• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım 120 kilo:((

aysecolluoglu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
1.094
15
158
arkadaşlar benim sorum nişanlım için. nişanlım baya kilolu, üniversite boyunca yemeklerınin kalanını ona vererek bende kilo almasını etkiledim. ama bebekliğinden beri fazla kilolu biriydi. yazin 127 kiloydu devlet hastanesinin diyetisyenine gittik verdiği listeye bir ay uyduk ve 7 kilo verdi. ama yaz bitince okula dönmek zorundaydı ve orada kimse ona sürekli yemekler hazırlayamaz, verile listeye uymak için sürekli evde durmak lazım. annesi bu konuda çok baskı yapıyor azarlıyor aşşalıyor. diyetısyenın verdıgı lısteyede ınanmadı cok yemek avr burda dıye az vermeye calıstı. bı kasık yemek verıyor cocuga eklem vermıyor ac bırakıyor neredeyse bızde dısarda yemek zorunda kalıyoruz. psıkolojısı bu konuda nısanlımın baya bozuldu kendını asagılık gormeye basladı annesı yuzunden ve kılo vermeye yonelık ıstegı kalmadı ne yapmam lazım, dıyetısyenlerın lıstesıne uymak ımkansız ıse ya da okula gıden bırısı nasıl kılo verecek saglıklı bır sekılde bana yol gosterın

Önce nişanlınızı değil, takıntılı anneyi doktora götürmek lazım! Yaptıklarıyla çocuğunun sağlığıyla oynadığının farkında değil herhalde. Biri ona bunu fark ettirmeli, çocuğu sağlığını tamamen yitirmeden!
Bir de evlilik arifesindeki bir insan yetişkin olduğuna göre, ne demektir annesinin azarlaması filan, ne kadar çirkin şeyler bunlar.
Diyet yapan insanın etrafındaki herkesin ona yardımcı olması lazım. Manevi destek çok önemli. Bu desteği görmeden de zayıflayabilen insanlar var ama herkes o denli güçlü olamayabiliyor.
Sizin işiniz de zor, herşeyi bildiğini zanneden laftan anlamayan bir anneye laf anlatmaya kalksanız 'kötü gelin' yaftası yiyeceksiniz, bu defa da size takar kafayı. :) İyisi mi siz nişanlınızla konuşun, o da annesini ikna etsin, önce anne-oğul bir psikoloğa görünsünler, sonra da bir dahiliyeciye veya endokrinoloğa, diyetisyen adı altındaki tıp eğitimi almamış beslenme uzmanlarına değil çünkü 120 ciddi bir kilo, orta boylu ise morbit obezite demektir bu, endokrinolojik problemleri olabilir, detaylı tetkikler sonrasında kişiye özel diyet programı yapılması lazım.
Çok geçmiş olsun, kolaylıklar diliyorum.

Son düzenleme:
Bir şey daha, bebekliğinden beri çok kiloluymuş nişanlınız, yani o anne, büyük ihtimalle nişanlınızı yanlış beslenmeye alıştırmış olan kişi! Kof kilo yapan muhallebileri yapıp yediren, çorbasına ekmek koyup yediren, şekerli yiyecekler yemeye alıştıran anne modeli büyük olasılıkla! Sonra da bu çocuk neden şişman deyip aç bırakmaya kalkarak 2. bir zarar verme dönemini başlatıyor. Gerçekten çok can sıkıcı. İnsanların çok kilolu olmasındaki en önemli sebep, çocukken yanlış beslenme alışkanlığı kazandırılmalarıdır. Annelik kutsaldır tamam ama anne olan insanlar da bu 'kutsal' görevlerine gölge düşürmemek için bilinçli, araştıran, bilgili anneler olsunlar ki çocuklarını onlara zarar vermeden büyütebilsinler! Annedir ne yapsa doğrudur diye bir kavram yok yani! Hatta maalesef; gözlemlerime dayanarak söylüyorum, ülkemizdeki annelerin büyük çoğunluğu çocuk büyütürken çok büyük yanlışlar yapmaktalar, çocuklarına verdikleri fiziksel ve psikolojik zararların bedelini ileride çocukları ödeyecek, o zaman kendileri de üzülecekler ama iş işten geçmiş olacak.

Flamenca çok güzel cevaplamış. bende ek olarak "eniştem" de bu sorundan muafken ciddi spor yapma ile büyüüük bir kilo yükünden kurtuldu. erkekler de özellikle spor çook etkili. spor salonuna kaydolarak günlük 2 saatlik bir spor ile bayağı bir yol katedebilir.

Flamenca
yazdıklarınız o kadar gercekkı, ama malesef o kadına hıc kımse soz gecıremez, kendı bıldıklerını o kadar dogru sanıyorkı... yazın dıyetısyene gıttıgımızde doktorun verıdgı lısteyı bızım uydurdugumuzu cunku bu kadar sık ve cok yenmemesı gerektıgını soyledı, nısanlımda annesıyle gıttı doktora ve onalr gıttıgınde doktor degısmıs ve yenı doktor aslında daha fazla yemesı gerektıgını soyleyınce sok olmus, tabı gene ıkna olmadı. kendısı gıtmeden once, ben devlet hastanesı doktoruna gıtmenın ıcıme sınmedıgını soylemıstım ama yok oyle seymı olur cok ıyıdır falan demıstı, sonra kendısı gıdıpte doktor daha fazla yemesı gerektıgını soyledıgınde doktoru kotulemeye basladı. spoıra gıt spora gıt dıyıp duruyor ama ben adam gıbı bır doktora gıtmeden spora gıtmesını ıstemıyorum, allah korusun duyuyoruz kalp krızlerı falan oluyor kontrolsuz ıslerde... dahılıye yada endokrınologa gıdecegız bu yaz tavsıyenız uzerıne. dıyetısyen kan tahlılı bıle yapmadan vermıstı lısteyı, o yuzden dedıgınız cok dogru, duzgun bır muayene gerekıyor. nısanlım bu konuda cok hassas annesının kucuklugunden berı yaptıgı assalamalar hala devam edıyor. kılo vermeden dugun yapmam ınsan ıcıne nasıl cıkacaksın dedı gecenlerde...kadın o kadar gostrıs budalasıkı, herseyı kendısı yarattı sanıyor, nısanlım muhendıs kardesıde matematık bolumu okuyor, ama kadın cocuklaarıyla ovunmek yerıen tıp okumadınız sızden utanıyorum dıyor, duzgun durust efendı cocuklar olmaları umurunda degıl tıp okusalardı ve serserı adı ınsanlar olsalardı gene ovunecekmıs oyle dıyor. kardesıne sureklı tıpcı kız bul dıyor ben alınıyordum bu laflarına ama artık sallamıyorum delıdır ne yapsa yerıdır dıyorum. cok tesekkur ederım verdıgınız bılgıler ıcın cok sagolun

kücük yasinda daha kilolu olan cocuklar ilerki yaslarindada kilolu olurlarmis bu nedenlede kilo verip sabit durmalari oldukca zor cünkü aliskanliklarda kendinle beraber etrafindaki insanlarinda etkisi yüksek

120 DE COK DEGIL ASlında erkeklerın bazısının gobek lı boylusu guzel ooluyor yıne de saglıgına zarar
dıyet hapları var onlardan ıcırsenız eger kalbı vs yoksa..

yok asla ılac kullanmasına ızın vermem, hareketını kısıtlayan bır durum yok sadece bel ve gobegı var zaten, bacakları bıraz kalın ama löp löp yağ degıl kaslı gene, saglık ıcın bır 15kılo verse ıyı olur dıyoruz.boyuda 1.75 falan. normalde 85 kılo olması ıdealı ama 100de olsa yeterlı olacak, benım onemsedıgım saglıgı yoksa ben onu boyle tanıdım boyle sevdım,

Back
X