• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım ile el ele kol kola gezmez isem.

defne84

Guru
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
15
0
286
Konya
nişanlım ile görücü usulü ile tanıştım. ailem muhafazakar bir aile tabi nişanlımın aileside öyle. resmi nikaha kadar dini nikah yapılmasınıda uygun görmedik. olsaı bir anlaşmazlık durumunda kız açısından dini konularda zorluk çıkıyormuş. ( ayrıntısını araştıran ögrenebilir)

benim sormak istedigim şey şu. dini nikah olsa bile yakınlaşmanın max . derecesi el ele kol kol gezmek olur diye düşünüyorum. çevremdeki insanlar hep bu şekilde geziyor. biz de budurum olmadı bu şekilde.

ama yan yana gezeken el ele yada kol kola gezmedigim zamanlar bir tuhaf oluyor. resmi nikaha kadar gezmelerimiz böyle devam ederse ileride hangi sıkıntılarla karşılaşabiliriz. sonuçta bu durumun devamı bazı konuların ilerlemesini engelleyen bir durum degilmidir.

neden içinizden geldiği gibi davranmıosunuz??

sonuçta siz artık nişanlısınız tabiki rahatça elini tutarsınız koluna girersiniz, bundan normal bişe yokk..

bide ben tam olarak neyi öğrenmek istiosunuz pek anlayamadım açıkcası?? sonuçta bu durumun devamı bazı konuların ilerlemesini engelleyen bir durum degilmidir. burda ne demek istediniz mesela?

neyi merak ettiğinizi tam anlayamadım açıkçası...
biraz daha net anlatırsanız...

Iki defa okudum yazdıgınızı acıkcası neyi ögrenmek istediginizi bende anlamadım, biraz daha net acıklarsanız seviniriz. a.s

ben anladım ama yanlıs anlamıs olabılırım dıye yazmayacagım ,konu sahıbı yazar elbet kaydirigubbakcemile4

sanırım ben biraz fesatım kaydirigubbakcemile3

bu durumlarda bayan çekinir de ,erkek neden tutmaz bilmem.. sonuçta hiç mi birlikte dışarı çıkmıyorsunuz.. elinizi kolunuzu sallayarak mı yürüyorsunuz :uhm:

dogru biraz konu kapalı oldu.

1. birincisi duygusal açıdan ilerlemede engel çıkarırmı.
2. ikincisi sonuçta evlilikte cinsellik denilen bir olay var. bu konuda utangaçlık gibi sorunlar çıkara bilirmi.

gec kalmisim:( ama dogru anlamisim:P

walla sumak ben de bisiy anladim ama senin kadar sabirli olamiycam:kedi: el ele kolla gezmeyi geciktirmek ilerde evlenince kari-koca yakinlasmasini da geciktirebilir mi diye soruyor arkadas sanirimCADIARZU
yani ailevi munasebetle ilgili bisiyler herhaldebuyrunnnnnnnnn anahtar kelimleri kullanmadan bu kadar anlatabildim kusura bakmayin:icecream:

Son düzenleme:
ne kadar oldu siz tanışalıve nişanlanalı ? belkio d bu duruma henüz alışamamıştır....
bir de ailelerin muhafazakar oluşundan kaynaklanan bir durum da olabilir...

ama elele tutuşmak çok güzeldir... dediğin gibi duygusal bir yakınlığa adım adılmış olur...sonuçta her ilişkide ilk temas ellerin kavulması değil midir :)

acaba nişanlın bu konuda ne diyor ; yani hiç konuşuldu mu ? dediğim gibi ailenden çekiniyor olabilir...

nişanlıyken bana uzak duran erkek ,evliyken yakınlaşmak için güçlük çekebilir :uhm: diye düşünürüm.. hatta bu durum pek hoşuma gitmez benm..sana yaklaşımı nasıl ki? onun davranışlarından anlarsın.

hehe fesat degılmişim ,tam da boyle bırseymıs anladıgım ..kaydirigubbakcemile3

valla cınsellık konusu cokk farklı ..:hulya:

iki arkadastık ,
arkadasım gorucu usulu evlendı ,el tutma fılan olmadı denıcek kadar az..

ben 8 yıl cıkarak evlendım ,el tutmayı cokkktan aşmıştık...

o ilk gece de oldu bitti ,ben kısa süre olsa da vajinusmusla ugrastım durdum :gitme:

yanı bence bu ellele tutusalım ,yoksa zorlanırız fılan dencek olay degıl ,

ıcınden gelır elınden tutarsın ıcınden gelır öpersin..:asigim:

bir de görücü usulü evliliklerde elbette nişanlılık süreci çok uzamadığı takdirde cinsellikle ilgili bir utangaçlık olacaktır diye düşünüyorum ben ... ama bu utangaçlık kötü birşey değil bence zamanla birbirinize alıştıkça daha güzel olur...

dogru biraz konu kapalı oldu.

1. birincisi duygusal açıdan ilerlemede engel çıkarırmı.
2. ikincisi sonuçta evlilikte cinsellik denilen bir olay var. bu konuda utangaçlık gibi sorunlar çıkara bilirmi.

çok sevdiğim eski bi filmde bi içses vardı, okadar güzel sölüoduki "elini tuttum sıcacıktı, yüreği elindeymiş gibi... "

sonuçta ilk defa elele tutuşunca bi heyecan yaşarız dimi, kalbimiz küt küt atar, neden bu heyecandan güzellikten mahrum bırakasınız kendinizi, sonuçta çok masum bişe yaptığınız..

cinsellik kısmına gelince, sumak demiş zaten belli olmaz orası ama böle bişe takılıosa aklınıza birbirinize karşı daha rahat olun, ne var elele tutuşmakta koluna girip dolaşmakta, görücü usulü olunca muhafazakar aileler olunca böle olcak die bi kanun yokki, duygularınızı bastırmayın bukadar, bu günler çok güzel zamanlar tadını çıkarın gönlünüzden geldiği gibi davranın..

dokunmak iki kişiyi birbirine çok yaklaştırır, çok bağlar ben buna çok inanıyorum

bu durumları yaşıyamıyor olmanız üzücü, çünkü zaten görücü usülü gibi bir durum var ortada

birbirini tanımak şart..

hem ruhsAl hem fiziksel..( ileri gitme anlamında demiyorum)

ilk geceniz için bir sorun teşkil ediceğini düşünmüyorum ama

utangaçlığı yenme konusunda bu ilişki biraz yavaş ilerlicektir buna eminim..

ileri gitmemek kaydıyla el ele tutuşup kol kola dolaşmak güzel birşey.Bence kendinizi sıkıyorsunuz ikinizden bırı utangaçsa diğeri öne çıkmalı bence bu anlamda.Bizde de mesela ben daha rahatımdır ,yani utangaçım ama karşımdakıde utangaçsa ilişki çok yavaş ilerler o sıcaklığı yakalamak zorlaşır. Onun için düzeyli bir şekilde el ele tutuşup dolaşın canım ne var bunda .:kahve:

Back