Nişanlıma gıcık oldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Teyzeme öyle söylesem cok alınır çünkü çok değer veriyorlar ona, o yüzden kıvırdım o gün..
Çok şükür öyle kötu huyları yok.. Allah kimseninde başına vermesin.
Annemi babamı benim haberim yokken sürekli arar sorar.. benim haberim yokke gider birden ziyaret eder.. evin oğlu gibi davranır. Bu konularda şimdi hakkını yiyemem çocuğun

evet herkes öyle söylüyo :) gelinlik dikimi biraz kafamı karıştırıyo aklımda model var hatta profilimde olan :)yetişir inşallah
Yetişir yetişir :) kimseyi pek işine karıştırma kafanın karısmasına izin veridirtme nişandan sonra ama:) Nişansan önce herkesin fikrini al nişandan sonra kendi bildiklerini uygula :) zıtlaşmamıs olursun.. otur plan programlama yap. Düzenli bir şekilde hepsi biter. İnsallah her şey hayalindeki gibi olur.. çok zor bir dönemmiş duygusal bakımdan :)

ben mutluyum evimde dışarıdan çok yalnız çok mutsuz duruyorum ama inanın insan nerde rahat ediyorsa onu yapmalı örneğin siz kalabalık ortamları seviyorum dediniz tam tersi olsa nasıl hissederdiniz yani nişanlınız bunu size zorlasa?
çevremde bende neşeli eğlenceli biriyim sadece kalabalık ortamlarda insanları iyi tanıyamıyorum o yuzdende hoşlanmıyorum

Canım maalesef herkes aynı şeylerden zevk alamıyor. Mesela bende sevgilimle baş başa takılmayı daha çok severim :) Bu demek değil ki eğlenceli bir insan değilim. Hatta biz bizeyken deli gibi eğleniriz genelde ama kalabalık ortamları pek sevmiyorum. Büyüme ortamıyla alakalı bir şey. Sen kalabalık aileye, sürekli gidip gelmelere alışmışsın. Ben tek çocuk olarak büyüdüm, pek akrabalık bağlarımız birbirimize gidip gelmelerimiz olmadı. O yüzden özellikle kalabalık aile buluşmaları beni basıyor :)

Ama kafa dengi arkadaşlarınızla, yaşıt kuzenlerinizle falan daha sık bir araya gelebilirsiniz. Acaba nişanlınız birlikte takıldığınız kişileri mi sevmiyor? Ya da yanlarında sıkılıyor mu? Kalabalık arkadaş grubuyla değişik aktiviteler yapıp yavaş yavaş mı alıştırsanız. Ne bilim karaokeye falan gitseniz ya da piknik yapsanız şöyle voleybollu falan herkesin katılıp eğlenebileceği şekilde.

Anlattığın gibi olan benim .Eşim yıllarca alıştı yazık. Sosyal fobim var ,daralıyorum,hiçbiryere gitmek istemiyorum.İçe dönük insanlarız biz,düzelmez o zorlamayın boşuna.Sadece acı çektirirsiniz.O şekilde ömür boyu kabullenecekseniz evlenin.Asla evlenince değiştiririm demeyin.Çekerim kenara anlatırım düzelir moduna hele hiç girmeyin.Siz konuştunuz diye kalabalıktan hoşlanacak mı zannediyorsunuz.

bu durumlar biraz karakter meselesi. diğer arkadaşların da dediği gibi büyüme tarzı alışkanlık falan. kolay değişmez. bunu kabullenmen lazım. düğün,nişan gibi önemli davetlere katılmaya zorlamalısın sadece. diğerlerine ister gider ister gitmez. zorlarsan ilişkinizi zora sokarsın. artık kimse kimse için o kadar fedakarlık yapmıyor. boşanma da bu sebepten arttı. sana karışmıyormuş zaten sen gez dolaş takıl arkadaşlarınla o da istediğinde takılır. çiftlerin devamlı yan yana olması doğru değil zaten. herkesin özel alanı hayatı olmalı. herkes istediği şekilde yaşayabilmeli saygı sadakat çerçevesinde. bunu kabullenemezsek evlilik çok zor olur. insan bunalır.

İyide onun kişiliği öyleyse sen ne yaparsan yap değiştiremezsin. Onu olduğu gibi kabul etmen gerekiyor. Sorun ettiğin şey çok gereksiz bile bence. Millet neler yaşıyor.

valla evlenmeden önce eşime sadece ben yetiyordum
evlendikten sonra adam başbaşa birşey yapmak istemez oldu
bende hep sosyal olalım bir sürü insan olsun derdim ama insanın eşinin başbaşa birşeyler yerine sürekli
arkadaşlarını seçmesi de kırıcıymış
bu da başka bir bakış açısı olsun

Aynen o da öyle ortamlarda çok seviliyor çok espirili biri konuşmayı seven bir insan.. ama gidene kadar beni mahfediyor gittikten sonra keyif alıyor..
Arkadaşlarımız dediğim gibi hep ortak ve sevdiği insalar. Örneğin en son arkadaşlarımızla kahvaltı yapalım diye anlaştık.. gitmeden benimle pazarlık yapıyor bak çok oturmak yok tamam mı? Ordan sonra bir yere gitmeyelim falan filan.. gittik kahvaltıya ben kalkalım diyorum adam biraz daha duralım diyor :)
4 yıllık birlikteliğimizin okul zamanlarında daha çok ortamlara girerdik hep beraber bir şeyler yapardık.. yaşlandıkça kendini geri mi çekiyor anlamadım ki..
Geçende annesi baya kalabalık bir misafir almış iftara.. diyor ki insan yemekte ne yediğini anlıyor ne de sohbet ettiğini anlıyor.. ayrı ayrı çağırmak daha iyi.. orda biraz hak verdim ama.. bizde de öyledir gelenler hep kalabalık olur..
Ve ben bundan çok keyif alıyorum

Tabi canım o da çok kötüdür.. yine de merkezinde benim olmam çok güzel ama insan gerçekten akradaşlarıyla ve kuzenleriyle de hep beraber eğlenmek istiyor..

İyide onun kişiliği öyleyse sen ne yaparsan yap değiştiremezsin. Onu olduğu gibi kabul etmen gerekiyor. Sorun ettiğin şey çok gereksiz bile bence. Millet neler yaşıyor.

Başkasının yaşadıkları kendilerini ilgilendirir.. herkesin dert diye niteledikleri kendinedir. Ona bakarsak Dünya'nın en kötü derdi nedir? Sorusunun bir cevabı yoktur.
Biz bir hayat paylaşacağız ve bir birimizin hatrına yapmak zorundayız diye düşünüyorum.. benim söylediğım ortamlar çok sık olan ortamlar değil ki..
Ben sırf o keyif alıyor diye yeri geliyor istemediğim şeyleri yapıyorsam o da yapmak zorunda

Böyle yalnızlığı seven insaları görünce çok şaşırıyorum.. kesinlikle yetişitirilme tarzı.
Ben annemin kuzeninin çocuklarıyla bile öz kuzen gibiyim.. benim nişanlım annesinin kuzenini tanımıyor..

ben halamın kızını yolda görsem tanımayabilirim
çünkü her zaman babannem araya ikilik soktu bizi parçalara ayırdı
ama anne tarafımın annemin kuzenin çocuklarına kuzen derim

ben eskiden yanlızlığı sevmiyordum ama bazen insanların kazıkları da oraya getirebiliyor

Ayyyyynı sorun bende de var hatta düsünüyodum böyle insanlar var mı cok diye.. Hep diyo ki ben öyle ortamlara gelemiyorum hem ne gerek var ikimiz cıkalım diyo ikimiz egleniyoruz tamam ama hayat da böyle gecmez ki..eger bi sey söyler rahatsızlıgını belli eder en fazla konuyu ben böyle yapamam deyip ayrılmaya getirsen bile bir süre senin icin idare etmeye calısır cok seviyosa ama sonra eskiye döner huy cıkmaz cünkü öyle kolay kolay sen istersen bi süre düzeltmeye calıs düzelirse ne ala düzelmezse de kendine sor ben hayatımı böyle gecirebilir miyim eger dersen ki "seviyorum ama yaa sadece bu yüzden vazgecemem" alısmaya calıs orta yolu bulursunuz nasıl olsa..

Ayyyyynı sorun bende de var hatta düsünüyodum böyle insanlar var mı cok diye.. Hep diyo ki ben öyle ortamlara gelemiyorum hem ne gerek var ikimiz cıkalım diyo ikimiz egleniyoruz tamam ama hayat da böyle gecmez ki..eger bi sey söyler rahatsızlıgını belli eder en fazla konuyu ben böyle yapamam deyip ayrılmaya getirsen bile bir süre senin icin idare etmeye calısır cok seviyosa ama sonra eskiye döner huy cıkmaz cünkü öyle kolay kolay sen istersen bi süre düzeltmeye calıs düzelirse ne ala düzelmezse de kendine sor ben hayatımı böyle gecirebilir miyim eger dersen ki "seviyorum ama yaa sadece bu yüzden vazgecemem" alısmaya calıs orta yolu bulursunuz nasıl olsa..

cnm şimdi gezer senle.evlendiginizde zaten 7/24 beraber olacagı için bu gezmelerde biticek.e zaten dışarıya kapalı adam bütün gün evde oturursunuz artık onu diyorum

Bende bişanlınız gibiyim
İki kişi olalım saatlerce otururum
Ama kalabalık ortam olsun -çok rğleneceğimi bilsem bile- gitmemek için bin takla atarım
Neden değiştirmeye çalışıyorsunuz ?
O kadar zor ki istemeden bir ortama girmek, evcimenler için kalabalıkla olmak
Gerçekten bu da bir çeşit işkence
Siz ona sinir oluuorsunuz ama ben nişanlınız olsam bende size sinir olurdum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…