Nikah nişanlılarından aldıkları vekalet ile evlilik işlemlerine tek başına başvuran varmı?

ozge_91

BOY:156 B.T:15/10/2016 B.K:85.6 G.K:83.2 HEDEF:55
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
148
138
303
Merhaba kızlar öncelikle hepinizin düğünlerinizin hayırlı olmasını diliyorum.Ben Erciş'te eş adayım ise Fethiye'de görev yapıyor.Olası bir tayin şansı oluşursa diye nikahımızı nişandan hemen sonra yapacağız.(henüz burada aday öğretmenim).Bu yüzden bu işlemlerimizi 15 tatilde bitirmemiz gerekiyor ancak malesef ki eş adayımın tatilin ilk haftası seminerleri var ve nikah başvurusu için bile bu seminerlerden izin alamıyor.Ben noterden vekalet alınması suretiyle bu nikah için başvurabileceğimi duymuştum ancak bugün bir arkadaşım yasanın değiştiğini ve böyle bir şeyin asla olamayacağını söylemek suretiyle moralimi çok bozdu.Acaba aranızda yakın zamanda bu şekilde işlemlerini halledebilmiş birileri var mı?

o konuda pek bi bilgim yok ama ben nikah konularını sormak için nikah salonuna gittiğimde bi kaç bilgi verdiler ve nikah başvurusu yaparken beraber başvuru yapmanız gerekiyo demişlerdi

o konuda pek bi bilgim yok ama ben nikah konularını sormak için nikah salonuna gittiğimde bi kaç bilgi verdiler ve nikah başvurusu yaparken beraber başvuru yapmanız gerekiyo demişlerdi

evet bende belediyeyi aradım vekalet alırsam bi sıkıntı olurmu dedim olmaz dediler ancak bu arkadaşım kendisinin de sorduğunu ve olur dediklerini ancak daha sonra yapmadıklarını iddia ediyor gerçekten çok üzüldüm bu durumdan dolayı

nikahı senin olduğun ilde mi yaptırıcaksınız? eğer öyleyse nikah salonuna gidip bu konuyu sorabilirsin ya da orda olmasa bile yine bu konuda bilgi vericeklerini düşünüyorum

nikahı senin olduğun ilde mi yaptırıcaksınız? eğer öyleyse nikah salonuna gidip bu konuyu sorabilirsin ya da orda olmasa bile yine bu konuda bilgi vericeklerini düşünüyorum

bizim durumumuz çok karışık ve malesef ben şuanda nikah dairesine de gidemiyorum çünkü şuanda van ercişte görev yapıyorum nikah istanbul pendikte kıyılacak nişanlımda fethiyede görev yapıyor.Ben telefonla arayıp bilgi almak istedim ve onlarca kez aradım bi sorun olmaz dediler ama işte arkadaşım kafamı karıştırdı onlar seni geçiştirmek için öyle demişlerdir öyle bişey asla olmaz benimde başıma geldi ankarada sorun oldu dedi.Bende belki burada benimle aynı şeyleri yaşamış ya da çevresinden arkadaşlarından bilgisi olan birileri vardır diye bu konuyu açtım

hee bu arada sana kötü bi haberim var eğer ikinizden birinin ikameti pendikte değilse ve büyük ihtimalle değildir. ikinizden birinin olduğu yerde ki nikah salonuna gidip pendikte nikah yapmak için izin belgesi almanız gerekiyo biz ilçedeyiz nikah salonu yok ilde nikah yapmak için bile burdan izin belgesi çıkarttırmamız gerekiyomuş bide galiba sağlık raporu ikametinin olduğu yerden alınıyomuş galiba :26: çok karışık işler bunlar ya

şöyleki ben böyle bir durumun sıkıntı olacağını öngördüğüm için henüz ikametimi buraya almadım yani iakmetim şuan pendikte böyle bir sıkıntımız yok sağlık raporlarımızı da ben pendikten nişanlımda fethiyeden aldı bu da sorun değil bütün belgeler tam tek problem benim vekalet ile başvuracak olmam.Çok pimpirikli bir insanım sıkıntıdan her yerimde sivilceler çıktı :-(

şu anda eş durumu atamaları zaten tercihler yapıldı. yaza kadar da bir şey olmaz olsa bile iknizde aday olduğunuz için adaylığınız kalkmadan tayininiz çıkmaz ki. acele etmene gerek yok derim sonuçta nikah bu bekle yazın yap nikahını sonra tayin işlerine girişirsin

şuanda aday öğretmenlerin bu konuda açmış oldukları davalar var şube müdürleriyle görüştüm bu davaların lehimize sonuçlanması durumunda bizede tercih hakkı verilebilirmiş geçmişte de bunun örnekleri varmış bu açıdan bir an önce bu işi halletmek istiyoruz çünkü şuan burdaki şartlarım pek iyi değil

çok uğraşan arkadaşım oldu ama bir sonuç alabilen görmedim. hayırlısı olsun sizin için

çok uğraşan arkadaşım oldu ama bir sonuç alabilen görmedim. hayırlısı olsun sizin için

teşşekür ederim zaten kesin böyle bir durum olacak diye bir beklentimiz yok ancak bana şube müdürleri tarafından bir an önce nikah kıymamız tavsiye edildi eğer böyle bir hak oluşursa ve kaçırırsam çok üzülürüm eğer böyle birşey hak oluşmazsa da zaten ingilizceciyim ağustosta geçememem imkansız

çok rahat geçersin ingilizce öğretmeniysen. sınıfçılar dışında çok sıkıntı olmaz. sıkma canını inş hayırlısıyla kavuşursunuz.

çok rahat geçersin ingilizce öğretmeniysen. sınıfçılar dışında çok sıkıntı olmaz. sıkma canını inş hayırlısıyla kavuşursunuz.

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim

Defalarca arayıp aynı cevabı aldıysanız arkadaşınızın lafıyla canınızı sıkmanıza gerek yok. Sonuçta nikah tarihini arkadaşınızdan değil belediyeden alacaksınız, bence bir sorun çıkmayacaktır Şimdiden hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…