Nişanlım yalan söylüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Limela

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2021
50
-3
29
25 yaş Daha önce nişan attım , şimdi başkasıyla nişanlıyım tanışalı 7 ay oldu , 2 aydır nişanlıyız. Nişanlandıktan sonra çok soğudum. Çocuk gibi düşünüyor ufak tefek söylesede olur söylemesede olur öyle konularda yalanlar ve o kadar bariz ki şunu şöyle yapmamışmıyıdn deyince kıvırırken başka zincirleme yalanlar ve hiç biri inandırıcı değil kendini batırıyor. Adam gibi doğrusunu söylese he deyip geçeceğim bir konu. Mesela bi foroğraf istiyorum şunu çekermisin diye o başka zaman çekilmiş halini attı. Yoksa yok de . Benmi ayrıntılı düşünüyorum yalan söylerken anlamasam neyse bariz saçma . Kıvırmayı da beceremiyor. Çok soğudum zaten nişandan beti gıcık kapıyorum iyice soğudum ailem 2kkez nişan atmama çok kötü tepki verirler olayı anneme anlatıyorım gülüyor bişe olmaz ağlıyorum karşısında istemiyorum evlenmek diyorum böyle seçenek yok diyor seversin alışırsın değişir hayatımı çöpe atıyorum gibi. 2 kez nişan atan biri nasıl neler yaşar ben napayım. Allah aşkına yine yanlış karar verdim çok pişmanım yzak mesafe ilişkisi bu arada . Yardım alıyorum şu an nişanı atarsam neler olur yazıcam diğer seansa ama felaket listesi gibi . Birsürü masraf var vicdan azabı ayrı konu. Lütfen yardımcı olun . Bu adamı seversin deseniz de ne değişir bilmiyorum ama tesellinize ihtiyacım var ailemi nasıl ikna ederim. Yada atmayıp kabulleneyim mi sevmediğim biriyle evlenmeyi

Ya sen bu adamı sevmiyorsun, ailene ağla yalvar bence. Anne ben sevmiyorum bu adamı de, ilerde boşanırsam daha kötü olur, bu benim hayatım de. Hakikaten de senin hayatın? Annenlee niye karışıyor ki sana? Bi zahmet evleneceğin, anlaşacağın biraz saçma olacak da her gece beraber yatacağın adama ne diye karışıyor? Sen yaşayacaksın onunla. Hayret bir şey ya.

Sen de madem bu kadar isteksizdin, kısa sürede ne diye nişanlandın ki? Bir şekilde nişanı boz, bir daha da emin olmadan acele etme. Saçma bi iş olmuş.

25 yaş Daha önce nişan attım , şimdi başkasıyla nişanlıyım tanışalı 7 ay oldu , 2 aydır nişanlıyız. Nişanlandıktan sonra çok soğudum. Çocuk gibi düşünüyor ufak tefek söylesede olur söylemesede olur öyle konularda yalanlar ve o kadar bariz ki şunu şöyle yapmamışmıyıdn deyince kıvırırken başka zincirleme yalanlar ve hiç biri inandırıcı değil kendini batırıyor. Adam gibi doğrusunu söylese he deyip geçeceğim bir konu. Mesela bi foroğraf istiyorum şunu çekermisin diye o başka zaman çekilmiş halini attı. Yoksa yok de . Benmi ayrıntılı düşünüyorum yalan söylerken anlamasam neyse bariz saçma . Kıvırmayı da beceremiyor. Çok soğudum zaten nişandan beti gıcık kapıyorum iyice soğudum ailem 2kkez nişan atmama çok kötü tepki verirler olayı anneme anlatıyorım gülüyor bişe olmaz ağlıyorum karşısında istemiyorum evlenmek diyorum böyle seçenek yok diyor seversin alışırsın değişir hayatımı çöpe atıyorum gibi. 2 kez nişan atan biri nasıl neler yaşar ben napayım. Allah aşkına yine yanlış karar verdim çok pişmanım yzak mesafe ilişkisi bu arada . Yardım alıyorum şu an nişanı atarsam neler olur yazıcam diğer seansa ama felaket listesi gibi . Birsürü masraf var vicdan azabı ayrı konu. Lütfen yardımcı olun . Bu adamı seversin deseniz de ne değişir bilmiyorum ama tesellinize ihtiyacım var ailemi nasıl ikna ederim. Yada atmayıp kabulleneyim mi sevmediğim biriyle evlenmeyi keşke diyorum o vazgeçse benden beni suçlamazlar o zaman yadakaçırdın elinden özür dile diye zorlayabilirler de kestiremiyorum. Ne yapsam beni bırakır 😪
25 yaşındasınız, evleneceğiniz kişiyi seçerken aileyi ikna zorunluluğunuz yok ki. Isterseniz 10 kez atın nişanı, evlenip ayrılmaktan daha az zarar göreceğiniz kesin. Yani sizi zorla evlendirecek değiller demek istiyorum. Çalışıyor musunuz bu arada

Nişanlanmanın, nişanlı olarak süreç yaşamanın maksadı, ailelerin de bilgisi olarak gözlem yapabilmek, olası evliliği öncesinde tanıyıp tartmak içindir. Nişan "Kesin evlenmelisiniz" manası taşıyan, yüzüğü taktık artık tamam geri dönüş yok anlamına gelen bir şey değil ki.

Bu da nasıl bir bakışsa artık "El alem ne diyecek, aman evlenin, yalancı da hain de olsa iki kere nişan atılmaz adın çıkar" filan... Geçin ya. El alem her şeyi der, bir şey olsa da der olmasa da der. Anneniz çok meraklıysa el aleme kendine ait hayatı öyle yaşasın dursun; bu hayat ise sizin.

Ha derseniz "Adım çıkar, anneme de hak veriyorum, el alemden de ürküyorum" evlenin. Sonra belki günün birinde dank eder dört duvar arası yaşadıklarınızda, el alemin koşup gelip kurtarmadığı.
El alemde adı(!) çıkmasın diye, evliliklerde canı çıkan kadınları okuyoruz, görüyoruz, insan buradan dahi bir ders çıkarır kendine.

Son düzenleme:
Evlenip boşanmak inan ki daha zor.
Nişanlıyken ayrılmak daha kolay.
Ailen bir iki surat yapar söylenir sonra unutulur gider. Ama sen soğuduğunda istemediğin biriyle evlenirsen ki boşanmak istediğinde ailen yine karşı çıkar , hele bir de çocuk olursa ömür boyu çekmek zorunda kalırsın.

25 yaş Daha önce nişan attım , şimdi başkasıyla nişanlıyım tanışalı 7 ay oldu , 2 aydır nişanlıyız. Nişanlandıktan sonra çok soğudum. Çocuk gibi düşünüyor ufak tefek söylesede olur söylemesede olur öyle konularda yalanlar ve o kadar bariz ki şunu şöyle yapmamışmıyıdn deyince kıvırırken başka zincirleme yalanlar ve hiç biri inandırıcı değil kendini batırıyor. Adam gibi doğrusunu söylese he deyip geçeceğim bir konu. Mesela bi foroğraf istiyorum şunu çekermisin diye o başka zaman çekilmiş halini attı. Yoksa yok de . Benmi ayrıntılı düşünüyorum yalan söylerken anlamasam neyse bariz saçma . Kıvırmayı da beceremiyor. Çok soğudum zaten nişandan beti gıcık kapıyorum iyice soğudum ailem 2kkez nişan atmama çok kötü tepki verirler olayı anneme anlatıyorım gülüyor bişe olmaz ağlıyorum karşısında istemiyorum evlenmek diyorum böyle seçenek yok diyor seversin alışırsın değişir hayatımı çöpe atıyorum gibi. 2 kez nişan atan biri nasıl neler yaşar ben napayım. Allah aşkına yine yanlış karar verdim çok pişmanım yzak mesafe ilişkisi bu arada . Yardım alıyorum şu an nişanı atarsam neler olur yazıcam diğer seansa ama felaket listesi gibi . Birsürü masraf var vicdan azabı ayrı konu. Lütfen yardımcı olun . Bu adamı seversin deseniz de ne değişir bilmiyorum ama tesellinize ihtiyacım var ailemi nasıl ikna ederim. Yada atmayıp kabulleneyim mi sevmediğim biriyle evlenmeyi keşke diyorum o vazgeçse benden beni suçlamazlar o zaman yadakaçırdın elinden özür dile diye zorlayabilirler de kestiremiyorum. Ne yapsam beni bırakır 😪
Boşanmak daha kötü bir seçenek . Neden tanımadan nişanlandınız ? Yalan çok büyük bir sorun . İleride daha da artar . Değişmez . Aileni karşına al gerekirse. Evlilik çocuk oyuncağı değil sevmeden olmaz . Her hareketi gözüne batar. Doğruda söylese altında birşey ararsın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X