nişanlımı bırakırsam iflah olamamaktan korkuyorum :(

bende 1 sene 3 ay oldu nişanlıyım uzattık diye de cok yıprandım sanırım.. Acele etmeliydi evlenmek için. kısmet işte.. bende çok doldum ailem basta bize göre değil dediler mutsuz olurum diye söylediler pintiler felan dediler simdi ise ben ayrılamadım diye belki düzelir demeye başladılar ((

Arada saygı yoksa mutsuz olmak kaçınılmaz. Benim erkek arkadaşımda kaba sert ve sivri dillidir , hani öyle bi laf söyler oturtur adamın içine , tam nişanlancaz mutlu olayım heves edeyim diyorum biyerden kavga çıkıyor konuşmak bile gelmiyo içimden

Nişanlım bir hevesle evi tutmuş.. O evlenmeyi çok istiyor ben ondan ayrılırsam bundan sonra ah almazmıyım,beddua ederde ya bende bir daha mutlu olamazsam

ya guzelım sana kac defa soyledım baskası ne der yok ah alırmıyım vs dıe dusunucegıne bıde mutlu olacakmıyım mutlu edebılecekmıyım dıede dusunsene bırını mutlu edememek onada daha cok haksızlık olmazmı sence ıkınızeede hayatı zından etmenın anlamı yok

sana şunu söyleyeyim senin bu düşüncelerinle evlensen de bu evlilik zaten yürümez tatlım. en fazla 3 ve ya 4 sene sona adliye kapılarında boşanmak için sürünürsün. sana şunu diyeyim şimdi soruyosun düğüne 1 ay kala nişan atsam üzülürmü diye. peki nikah masasına oturup evet diyip hiç sorun yokmuş gibi evlenipde evliliğin ilk yıllarında ayrılmaya karar verdiğinde ah almayacakmısın. hatta daha büyüğünü alıcaksın. şimdi nişan atarsan ondan sadece küçük bi yara açacak oda en fazla 1 yıl içinde geçecek izi bile kalmayacak. ama evlenip ayrılırsan onda büyük ama büyük bir yara açacak ve o iz hiç bi zaman gitmeyecek. üzülmekse daha çok fazla üzülecek. ah etmekse daha çok fazla ah edecek. o şu bu bize ah etmesin diye yaşasaydık hareket bile atmememiz gerekirdi. tabiki elimizden geleni yapacağız ama kendi mutluluğundan da ödün vermemen gerek bence. birde benim kuzenimde daha yeni bir olay hatta. senin dediğin gibi durdu durdu sonra aşık oldum dedi herkesi karşısına aldı. dil döktük günlerce haftalarca yok ben evlenicem dedi. nişan yapıldı ev tutuldu eşyalar alındı düğüne bir hafta kaldı. bizde hiç karışmadık yaptığı hatayı kendi görsün dedik. biz artık damadı kabullenmişken kuzenim bitti dedi. ayrıldılar. ikiside kendi yoluna döndü olan hazırlıklara oldu borca harca oldu hepsi boşa gitti. şimdi kuzene soruyoruz hayatımda yaptığım en doğru karardı ayrılmak diyo. ama ağladı sızladı ama en doğru karar ayrılmaktı diyebiliyo. ama gerçekten nişan atmak çok ama çok zor . sende iyi düşün ve fazla geçmeden kararını ver arkadaşım. allah sana yardım etsin.

a)Nişanlandıktan sonra nişanı atmak : Bunu yaptığında nişandan dönmüş oluyorsun.

b)Evlendikten sonra boşanmak : Bunu yaptığında dul oluyorsun.

Anlattığın sorunlar çözülemeyecek durumda ise (ki ben yine de çözülebilir olduğunu düşünüyorum.) düşünebilirsin nişan atmayı. Evliliği herkes ister, özenir tatlım. Ama mutsuz bir evliliği hiç kimse istemez. Bence nişanlın çok iyi bir insan. Ailesinin maddi durumu nedir bilemiyorum ama yazdıklarından okuduğum kadarıyla gariban (maddi anlamda varlıklı olmayan) insanlar. Bunun cimrilikle alakası olduğunu düşünmüyorum.

İstihare rüyana gelince de "beyaz" görmüşsün. İstiharede beyaz görmek hayra delalettir bilirsin. Tam düşmek üzereyken birisinin kurtarmak istediğini, şunları temizleyeyim atayım dediğini filan yazmışsın. Onu da şöyle yorumladım kendimce, sen ayrılmak bitirmek isterken nişanlın senin elinden tutacak ve sıkıntılarını çözecek.

Bence onu karşına al, düşüncelerini paylaş, istihareye yattığını ve böyle bir rüya gördüğünü anlat. Uzun zamandan beri berabermişsiniz. Mutlaka bu ilişkiyi kurtarmak için bir şeyler yapacaktır. İçini de ferah tut. Her şey güzel olacak biiznilllah

Nişan atmak günümüzde çokta önemli değil eskide kaldı artık ya "nişan attı bu kız alınmaz" demeler şimdi öle bir şey yok neden kendini mutsuzluğa sürükleyesin ki ya boşver hayatını en güzel şekilde yaşa. Ne kendini ne de nişanlını üz evlenince bundan farklı olacağını düşünme şimdi ne ise o zamanda aynı olacak hatta senin için daha çekilmez bir hal olabilir...

benden sana tavsiye zor olsada bence nişanı atmalısın anlattığına göre ilerde bence mutsuz olcaksın ki bide sen eğlenmiyorum yanında falan diyosun yani sevmiyosun o zaman niye hayatını zehir etcenki düşünse zaman geçiyo ömür bitiyo bize bu yılları geri kim vercek ilerde niye keşke diyip kendi kendimizi bitirelim şimdide zor olcak ama belli bi zaman sonra unutulur geçer bence en kısa sürede güzelce konuş dediğim gibi zaman bi daha yaşayamıcağımız şekilde su gibi geçiyo inş. hakkımızda hayırlısı olur...

aynı şeyleri hissediyoruz...

Tatlım nişanlılık dönemiz cidden zor bir dönem kimisi kolay atlatırken kimileri bu dönemi çok ağır yaşabiliyor. Ve bu dönemde illaki çoğumuzun Acaba? dediği olmuştur, kolay değil çünkü hayatın değişecek ve sen bu kararı doğru insan içinmi verdiğini çok sorgulayacaksın...burda devreye giren gerçek anlamda hissettiklerimiz işte mantığımız ve kalbimizin çeliştiği bu dönemde kalbin kazanıyorsa evleniyorsun, doğru yada yanlış yaptığını ancak yaşadıktan sonra görüyorsun..Şayet mantığın kazanmışsa hayatına başka yön vermeye karar veriyorsun..
Aslında benim sende gördüğüm mantığının kazanmış olması ancak mantığının da önüne geçeni bulmaya zorlanıyorum açıkçası..
Nişanlını sevmiyorsun bu çok açık yoksa 1 kalemde silemezdin, ozaman neden kendine bunu yapıyorsun...
Durum daha da zorlaşmadan ne kendine ne de nişanlına bunu yapma eminim ayrı yollarda daha mutlu olacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…