Nişanlı Kızın Bayramlığını Nişanlısı Alır...!!!

Kontör çıkalı şurda 15-20 yıl oldu altı üstü, ne ara adetler arasına girivermiş? ''ooo atalarımız hep kontör hediye edermiş geline'' falan. Bu ne saçmalık? Yakında akıllı telefonlar da adetten olur, malum gelinler özenir, yazzzııııhhh... içlerinde kalmasın.

Adet adet diyip damat tarafını yolmanın da suyu çıktı yani. O zaman evlendiginde de günde 3 ögün dayagını ye otur, kocana full itaat et, sus konuşma cevap verme bunlar da adettendir.

Bir coraba muhtacliktan değildir bu adettir görenektir. Diyen olursa alır cevabını. Bir de şunu anlamıyorum şimdi nedir bu hep kendiniz yapın davalarıni. Gelinle damat yapacakmis herseyi kimseden bişey beklemiycekmis .Oldu canım aileler niye var. Borç yıkmak için mi. O zamansa hiç düğünde de kıç baş sallamiycaklar biz yaptık edasıyla. Içinde ukte bırakma herseyini al.

sanırım ileride bir oğlum olur da sizin kafanızda bir kızla evlenirse dünyanın en şirret kaynanası ben olacağım. cidden bana şöyle deseler yapacağım varsa da yapmam, alacağım varsa da almam

sanırım ileride bir oğlum olur da sizin kafanızda bir kızla evlenirse dünyanın en şirret kaynanası ben olacağım. cidden bana şöyle deseler yapacağım varsa da yapmam, alacağım varsa da almam
Sizin gibiler yüzünden zaten bütün gelin ve damatlar gırtlaga kadar borç içinde ya. Cevap yazma bence sana gelin gelir mi onu düşün.

Böyleleri aynaya bakmaz, kendini bilmez ama bu halleriyle bir de değer, kendi kızı gibi sevilmeyi bekler. Ben anlamıyorum bu neyin kafasıdır. Evlat olsa sevilmez, ama kayınvalideye ettiği laf ve çirkin tavırlarla sevilmeyi bekliyorlar. Araştırılası bir kafa yapısı cidden. :)

Sizin gibiler yüzünden zaten bütün gelin ve damatlar gırtlaga kadar borç içinde ya. Cevap yazma bence sana gelin gelir mi onu düşün.
O akilsizliktan oyle canim aileler yuzunden degil
Benim oglum benim parama guvenip de kiz alacaksa zaten ne o kiza deger verir ne de benim ona sagladigim maddi imkanlarin kiymetini bilir

yok vallaha hiç hoşlanmadığım şeyler bu para muhabbetleri, ne kadar ayıp onu almadı bunu almadı. hani gelin arkamdan don almadı dese derim noluyo, niye ben alıyorum kazık kadar kadının donunu ayıp yahu.

bu ne ya? kusura bakmayın da anneniz sizi bildiğiniz başından savmaya çalışıyor, harçlığınız bile batıyor ona... ayıp be! sonra da kadın erkek eşitliği diye biz bi tarafımızı yırtalım tüm gün sokaklarda, kadınlar kendine alçaltadursun. siz besleme misiniz? aç mısınız açıkta mısınız? nişanlandınız diye köle olarak mı aldılar mal olarak mı aldılar ki bakım masraflarını ödesinler. ama kötü niyetli yurdum kadınlarının birincil silahıdır elalem ayıplar, adettendir, vs demek. aslında kimse sormaz, ama o sırf istediğini yaptırmak için daha büyük bir gücün arkasına sığınır. ben çok utanç verici buluyorum kıçındaki donuna kadar erkek tarafının almasını bu çeyiz dönemlerinde. benim annem bir kere sordu bohça yapmayacaklar mı diye eşimle cevabını verdik sustu. kime ne benim fantezi geceliğimden, donumdan atletimden be. ben çıplak mı geziyordum oğullarını tanıyana kadar.

Hhahaha marilyn gene dokturmussun akilli bacim helal olsun
Sen baslik parasini biriktirmeye basla ben de hazirladim tahta bavulumu boyuk sehre gidip para kazanacaaaam malum benim oglan yolda
hayır ne diyeyim yani. napak öküzü çomarı satıp geline bayılcaz demek ki, kısmet işin zor valla. benimki kız olsa bari

nişanlı kızın konturunu nişanlısı alırmış.
. hadi gelenek desem,konturun gelenekle alakası ne.
saçma sapan gelenekler hoş bunlar. insanları birbirine düşüren

Son düzenleme:
Bir örnek daha vereyim.Birgun özel günümdeyim nasıl ağrım var ama. Tutturdu kayinvalide sana söz terligi alicam. Ben istemedim düşün kendisi dedi. O agriyla iyi dedim. Neyse biz bir terlik için nişanlım annesi babası ablası gittik çarşıya. Inanin 10 dükkan gezdirdiler bana. Beğeniyorum terlik pahalı geliyor onlara çıkarıyorlar beni başka mağazaya. Nisanlima dedim bak ağrım var alcaksa alsın almiycaksa almasin. Sonra bir yere girdik. Belim kopuyordu oturdum. Adam çıkardı terlikleri önüme. Tamam bir tane beğendim. Bu dedim. Hemen fiyatını sordular 30 tl hiç unutmam. Kayinvalideme arkam dönüktü. Bana manali manali sesleniyor adımla. Döndüm baktım size yemin ederim. Görümcemin arkasından satıcı görmesin diye. Kaşlarını kaldırıp indiriyor. Alma beğenmedim de yani diyor. Öyle bozuldum ki. Tamam istemiyorum dedim ayağa kalktım. Mağazadan çıkarken satıcı ne dedi biliyor musunuz siz böyle yaparsanız kız alır mı dedi. Beğendi işte dedi. Hepsi suratını salladı çıktılar mağazadan. Ve almadık. O agriyla. Ama Allah reva getirmedi lanet insanlara

bayramlık alınırmış onu duydum da kontörü harçlığı falan yok artık, benim rahmetli babam daha işin başında kimseden bişey talep edip beni rezil etmeyin dedi mesela

Kime nasil konusacgimi sizden ogrenecek degilim siz bisey aldirmadiniz diye herkes oyle yapacak diye bi kural yok.. bizim burda boyleydi arkadas var mi bi mahsuru????
Amann ne lafini yaptin be aldirsaydin keşke. Eşinin başina kalkiyorsan bunlari vay adamin haline...

evet nişanlı kızın bayramlığını erkek tarafı alırmış bu biraz da kızı görme kaynaşma ısınma gonlunu fethetme amaclıymıs eskıden ama dedim ya eskıden.. yıne adet adettır tabı ama çokta sart degıl yanı ılla da onların alması. ben nısanlıyken dedıler gıdelım alalım bayramlık yok dedım ben kolay secemem yormıyım kımseyı ben alırım gıttım aldım hiçte bir seyim eksılmedi..

Nasıl da tam benlik yazmışsın benden sana gelsin marilyn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…