Nişanlımdan Ayrılmaya Karar Verdim

Gerçekten duruşuna hayran oldum, bence de aldığın karar doğru. Nişanlının ailesiyle birbirinize uygun karakterde insanlar olmayabilirsiniz, olmak zorunda da değilsiniz ama saygı aranızda olmak zorunda. Nişanlının ailesi bunu kabul bile etmiyor. Böyle insanlar ne gördüm ne duydum, gerçekten evlenirseniz sizi çok yıpratacaklar. Burada nişanlınızın duruşu da çok önemliydi maalesef o da bana göre sınıfta kaldı. Herkes, yanlış kimin tarafından gelirse gelsin ona yanlış diyebilmeli, o yanlışı kendi ailesi yapsa bile. Ve tepkisini ortaya koyabilmeli. Kendi ailen diye yanlışın üstünü kapatırsan, karşı tarafı kırarsın dökersin. Nişanlını ben de çok pasif buldum. Zira yaşadıklarınız kabullenilir gibi değil, saygısızlık üstüne saygısızlık olmuş. Sizin yanınızda yer almalıydı en azından bu kadar kırılmanıza fırsat vermemeliydi. Peki nişanlının haberi var mı verdiğin karardan?

Yüksek lisans yapsaydınız en fazla 1 yıla kalmaz biterdi. Sanırım 4 yıllık okuyorsunuz. Ben olsam hazır gitmişken okulumu bitirirdim, orada yarı-zamanlı çalışırdım, tatillerde de ailemin yanına gelirdim. İleride keşke okulumu bitirseydim demenizi istemem. Yine de siz bilirsiniz tabii.

arkana bakmadan ayrıl

Kaç hemde arkana bile bakmadan.Böyle insanlarla ömür geçmez hem görgüsüz hem arsız saygısız. Seni hak eden senin gibi harika birini bulacağına inanıyorum

Davet edilmedikleri halde kendileri atlayan yengeyle dayi kizi bir de kalacaklari yeri onceden arastirip dalga gecmisl er canim.sevgili damat adayi da onlari susturacagi yerde onlarla birlik olup gulmus birde.bi turlu huzur vermeyip yemekleri begenmeyip bahanelerle baska masaya gecip damatla annesini de o tarafa cekmisler.en sonunda konu sahibi dayanamayip kavga etmis.o kavga sonrasinda da gorumce cocugunun dogumgunune cagirmis konu sahibinin annesini.dayi tatilde olan kavgadan dolayi daveti iptal ettirmis.gorumce de arayip siz gelmeyin demis konu sahibinin annesine.nisanlisina bu olayi anlattiginda ise damadimizin yorumu dayim olayi duydu istemedi diye.
Terbiyesiz insanlar.ben de biraz uzun anlattim canim ama cok sinirlendim gercekten.

İnsan başta neyse sonrası da aynı olur zorla değişmez değişsede ya sen degismissindir yada göstermelik olur. Boşuna kendini yorma onun ailesi kiymetliyse senin ailen kıymetli orta yol şimdiden bulunmuyorsa hiç bulunmaz. Ayrılmanın tavsiye ederim

yanlış anlamadıysam zaten mimarsınız değil mi? amerikada rahat etmek için iç mimarlık okuyorsunuz yani? bu durumda meslektaş oluyoruz
verdiğiniz tüm kararlar o kadar mantıklı ki, gerçekten tüm üyeler gibi ben de hayran kaldım size. bu insanlar bugün kuzenle yarın başka bişeyle sürekli huzurunuzu kaçıracaklar demek ki. kurtulmak en mantıklısı. zaten türkiye de hayal kurduğunuz bir iş de varmış, olmasa bile mimarlık yapıp kendi mesleğinizi zaten yapabilir ve böylece kötü günleri çok daha rahat atlatabilirsiniz. boşuna kendinizi zora sokmaya gerek yok.
nişanlınız olacak zatı muhterem de artık anasıyla kuzeniyle ne hali varsa görsün. ama ben pişman olup peşinize düşerse diye düşünüyorum. umarım o aşamada değişeceğim ben demelerine kanmazsınız..

Pişman olacaksanda böyle pisman ol evlenince yasayacagin pismanlik bunun yaninda hicbisey emin ol. Surekli alttan almayla ömür geçmez biyerde zaten kopar o ipler. Evlenmeden once bunlari gorebildigin icin cok sanslisin. Geri adim atma.

Valla hiç kasma .ne kadar anlatsan bunlar anlamış numarasi yapıp yarın dayı Efendinin lafını dinlerler. dayı bey belki yegeninin düğününde annenize bile istemeyebilir. tövbe Yarabbim .gerçekten pasif bi damat adayı ne demek dalga geçmek. begenmiyirlarsa daha iyi bir organizasyon yapıp sizleri de cagirsinlar.gorseydinjz daha iyisini! ve kuzen kesinlikle Tekin değil. bildiğin eniste bey de gözü var. ay ben bu tipler le uğraşmazdim. ver eline sepeti yolla . inan sen bu düşünce tarzıyla onlara çok fazlasın. ilerde çok daha iyileriyle karşılaşırsin.

Fazlasıyla sabretmişsiniz . Daha evlenmeden bu kadar fazla olay olduysa evlendikten sonra neler olur kim bilir. Yengeyle kuzenlerede ayrı sinir oldum. Davet edilmediği yere gelmeler bide laf yapmalar. Ben olsam susmazdım cevap verirdim.

Nişanlımla konuşup konuşmadığımı soran arkadaşlarım olmuş. Ben daha anneme yapılanı duyup, nişanlımdan 'dayım duymuş e tabi biliyosun asabi bir insan' lafıyla birlikte yüzüklerimi çıkarıp verdim. Fakat olayın ciddiyetinde olup olmadığı konusunda şüphelerim var, küstüm barışırım sanıyor galiba. Ailesine söyleseydi şimdiye kadar en azından biri 'yine çok abartmışsın büyütmüşsün' minvalinde bir tavır yapardı diye düşünüyorum. Hiçbiriyle iletişimde olmamak adına tüm sosyal ağlardaki hesaplarımı kapattım, bilirsiniz hepsi fotoğraf dolu. Ailemi de tembih ettim, daha fazla yüz göz olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Konuşmaktan çekiniyorum çünkü ağır konuşurmuşum, kendimi tutamazmışım gibi geliyor. Her zaman her şeyiyle şöyle güzel böyle akıllıyım, aile ilişkilerinde çok tecrübeliyim sen de zamanla öğreneceksin diyen nişanlımın ablası keşke annemle konuşurken de engin tecrübe ve becerilerini kullansaydı da kimseyi gocundurmasaydı. Annem hala sorun değil ben üzülmedim ki diyor ama o bunu söyledikçe ben daha da kötü oluyorum. Öfkem ateş gibi içimi kavuruyor. Sanırım olaydan sonra yaptığım en doğru şey buraya yazmak oldu, yazılanların hepsi bana dost tavsiyeleri gibi geldi. Tam da şu an eksikliğini yaşadığım şeydi. Hepiniz çok sağolun.

Tebrik ederim iyi sabirmis sizdeki , siz zaten dogru olan karari vermissiniz burda ne sozler veren adamlari gorduk evlendikten sonra durumu yine ayni olan sakin kendine yazik etme
Bak akli basinda bi kizsin kendin gibi birisini bul

Seni koruyamayan pasif sunepe birini degil

Aaaaaay cok sinir oldum

Meslektaşım, kardeşim, seninle gurur duydum.
Herşey güzel olacak
Sağlıkla, güzel ailenle, düzgün, mantıklı insanlarla tanışacağım bir hayat diliyorum sana.

Acıkcası karşı tarafıda düşündüm yani olaya iki taraflı bakmaya calıştım onları görüp dinlemesemde yaptıkları hareketler fazla olmuş.Yani sürekli korunmaya ihtiyacın var senin.Nişanlın müdahele etmediği gibi ses de cıkarmıyor..sürekli bu durumda olmayı istemezsin bencede .Doğru karar vermişsin.
21 yasındaki biri için fazlaca edepsiz hareketler yapmış,koca kız onun yaşındakiler evleniyor,o hareket cekiyor pes !!bu ne terbiyesizlik!bunda tabiki nişanlının sucu yok napsın adam koca kıza.hah işte bu noktada kendini dinletmesi lazım aslında.Abim kızar düşüncesi yok bunlarda!saygısızlık diz boyu..
Pısırık olmayacak bir adam.eşini ,yeri gelir ailesini yani haklıyı ezdirmeyecek.Sus aman ses etme alttan al demekle ömür gecmez.İlla bağırıp cağırsın demiyorum güzelce öyle bir konuşurki hafif sert dokunduracakda bak bakalım bi daha yapabiliyormu o hareketleri.
Doğru karar bacım sen ezdirtme kendini

Ben de tıpkı sizin gibi karşı taraf neyi nasıl düşünerek bu hareketlere cesaret edebildi diye düşündüm durdum. Hatta ailece ilaç kullandıklarını, psikolojik sorunlar yaşadıklarını öğrendiğimde çok vicdan azabı yaşadım. Biraz nişanlıma kızdım o dönem. Eğer olanlardan önce bu durumu bilsem aileme de düzgünce izah eder, yaşananlardan kendilerine pay çıkarıp dert etmelerini engellerdim. Kaba bir tabir olacak ama 'he de geç' derler ya, o misal. Ama olan oldu, kavgalar edildi, sonra çıktı bu psikolijik problem mevzusu.
Bir diğer problem de yetişme tarzımız anladığım kadarıyla. Ben yokluk görmüş bir insanım, bir şekilde hayat yüzümüze güldü şimdi Allah'a bin şükürler olsun ki iyi durumdayız. Bu insanlar varda doğmuş, varda yetişmiş. Her varda yetişeni aynı kefeye koymuyorum sakın yanlış anlaşılmasın ama birşeylerin kıymetini bilmiyorlar diyeyim. Yemeğe en olmayacak benzetmeyi yapabiliyor, çekinmiyor. Başka zaman olsa içimden ayıplar, ama belli etmezdim. Konu bizim ayarladığımız yer olunca, her memnuniyetsizliğin, her 'burası ne biçim yer' in altında biraz daha ezildim. Benim yapım bu, ben herkese böyleyim dedi 21 yaşında olan. Herkes bir şekilde bu insanların ayıplarını görmezden geliyormuş, böyle alışmışlar. Bu kesinlikle benim gözlemim değil, kendi ağızlarıyla söyledikleri şey.

Yazdıklarının hepsını okudum kararını oldukca ısabetlı buldum kendne yazık etme evlenrsen daha pısman olursun bunu yapma bı kere senın aılen grgulu olgn ınsanlar ama karsındakıler patavatsız saygısız yazdıklarından bu snuca vardım aılelerınız ve dlayısıyla yetısme tarzlarınız denk degıl. Evlenıp bsanacagına hıc evlenme ayrıca kca bulunur aıle bulunmaz ve son bır tavsıye ayrılırken aılesının yanında ayrıl bi zahmet hanımefendı cızgınden cık butun yaptıkları okuzluklerı yuzlerıne syle alın yıgenınızı basınıza calın de yuzugu fırlat cunku onlar bundan anlar ve sakın aglama dık dur karsılarında benım fıkrım bu uygulyıp uygulamamak sana kalmıs ay ne gıcıklarmıs ya sınırlendım

Bunların bazı yerleri tavan yapmış canım annene üzüldüm sırf sen üzülme diye kırılmadım demiş keşke karşı tarafta bu kadar iyi niyetli olabilseydi

Zor bi karar olucak senin için ama bazen insan zorda olsa aklını dinlemeli bide o kuzenin yaşındayken benim çocuğum vardı nişanlını kıskanıyor fazlaca ama nedeni farklı mıdır bilmiyorum inşallah hakkında hayırlısı olur ben bide senin bu kararı açıkladığında nişanlının nasıl bi tepki vereceğini merak ediyorum

Son defa konuşun ya seni başkalarının Üzmelerine izin vermeyecek ailene de saygılı
olacak yada gerisini kendi bilir..?

Son defa konuşun ya seni başkalarının Üzmelerine izin vermeyecek ailene de saygılı
olacak yada gerisini kendi bilir..?
Çok haklısınız, ben de bu akşam için bir konuşma planladım. Birşeyler kavga gürültüyle değil, sessiz sakin bitsin ki kimse daha fazla üzülmesin. Tek istediğim kimseyle daha fazla yüz göz olmamak. Umarım içimdeki büyük öfkeye yenik düşmeden istediğim sakin ve seviyeli konuşmayı yapabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…