir süre kendine gelemiyor, hala kendini suçluyor ve git gide hayattan soğuyor. daha sonra içten içe rahatlama hissetmeye başlayan kurban, yine de çok kritik bir iyileşme süreci geçirmek durumunda kalıyor. bu dönemde sevdiği insanların yanında olması ve onlar tarafından kendine olan güvenini ve saygısını kazandırılması gereken kişi, süreci iyi atlatabilirse eskisinden daha güçlü bir hale gelebiliyor.''
Evet cok dogru resmen yasadigim durum bu suandabu arada başta bir sevgi bombardımanı gibi bir şeye tutuldunuz. şimdi de gaslighting e uğruyorsunuz. ve siz ve aileniz normal insanlar olduğunuz için, duruma anlam veremiyor, depresyon yaşıyorsunuz.
gaslighting in amacı zaten kişinin benlik algısını bozmak ve devamlı depresyonda tutmaktır. kendine güvenen insanlardan uzak dururlar normalde bu pislikler. siz biraz daha saf ve savunma mekanizması düşük birisiniz muhtemelen. daha önceki öfkelerini beni seviyor diye algılamışsınız.
ekşisözlükten gaslighting in tanımına bir bakın.
gaslighting
narsisistik kişilere özgü bir davranış bozukluğu olan gaslighting, kişilerin kurbanlarına onların kendilerine dair algılarını yeniden biçimleyecek şekilde belleklerine olumsuz bilgi ve yargıları sokm…eksisozluk.com
Evet cok haklisiniz. Bu ruh halinden kurtulup toparlanmak icin zaten bugun bir terapistle gorusecegimKonuyu sonradan okudum geç yazıyor olabilirim belki ama bu mesajınıza cevap yazmadan duramadım.. Ne demek anam babam dememen lazım o el adamı dışarda tonla insan var ama annen baban tek. Bir çocuk dünyaya kolay gelmiyor anne 9 ay karnında taşıyor baba bakmak için elinden geleni yapıyor. Sizi okutmuşlar büyütmüşler ve anladığım kadarıyla aileniz çok iyi ve düzgün insanlar yoksa bu olaylar karşısında daha farklı tepki verirlerdi. Siz böyle bir aileniz olduğu için şükretmelisiniz. Değil şuan bahsettiğiniz kişi için hiçbir insanoğlu için ailenizde ASLAAAA vazgeçmeyin. Gün gelir el size acımaz ama aileniz asla size kıyamaz...
Çok tesekkur ederim cok dogru soyluyorsunuz. Ben benden ayri kaldigi icin bu kadar ofkeli ve hircindir diye dusunmustum surekli kendi icimde onu savunacak yerler aradimSuprizlere iyi seylere odaklanip yasattigi kotu seyleri es gecme. Gercek olan sana son yasattiklari. Digerleri sadece bir oyundu, oldu bittiye getirip evlenince sana kabusu yasatacakti. Her iliskinin ilk baslarinda bu tur suprizler yasanir. Onemli olan iliskilerde istikrarin olmasidir. Bu kadar iyi davranan birisi bir anda dengesizlesiyorsa gercek yuzunu daha fazla saklayamamis demektir.
Cok mutlu olmani dilerim.
Aslında mucize olmuş ama farkında bile değilsin.en çok anne babana üzüldüm.allahım çocuklarımı böyle kafayı sıyırılmışlıktan koru.aklını yitirmiş gibisin .benim annemin suratına biri tükürecek bende ertesi gün özür dilesede affetsem dicem.okurken çıldırdım.ailene verdiğin değer bumu yani.sen annene böyle bir saygısızlık yapıyormusun ki daha dün tanıştığın nişanlığın hakaret edecek.nişanlıyken bile kendini tutamayan adam evlenince 5 kat saygısızlık yapar.ailenle seni görüştürmez bile.Evet ben kavganin ertesi gunu sakinlesirler ararlar gelirler konusulur duzelir sanmistim ama her gun hakaretler suclamalar kufurler devam etti cok buyuk hayal kirikligi yasadim ben mucize beklemistim sanirim olmadi. Cunku ben olsam zaten oyle saygisizlik yapmazdim ama sinirle yaptim diyelim mutlaka arar ozur diler duzeltmeye calisirdim
Birakin aileme saygisizlik yapmayı 40 kat yabanci olsun dusmanim olsun ben yuzune tukurme hareketini kendime yakistirmamkiAslında mucize olmuş ama farkında bile değilsin.en çok anne babana üzüldüm.allahım çocuklarımı böyle kafayı sıyırılmışlıktan koru.aklını yitirmiş gibisin .benim annemin suratına biri tükürecek bende ertesi gün özür dilesede affetsem dicem.okurken çıldırdım.ailene verdiğin değer bumu yani.sen annene böyle bir saygısızlık yapıyormusun ki daha dün tanıştığın nişanlığın hakaret edecek.nişanlıyken bile kendini tutamayan adam evlenince 5 kat saygısızlık yapar.ailenle seni görüştürmez bile.
Hayir ayri kalmak aksine daha cok ozletir. Seven sevdigine kiyamaz bir kere. Onunki sevgi degilÇok tesekkur ederim cok dogru soyluyorsunuz. Ben benden ayri kaldigi icin bu kadar ofkeli ve hircindir diye dusunmustum surekli kendi icimde onu savunacak yerler aradim
Evet evet ben de boyle dusunuyorum. Icerden ciktim neler yasadim seni ozledim vs diyor ozlemis olsa seviyor olsa 4 elle sarilmasi kaybetmemek icin elinden geleni yapmasi lazimdi seven sevdiginin ailesine saygisizlik yapip tukurup senle sorunum yok demezki daha ailemi el ustunde tutar benim hatrim icinHayir ayri kalmak aksine daha cok ozletir. Seven sevdigine kiyamaz bir kere. Onunki sevgi degil
ben de kendini evlenmeden önce göstermesine şaşırdım. genelde bunlar ağlarına düşürdükten sonra, gerçek yüzlerini gösterirler. ama muhtemelen o kadar bencil ki, evlenene kadar beklemeye bile tenezzül etmiyor.Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. İlk zamanlarda gösterilen aşırı sevgi kişiyi kazanmaya yönelik oluyor daha sonrasında elde edilince o kişiyi değersizleştirme aşamasına geçiyor bu tür rahatsız kişiler. Konu sahibinin şükretmesi gereken bu kişiyi evlenmeden tanımış olması bence evlendikten sonra daha büyük zararlara neden olabilirdi.
Konu sahibine: Sen yaşadığınız o güzel günleri düşünmeyi bırak çünkü onlar senin gözüne iyi görünmek için senin ilgini sevgini kazanmak için yapılmış numaralar. Bir oyuncunun rolü gibi düşün film bitince oyuncuda kendisi olur senin o gördüğün öfkeli kişi rolünü bitirmiş gerçek kişilik sakın eski güzel sözlere aldanma. Onların hepsi yalan dolan. Tabi düşünebilirsin o kadar şey yalan olabilir miydi diye ama tabi ki olabilir. Bu tür insanlar normal değil bu kişinin normal biri olmadığının farkına varmalısınız önce tamamen maskeyle dolaşan sahte ve sapkın insanlar.
bu sabah haberlerde vardı bu adam gibi. eşinin boynunu kesmiş çocuklarının gözü önünde. kadının annesi kurtarmış. hapse girmiş. hapisten hala aşk mektupları atıyor sen benimsin diye pis sapık.Evet evet ben de boyle dusunuyorum. Icerden ciktim neler yasadim seni ozledim vs diyor ozlemis olsa seviyor olsa 4 elle sarilmasi kaybetmemek icin elinden geleni yapmasi lazimdi seven sevdiginin ailesine saygisizlik yapip tukurup senle sorunum yok demezki daha ailemi el ustunde tutar benim hatrim icin
Evet daha 3 aylik tanisiyorken nisandan 10gun sonra gosterdi gercek yuzunu iyikide simdi gostermisben de kendini evlenmeden önce göstermesine şaşırdım. genelde bunlar ağlarına düşürdükten sonra, gerçek yüzlerini gösterirler. ama muhtemelen o kadar bencil ki, evlenene kadar beklemeye bile tenezzül etmiyor.
Sakın düzelir diyerek geri dönmeyin. Berbat bir insan ya o adam. Gerekirse uzaklaştırma kararı aldırın ve polise bildirinÖncelikle herkese merhabalar konum biraz uzun okursanız sevinirim. Benim 8 yıllık bir ilişkım vardi ve ayrıldım. Daha sonra görücü usulu gibi biriyle tanistim ilk basta babam hakkında çok araşırma yapmisti herkes aman kızının basını yakma cocuktan uzak dursun demisti fakat ben dinlemedim kendim tanimak istedim. Ilk basta her sey cok iyiydi aileler de tanisti cok iyi anlasti. Eski nisanlim her gun bana cicek tollardi hediyeler alirdi cok asiri ilgiliydi benden 2 yas kucuktu ve biraz hiperakrifti.ben 28 yasindayim 0 26. Maddi durumu da iyiydi ve cok eli acik birisiydi. 3ay sonra nisanlandik. Nisandan 1 hafta sonra hapse girdi ailesi ve kendisi kavga yuzunden demisti fakat borc yuzunden oldugu anlasildi ailesi de kendi de bizim de haberimiz yoktu dedi. Eski kiz arkadasimi hic istetmemistik dedi 3 kere istedigini ogrendik. Lise mezunuyum demisti ortaokul mezunu cikti ben yuksek lisans yapiyorum ve bunu hic sorun etmemistim. Gencliginde uyusturucu tedavisi gormus bunu da yeni ogrendim. Nisanlim hapisten ciktigi gun bize geldiler zaten cok gergindi patlamaya hazirdi ailesi doldurmus belli ve ailem kibar bir dille neden yalanlar soyledigini sordu. Annesi de soylediysek ne olmus bunlar kucuk yalanlar bunun yeri konusulacak zaman suan degil dedi. Annem gelir uzmani babam noter. ama nisanlimdan 2 bin tl borc almisti annem. Nisanlim da babasi da bir anda anneme yuklenmeye basladi sen de bizden borc istedin dediler bugun hapisten ciktim bunun konusulma yeri bugun degil dediler ve biranda nisanlim sinir krizine girdi aileme hakaretler etmeye basladi. Babam ortaligi sakinlestirmeye calistiysa da susmadilar durmadilar. Annem de onlar varsa ben yokum dedi. Ben de zaten nisanlimin o sozleri karsisinda şok olmustum geri donusu olmayan agza alinmayacak sozler ettigi icin yuzugu cikardim. O da gidip annemin uzerine yurudu yuzune tukurdu apar topar evden gittiler. Surekli babami aradi hakaret etti erkeksen cik karsima dedi babam da annem de benim hatrim icin tek kotu soz etmedi.
Daha sonra nisanlimin babasi arayip oglum kendini arabadan atti zor cikardim intihar etti dedi 2dk sonra annesi aradi arabayi kilitlemeseydik atacakti kendini dedi yine yalan soylediler yani.annesi oglum mutfaktan bicak alip birine saplasa ne olacakti cok korktum ben dedi cunku resmen sinir krizi gecirdi gozu dondu. Nisanlim 17gun oldu ayrilali surekli ailemi annemi sucluyor kendi hatasini gormuyor o gun psikolojim bozuktu uzerime gelindi annen suclu ben asla onlardan ozur dilemem boyun egmem diyor. Aileni birak mesafe koy bana gel beni tercih et diyor.seviyorsan askimizin arkasinda dur bizim kimseye ihtiyacimiz yok diyor maddi durumum iyi ben sana yeterim diyor. Ailem de benim uzulmeme cok uzuluyor 17 gundur agliyorum 5 kilo verdim uyuyamiyorum. Nisanlim da ailesi de asla ne bir telefon acti ne geldiler. Nisanlim ben hayatta ozur dilemem sen bizim askimiza sahip cikacaksin yanimda olacaksin diyor aileme karsi hala cok ofkeli.kendi hatasini sucunu gormuyor. Aileler gorusmez ben gorusmem sen gider gelirsin diyor. Ailem zaten olaylar karsisinda cok saskin ve ofkeli gidersen seni cok ezerler diyor.yakma basini diyor. Ama benim aklima surekli guzel gunlerimiz geliyor.acaba degisir mi duzelir mi diyorum ister istemez kendimi ailemi sucluyorum mantikli dusunemiyorum. Ne yapmam lazim
Geri donmeyi asla dusunmuyorum herkes ayni seyi soyluyor fakat ben bir turlu bu ruh halinden cikip hayatima devam edemiyorum surekli o ailemi sucladikca ben de kendimi sucluyorum beni secemedin dedikce kendimi sucluyorum o asla hatasinin farkinda degil 17gundur ayriyiz tek dedigi sey sen benim yanimda duramadin seviyorsan arkamda olmaliydin
Bugün ayrilali 22 gun oldu.Her yerden engelledigim icin bugun kapimiza dayandi. Actim karsimda o vardi bagirmaya basladi engelledin diye kurtulacak misin sandin diye. bagirma babam duyacak git burdan dedim dinlemedi anneme bagirdi bizi ayirdin bize acimadin diyerek. komsular da disari cikti. Babamla tartistilar polisi aradik babam tuttu seni birakmicam test yaptiricam dedi uyusturucu icin. Bi arbede yasandi. Bana yaptiklarina bak beni korumuyorsun dedi annemle ben aralarina girmeye calistik ama o hala beni sucladi polise sikayet ettirdin beni zaten dosyam var dedi.sonra da arabayi uzerimize surerek kacti. Annem de sen bu cocugu seviyorsan aileler olmadan git dene tekrar gozumun onunde eriyip bitiyorsun dedi. Daha sonra annesi aradi sikayetci olmayin diye arkadan eski nisanlim hala avazi ciktigi kadar bagiriyordu beni korumadin sikayet ettirdin dusunmedin. Benimle gel dedim gelmedin diye tehditler etti hakaretler kufurler etti.yine sinir krizi gecirdi yani. anne babasi da bagirmaya basladi. Psikolojik destek alacagim bu yasadiklarim tehditler hakaretler bana cok agir geldi surekli tehdit etti hakaret etti dayanamiyorum artik kafamdan cikmiyor hic ben beni sevdigini sanarken onu cok severken mutlu olacagimiza inanirken neler yasadim hazmedemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?