Nişanlı Kızın Bayramlığını Nişanlısı Alır...!!!

Demek istedigim kayinvalidem beni cagirsaydi etseydi ben zaten gitmezdim gitsem bile millet 3 alirken ben 1 alirdim ama o oyle yapmadi hic belki de o yuzden kirildim.. yoksa Allahima sukurler olsun ne ailem muhtac etti beni ne kendim muhtac duruma dustum.. bunhn muhtaclikla alakasi yok bizim yorede.. ben yorugum ve bizim buralarda boyle olur...

Canım benim karakter yapılarını tam olarak bilmeden bu duruma yorum yapmak çok zor. Öncelikle sormak istiyorum nişanlının ailesinin durumu nasıl ? Eğer yoksa ve bazı şeyleri yapamıyorlarsa önemli değil, kendi bayramlığını vesaireni almaktan aciz değilsindir. Ama varken yapmıyorlarsa o sıkıntı.. Çünkü cimri olduklarını gösterir. Annen bana kalırsa abartmış, biraz da senin maddi yükünü başından atmak istiyor gibime geldi. (Bayramlık almak adettendir ama kontürünü vesaireni almak zorunda değiller.) Ama annene fazla da yüklenmek istemiyorum eskiler fazla adete, geleneğe, göreneğe düşkün olabiliyorlar. Sana tavsiyem sen yinede bu mevzuda anneni değil de erkek tarafını iyi bir gözlemle. Cimri insanlarsa tereddüt etmeden bu işten caymanı öneririm.

Neresiymiş bu memleket,bütün aileler zengin,geline damada borçsuz düğün yapiyorlar? Böyle bir memeleket yok Türkiyede,siz dışardan gördüğünüzü söylüyorsunuz emin olun.
İsteseydiniz zamanında, şimdi dedikodusunu yapiyor olmazdınız,bimden alınan iç çamaşırının.

Buyrun kufrettiginiz mesaj bu
Aferin o kaynanaya iyi ki almamis

Vrdigim kucuk bi ornege takilmana gerke yoktu.. ben canakkaleliyim ve burda oyle olur. Bunun zenginlikle alakasi yok.. ne yani biz cok zenginmiyiz de ondan mi bizim ustumuze attilar kv ile kp. Suan 40 bin tl borc ödüyoruz ve hic bi destekleri yok.. ben mecbur muydum onlarin borcunu odemeye.. benim arkadaslarim gününü gun ederken ben calisip borc odemeye heveslimiydim.. esim memur olmasina ragmen ek ise gidiyor... kimse kimsenin cevresini durumunu bilmeden yargilamasin lutfen

Aynı şeylerden bahsediyoruz aslında fakat ayrıştığımız nokta ben diyorum ki almadıysa almadı eşinizle mutluysanız sorun yok. Sizse almadı diye kinlenmeye ve üzülmeye devam etmeye niyetlisiniz. Zamanı geri alıp o insanları değiştirip bu durumu istediğiniz gibi yapamayacağınıza göre size kolay gelsin arkadaşım.

Anneniz çok haklı. Bakmayın burda böyle yorum yapanlara. Sorun bakalım kendilerine hiç mi bişey yapılmamış. Bunlar örf ve adetlerdir.Kendini bilen insanlar zaten üzerine düşeni yapar insanları konuşturmaz. Bırak nisanliyi şimdi sevgiliyken bunları yapıyorlar. Herseylerini aldiriyorlar.2 komşunun oğlu nişanlı. Şimdiden koçlari hazırladılar. Koçun boynuzuna iyisinden bir bilezik ne gerekiyorsa kıza bayramlik harclik hepsini hazırladılar. Bana da yapılmadı hiçbiri. Yobaz insanlar adet madet biliyorlardı belkide işlerine gelmiyordu.Cevremde gördükçe utanıyorum. Öküzler gelirlerdi götlerini sallaya sallaya. Yahu gelinine geliyorsun bir çorap getir be. Arkalarindan herkes sorardi . Bişey diyemezdim.Birazda değer kıymetle alakali bişey sanırım. Ama annenize kızmayın çok haklı. Bi bitmediniz kelimesi de moda olmuş ne hikmetse. Bakmayın yazılanlara. Onlara yapılmıştır hevesini almışlardır. Eğer yapılmadıysa bile mutlaka içlerinde uktedir değersiz miyim diye. Ne gerekiyorsa aldirin yaptırın. Aynı şekilde siz de onlara.

Şunu kız tarafı yapar,bunu erkek tarafı yapar...bu düşüncelerden sıyrılabilsek, daha mutlu bireyler olacağız..daha evlenmeden kim neyi lır,kim neyi almaz falan ayy çok bunaltıcı birşey..direkt nikah kıyıp evlenmek istiyorum sırf bu yüzden. düğün-kına filan istemiyorum.. şunu bu yapsın,bunu bu yapsın ne garip şeyler bunlar..herkes, bireysel ihtiyaçlareını kendi karşılasın bence..en azından evlenene kadar !

Ben kaynanamla bi avlu icindeyim ve maddi yonden hep esimi kullaniyolar.. eger onlardan uzak olsaydim asla sorun etmezdim bu durumu. Ama hersey ust uste bine bine malesef boyle oluyor... neyse daha fazla konusmak istemiyorum cunku ben ne kadar anlatsamda herseyini kendi isteyerek alanlar beni anlamiyor malesef...

Siz burdaki örneklerden hareketle ,herşey normal,herkes bu yollardan geçmiş 'diyeceğinize hala haklıyım diyorsunuz ya,size başka ne denebilir bilemiyorum anlamanız için.

merhaba ben de aynı şeyleri yaşadım gecen bayram nişanlıydım hala nişanlıyım kasım da evlenicem annem kızım sana bayramlık almayacaklar mı dedi şaşırdı. ben de üni. mezunuyum çalışıyorum annemlerin durumu iyi fakat beklenti şu sen artık onların da çocuğusun kızlarısın nasıl kendi çocuklarına bişeyler alıyorlar sen de bizim artık kızzımızsın deyip sana da gönül amaçlı çam sakızı çoban armağını bişey almak. Komşu geldi bayramda sana ne aldılar dedi .) bişey diyemedim.yani artık kimsenin bi eteğe bluze ihtiyacı yok insanlar düşünülmüş olmasını bekliyor sadece. yalnız değilsin yani üzülme boşver herkes aynı düşüncede olmuyor ya da düşünemeyebiliyor

Simdi size de derler bi okuze coraba muhtac miydiniz diye merak etmeyin :) biz muhtac oldufumuz icin beklemedik onlari cevremizden gordugumuz icin.. ama anlamiyo burdakiler ne diyeyim ki.. ama ahdim var bi erkek evladim olursa herseyi yapicam gelinime icinde hic bir ukte birakmayacagim

hahaha tabiiki anlarim ben...boyle konusanlarin basina boyle birsey gelmemistir..ya konuslanlar bekardir ya da bor cok seyleri yapilmistir kv kp tarafindan emin ol
bekarım ama sözlendim ayrıldım. kayınvalidenin bir çöpünü görmedim, cimriliğinden değil, istemediğimden, sözüm yapılacağı mekanı kendim tuttum. misafirlerin yemek parasını kendim verdim, sözlümün takım elbisenini ben aldım.
kayınvalide kayınpederin 3 gün önceden haberi oldu her şeyden. söz yüzüğü bile almadılar, sözlümün bana önceden aldığı yüzüğü taktım o gece, nişanda alırız dediler ki nişan olsaydı da aldırmazdım, ikimiz de çalışıyorduk kendimiz alır öderdik.
bazı insan kendi işine başkasını karıştırmak istemez efendim. öyle bekara karı boşamak kolaydır işi değil yani bu.
tekrar evlenmeye karar verecek olsam tekrar bir şey yaptırmam.
karşı tarafa yaptırırsam annem babamın da yapması lazım annem 64 babam 69 yaşında ikisi de emekli. beni okuttular meslek sahibi ettiler, dahasına gerek yok.
ben aileme damadın donunu, pijamasını aldırmam, beğenmeyen küçükoğluna almasın.

Herseyin tabu oldugu Türk kültüründe bu nasil külot sütyen muhabeti normal oluyor anlamadim. Cok mu gurur duyulasi birsey, daha düne kadar tanimadigin 50 yasindaki kadina sütyen, külot aldirmak? Sen 30 tl lik sütyen ile esdegermisin?

Merak ettim, kv'de sana herseyin en pahalisini alsa, onun ile yasamayi, kanli carsafi göstermeyi razi olup, daha mi severdin??

Heh böyle de madem. başka mevzularımız da var de. Burda bohça üzerinden konuşuyoruz ve onun üzerinden yorum yapıyoruz. Ben ne biliyim senin ne yaşadığını tabiki anlayamam. Neyse arkadaşım illaki iletişim problemi yaşayacağız senle belli :) Kolay gelsin mutluluklar dilerim sana da konu sahibine de..

Aynen katılıyorum canım. Bana da yapılmadı keşke yaptirsaydim .Bak şimdi degerimiz mi var. Hep laf sokma hep kötü davranma. Bişey yaptirmadik ya ondan azdılar.

Sagol cnm ne buyuk lutuf kaynanami desteklemen.. olaylari bilmeden cevre kosullarini bilmeden nasil da yargiliyosunuz insanlari. Bravooo
Olaylar ve cevre kosullari sizin zihniyetinizi degistirmez
Simdiki aklim olsa agzina ederdim derken siz zihniyetinizi belli etmis oluyorsunuz gonlunden gecen alir gecmeyen almaz mecburiyet yoktur diyoruz burda insan gibi konusuyoruz bakin bunca insan sizin kosullarinizi degil zihniyetinizi yargiliyor ve kabalasmiyor farkindaysaniz

Varya nasilda baska yerlere cekiyosunuz dediklerimi... bizim burda böyle arkadas oldu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…