Nişanlılık ve o zor süreçç ...Birileri akıl versin çıldırecak gibiyim.

Peki şu an ailenle aran nasıl ?

Bende içinizden ne geliyorsa dedim Allahtan annem şu kadar bilezik olacak falan demedi. Ama kesin düğünden sonra az takılırsa laf sokacak diye bir his var içimde.Peki ayıptır sorması saati ne kadar aldın ?

Bende içinizden ne geliyorsa dedim Allahtan annem şu kadar bilezik olacak falan demedi. Ama kesin düğünden sonra az takılırsa laf sokacak diye bir his var içimde.Peki ayıptır sorması saati ne kadar aldın ?
Ben evleneli dört seneyi geçti, beşe yaklaştı. Ellişer lira falandı sanırım. Çok komik bir fiyattı :)

Peki şu an ailenle aran nasıl ?
Bir sorunumuz yok. Eşim istiyor diye neredeyse her hafta gidiyoruz. O istemese ben aramam. Bu aralar başka şeyler var ama biraz da uzağa taşındılar iki haftada bir anca.
Ama ben hani o zamanlar diyeceğimi dedim falan ama kavga da çıkarmadım yani, diyeceğimi dedim sonra normal muhabbete geçtik iki dakika sonra. Öyle büyük sorunlar kavgalar olmadı hiç.

Artik adet, gelenek, gorenek kelimelerini duyunca tepe tuylerim dikeliyor. Nedir bu cevreye gosteris amaci altinda genclere yapilan baski? Altin nicin takilir? Kotu gun icin sıkısık zamanlar icin degil mi? Kizda kalsa ne olacak oglanda kalsa ne olacak sonucta yine "birlikte" harcanmayacak mi bu altinlar? Nedir yani bu anlamsiz diretme? Annenizin tavrini yanlis buldum. Biz aileleri karistirmadan atlattik bu sureci. Ben gelemem boyle gelenekci tavirlara en bastan iki taraf da bildi ve ona gore davrandi herkes. Siz de oyle yapmazsaniz cok uzuleceksiniz..

Valla, ben de evlenirken iki tarafa da söyledim.. Gelenek görenek adı altında karışılmasını istemiyorum; zaten herşeyi biz ödeyeceğiz, o zaman siz de karışmayın dedim. Çoğu şeyi kendimiz seçtik ve aldık. Annemi sadece gönlü olsun diye bazı mobilyaları seçmeye çağırdım, fikir verdi gönlü oldu. Ama yine benim beğendiğimi aldık.

Madden karışmıyorlarsa manen de gölge etmesinler mümkünse. Nişan altınlarımı inanın hatırlayamadım bile, muhtemelen düğün masrafı için bozdurmuşuzdur.. Yani ne önemi var ki, eşiniz kredi çekip borcu artacağına altını kullanması bence makul.

Keşke ben de bunu başarabilsem ama annem hala tam gaz devam ediyor huysuzluğa . Kayınvalideme laf sokar ortalığı karıştırır diye ödüm kopuyor. İstediği kadar konuş dinlemiyor . Delirecek gibi oluyorum artık

Herkes böyle düşünüyor da gel de anneme bunu anlat işte ...

Çünkü ailen susmuş . Benim annem susmuyor sıkıntı o zaten.

Isinize aileleri karistirmamanizi oneririm.Nereye ne aldiginizi sormayan ailenize neyi nasil aldiginizin da hesabini vermek zorunda degilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…