Nişanlı Kızın Bayramlığını Nişanlısı Alır...!!!

Kimi anne kızına kontür alınıp alınmamasını dert eder kimi anne de kızının mutlu olup olmayacağını. Aşktan sevgiden söz edeceklerine paradan puldan söz eden insanlar evlendiklerinde gün yüzü görmüyorlar. Çünkü işin içine maddi hesaplar girince ne saygı kalıyor ne sevgi. Sonra da acil yardım boşanıyorum mutsuzum ne yapacağımı bilmiyorum diye feryat ediyorlar. Düşün bakalım nasıl bu hale geliyor evlilikler.

sanırım ileride bir oğlum olur da sizin kafanızda bir kızla evlenirse dünyanın en şirret kaynanası ben olacağım. cidden bana şöyle deseler yapacağım varsa da yapmam, alacağım varsa da almam

Ilerde oglun olursa hic korkma marilyncigim, benimde kizim olursa is tamamdir. Bak besik kertmeside bir adettir :KK45:

Alabilir ama almak zorunda degil .

Bu adetlerde bi bitmedi , bende karsiyim böyle seylere nisanli oldugum dönem kesinlikle aldirmadim annemde lafini etmedi. Ama teyzem atladi ordan neymis efendim koc almalari gerekiyormusta üstünede altin takmalari gerekiyormus ..
Yoksa el alem ne der mis mis mis.

Amann bosver gitsin.

Benim bildiğim adetler karşiliklidir. Kıza alinan damada da alinir hadi bayramlik neyse ne de harçlik ne ya ayip. 3 kiz kardeşiz ailemde hiç böyle şeylerin lafi yapilmadi.

kayıvalide iflat etti bu durumda. bir kulot 60 lira falan orada.)

Verilen deger kulotla sutyenle olculdugu icin arkadas hakli. Olmusken victorias secret olsun.

O degil de kiz annelerinin bundan haberi olursa yeni akim olarak VS den baska marka istemeyiz diye tuttururlarsa :KK76:

bu tür şeyleri adet olarak gören yöreler var...
kızına bakamadığından değildir o annenin istekleri, yıllarca çevresinde öyle görmüştür, şimdi de kendi kızına yapılsın istiyordur.. gördüğü çevre böyle olduğu için beklentisinin de bu yönde olması bana göre çok da normaldir..

annenize sözüm yok. öyle bir mantık çevresinde yaşıyor, dünyası öyle..
orta yolu bulmak her iki tarafında gönlünü yapmak sizin elinizde...

nişanlınızla gezerken ödeme konusuna takılmadan siz alın o alsın, eve geldiğinizde gerekirse evet nişanlım aldı anne der gönlünü yaparsınız..

ya da hiç olmuyorsa anne ne yapalım almıyorlar durumları da sıkışık gibi şu sıralar, ele güne anlatmayıver sende.. almışlar gibi davranırız napalım bunun için huzursuzluk çıkartmayalım aramızda kalsın bu mesele, sende kimseye söyleme der kapata bilirsiniz konuyu..

kalıplaşmış düşünceleri anneniz kolay kolay yıkamaz...
onun dünyasına inmek onu anlamak, ona göre yol izlemek lazım ...

size gelince 2 ay sonra düğünü olacak bir kızın sahip olduğu heyecana sahip olmayı deneyin.
bu tür şeylere kafa yormayın, pratik düşünün hemen uygulayın ve konuyu kapatın... içinizde dert kafanızda bir milyon soruyla dolanmayın...
hepsi 2 ay sonra toz olup uçacak :KK66:

7 aydır nişanlıyım ve bir ay sonra kısmetse evleniyorum. Nişanlı olarak ilk ve son kez Ramazan Bayramını kutlayacağız. Annem bana ve nişanlıma ayakkabıdan kemerimize kadar tüm bayramlığımızı aldı ben evlat ayırt etmem diye.
Nişan bohçası da yapmadık biz.
Nişanlım da hiçbir özel günü boş geçirmez. doğum gününde anneler gününde gücü elverdiğince en kaliteli hediyeyi alır aldı da.
İki aydır faturalarımı ödüyor, yeri geliyor ben ona yemek ısmarlıyorum (zorla da olsa kızsa da)
Diyeceğim o ki, bu biraz da niyet meselesi.
Bu saatten sonra hala o şunu aldı bu bunun parasını vermedi yani kısaca para hesabı olursa mutlu olunmaz.
Bence annenizle konuşun. Bu sizin hayatınız sizi rahatsız eden bişey yoksa karışmamalı diye düşünüyorum.

Bayramlik almayi oyle uzun zaman olmus ki duyunca eskilere gittim.

Bayramlik, kontor, pabuc, vs. Bunlari nisanliya aldirmanin mantigini anlamadim. Hic hos degil.

Durusunuzu gozden gecirmenizi, annenize ragmen makul davranislar sergilemenizi tavsiye ederim.

Hic bisey aldirmiyanlar umarim el ustundedirler.... herkese hayirli iftarlar
kayınvalideme sözlü olduğum sürece tek bir çöp bile aldırmadım, oğlundan ayrıldım 2 yıl oldu 2 gün önce annemlerin evlilik yıl dönümüydü aradı tebrik etti, beni özlediğini bir gün onu görmeye gitmemi söyledi.
siz değerinizi parayla pulla ölçmediğiniz sürece karşınızdaki de ölçmez.

Ben de o hic birsey aldirmayanlardanim. Esim es adayini cokerten kadinlari gordukce daha bir baglaniyor bana. Bir kere dedi ki sen bana hic zorluk cikarmadin. Simdiyse karsilik olarak bir dedigim iki olmaz. Elinde yoksa bile ben bir sey istiyorsam bir sekilde halleder onu. Ve evet el uatundeyim...

Ben de hiçbir şey aldırmadım ayrıca aldırmak ne demek değerimi parayla pulla çulla çaputla mı ölçeceğim. Eşimin ailesi sözümün üzerine söz söylemez eşim de öyle. Onlardan küçük olmama rağmen saygı gösterirler. El üstünde tutmaktan kastınız buysa eğer.

Varya beni tuttu tuttu pazara alisverise götürdü dusun yani sudyenimi donumu ordan alcakmisim. Artik dedim en son ben bu yasima kadar pazardan giyinmedim kaldi ki gelin olcam ben aldiklarinizi insan icine cikarcaksiniz utanmicakmisiniz dedim esime. Kaynanama bisey demedim hic. Ama keske deseymisim o zamanlarda. Ben oyle diyince beni magazaya götürdü ilcede zaten ufak bi magaza. Ben bi sudyen takimi aldim 30 tl. Düşünün sadece 1 tane. Sonra 1 tanecikte atlet kilot takimi aliyim dedim ucuz yolli sey bak dedi bana. Yaa ben cok bisey istemedim ki millet 10 adet alirken ben bi tanecik ama ceyize konulcak sekilde alim dedim. Almadi bana onu. Gittik bimden kilot aldik :) sonra ben cok içerledim gittim hemen esimin kredi kartini aldim o ne almadiysa gittim aldim hepsini.. ama tabi suan hepsini biz oduyoruz orasi ayri konu. Kendine dugune pantolon bakti kac sergi gezdirdi bana begenmedi sonra bana dedi ki sizle bende gelirim canakkaleye ordan alirim dedi. Benim basimdan asagi kaynar su dokuldu. Dedim hani seni araba tutuyodu bana gelmiyonda kendin olunca nasıl gidiyin dimi dedim. Ama varya hakkimi helal etmiyorum.. ben durumlarini bildigim icin zaten once fiyat sorardim. 3 tane alincaksa 1 tane alirdim. Bana deseydi kizim bak al gelin olcaksin icinde kalmasin deseydi ben alcam varsada almazdim gonlumu hos tuttugu icin. Ama o dul kari alir gibi nerden kissak diye bakti.. sakin bak sakin annen ne diyosa onu yap sakin ona kizma.. ben simdi basimi duvara duvara vuruyorum anacigimi dinlemedigim icin

"Dul karı alır gibi" bu cümle hiç hoş değil, altı üstüne ince bir et parçanız vardı ve bir imza atmadınız diye daha değerli değilsiniz bence bunu bir idrak etmelisiniz.

Cok sukur
Kimse bana birsey almak mecburiyetinde degil babam nur icinde yatsin bana tok gozlu olmayi ogretti meslek sahibi oldum sayesinde okudum herseyimi de kendim yaptim bekardim calisiyordum birsuru bilezik yaptim kendime yatirim olsun ileride ev alayim diye herkes calisip yapabilir ben yaptiysam kvnin don almasini beklemek yerine

X