- 7 Şubat 2015
- 1.045
- 538
- 34
Demek istedigim kayinvalidem beni cagirsaydi etseydi ben zaten gitmezdim gitsem bile millet 3 alirken ben 1 alirdim ama o oyle yapmadi hic belki de o yuzden kirildim.. yoksa Allahima sukurler olsun ne ailem muhtac etti beni ne kendim muhtac duruma dustum.. bunhn muhtaclikla alakasi yok bizim yorede.. ben yorugum ve bizim buralarda boyle olur...Herkes kendi bakış açısıyla hayat tarzıyla değerlendiriyor olayı. Kızmanıza gerek yok bence.
Bende istemedim hiç hatta alışverişe çağırdılar gitmedim. Onlar yinede bohça yapıp getirmişlerdi. Siz bu inceliği beklemişsiniz herhalde. Fakat yapmıyorlarsa da bu bence o kadarda büyütülmesi gereken bir mesele değil. Hele hele çift olarak mutluysanız hiç değil.
Neresiymiş bu memleket,bütün aileler zengin,geline damada borçsuz düğün yapiyorlar? Böyle bir memeleket yok Türkiyede,siz dışardan gördüğünüzü söylüyorsunuz emin olun.Niye yanlis anlamak icin ugrasiyosunuz ki siz herseyinizi kendiniz yapmis olabilirsiniz ama benim memleketimde gelin ve damaa borc birakilmaz. Tepeden tirnaga herseyleri alinir herseyleri yapilir.. benim ailem esime herseyini aldi 1 tl borc birakmadi. Bunlar biim muhtac oldugumuz icin degil cevremizde boyle oldugu icin adet oldugu icin yapildi... ama erkek tarafi bana yapmadi. Tabikide gocunucam kizocam.. ben mezun olur olmaz evlendim aileme tek kurus destegim olmadan. Suan kaynanamlarin odemesi gereken borclari ben oduyorum tabikide zoruma gidiyor gidecekte... hele ki basima gelip car car konusunca temelli sinir oluyorum
Buyrun kufrettiginiz mesaj bumrb canım öncelikle sakın taviz verme onlara ve sakın ama sakın anneciğini üzme... aynı seyleri ben yasadım.. kaynanam ne nişan alısverişine götürdü beni ne düğün alısverişine.. cagırıyodum anne gel diyodum araba tutuyo beni diyodu... bayram arefesinde beni pazara bayramlık almaya götürüyodu o da şalvar almaya... ben 2 üniversite mezunuyum ve hemşireyim tamam salvar giyerim ama insan bi der bu kız gelin olcak özentisi vardır.. cok alamasak bile 1 tanecik bari alalım de ama yok...annem hep dedi bana hersey sizin üstünüze kalcak dedi ama ben anneme bagırdım cagırdım onlar yyüzünden anneciğimle küs kaldım hep.. simdi aynı avlu içindeyiz kaynanamla ama hiç gitmem evine.. surat yaptıgımdan oda gelmez.. dili coktatlıdır kızm kızım dolanır arkamdan ama ben gelinlik heveslerimin hiç birini yasayamadım... düğünümde kuaföre bile gitmedim masraf olmasın diye. kapalıyım ben ceyizimde tek esarbım eteğim yoktu bi esarpsız gelin aldı kadın.. suan 40 milyar borcumuz var. bana bi atlet kilot takımı bile almadı 15 tl lik ucuz yollu bak dedi.. o zamanlar asktan koca derdine bişey demedik ama şimdiki aklım olsa agzına s*cardım o kaynanın ne istersem aldırırdım...
Vrdigim kucuk bi ornege takilmana gerke yoktu.. ben canakkaleliyim ve burda oyle olur. Bunun zenginlikle alakasi yok.. ne yani biz cok zenginmiyiz de ondan mi bizim ustumuze attilar kv ile kp. Suan 40 bin tl borc ödüyoruz ve hic bi destekleri yok.. ben mecbur muydum onlarin borcunu odemeye.. benim arkadaslarim gününü gun ederken ben calisip borc odemeye heveslimiydim.. esim memur olmasina ragmen ek ise gidiyor... kimse kimsenin cevresini durumunu bilmeden yargilamasin lutfenNeresiymiş bu memleket,bütün aileler zengin,geline damada borçsuz düğün yapiyorlar? Böyle bir memeleket yok Türkiyede,siz dışardan gördüğünüzü söylüyorsunuz emin olun.
İsteseydiniz zamanında şimdi dedikodusunu yapiyor olmazdınız,bimden alınan iç çamaşırının.
Demek istedigim kayinvalidem beni cagirsaydi etseydi ben zaten gitmezdim gitsem bile millet 3 alirken ben 1 alirdim ama o oyle yapmadi hic belki de o yuzden kirildim.. yoksa Allahima sukurler olsun ne ailem muhtac etti beni ne kendim muhtac duruma dustum.. bunhn muhtaclikla alakasi yok bizim yorede.. ben yorugum ve bizim buralarda boyle olur...
Sagol cnm ne buyuk lutuf kaynanami desteklemen.. olaylari bilmeden cevre kosullarini bilmeden nasil da yargiliyosunuz insanlari. BravoooBuyrun kufrettiginiz mesaj bu
Aferin o kaynanaya iyi ki almamis
Ben kaynanamla bi avlu icindeyim ve maddi yonden hep esimi kullaniyolar.. eger onlardan uzak olsaydim asla sorun etmezdim bu durumu. Ama hersey ust uste bine bine malesef boyle oluyor... neyse daha fazla konusmak istemiyorum cunku ben ne kadar anlatsamda herseyini kendi isteyerek alanlar beni anlamiyor malesef...Aynı şeylerden bahsediyoruz aslında fakat ayrıştığımız nokta ben diyorum ki almadıysa almadı eşinizle mutluysanız sorun yok. Sizse almadı diye kinlenmeye ve üzülmeye devam etmeye niyetlisiniz. Zamanı geri alıp o insanları değiştirip bu durumu istediğiniz gibi yapamayacağınıza göre size kolay gelsin arkadaşım.
Siz burdaki örneklerden hareketle ,herşey normal,herkes bu yollardan geçmiş 'diyeceğinize hala haklıyım diyorsunuz ya,size başka ne denebilir bilemiyorum anlamanız için.Vrdigim kucuk bi ornege takilmana gerke yoktu.. ben canakkaleliyim ve burda oyle olur. Bunun zenginlikle alakasi yok.. ne yani biz cok zenginmiyiz de ondan mi bizim ustumuze attilar kv ile kp. Suan 40 bin tl borc ödüyoruz ve hic bi destekleri yok.. ben mecbur muydum onlarin borcunu odemeye.. benim arkadaslarim gününü gun ederken ben calisip borc odemeye heveslimiydim.. esim memur olmasina ragmen ek ise gidiyor... kimse kimsenin cevresini durumunu bilmeden yargilamasin lutfen
Simdi size de derler bi okuze coraba muhtac miydiniz diye merak etmeyin :) biz muhtac oldufumuz icin beklemedik onlari cevremizden gordugumuz icin.. ama anlamiyo burdakiler ne diyeyim ki.. ama ahdim var bi erkek evladim olursa herseyi yapicam gelinime icinde hic bir ukte birakmayacagimAnneniz çok haklı. Bakmayın burda böyle yorum yapanlara. Sorun bakalım kendilerine hiç mi bişey yapılmamış. Bunlar örf ve adetlerdir.Kendini bilen insanlar zaten üzerine düşeni yapar insanları konuşturmaz. Bırak nisanliyi şimdi sevgiliyken bunları yapıyorlar. Herseylerini aldiriyorlar.2 komşunun oğlu nişanlı. Şimdiden koçlari hazırladılar. Koçun boynuzuna iyisinden bir bilezik ne gerekiyorsa kıza bayramlik harclik hepsini hazırladılar. Bana da yapılmadı hiçbiri. Yobaz insanlar adet madet biliyorlardı belkide işlerine gelmiyordu.Cevremde gördükçe utanıyorum. Öküzler gelirlerdi götlerini sallaya sallaya. Yahu gelinine geliyorsun bir çorap getir be. Arkalarindan herkes sorardi . Bişey diyemezdim.Birazda değer kıymetle alakali bişey sanırım. Ama annenize kızmayın çok haklı. Bi bitmediniz kelimesi de moda olmuş ne hikmetse. Bakmayın yazılanlara. Onlara yapılmıştır hevesini almışlardır. Eğer yapılmadıysa bile mutlaka içlerinde uktedir değersiz miyim diye. Ne gerekiyorsa aldirin yaptırın. Aynı şekilde siz de onlara.
Lutfen daha fazla yorum yapmayin benim hakkimda..Siz burdaki örneklerden hareketle ,herşey normal,herkes bu yollardan geçmiş 'diyeceğinize hala haklıyım diyorsunuz ya,size başka ne denebilir bilemiyorum anlamanız için.
bekarım ama sözlendim ayrıldım. kayınvalidenin bir çöpünü görmedim, cimriliğinden değil, istemediğimden, sözüm yapılacağı mekanı kendim tuttum. misafirlerin yemek parasını kendim verdim, sözlümün takım elbisenini ben aldım.hahaha tabiiki anlarim ben...boyle konusanlarin basina boyle birsey gelmemistir..ya konuslanlar bekardir ya da bor cok seyleri yapilmistir kv kp tarafindan emin ol
Varya beni tuttu tuttu pazara alisverise götürdü dusun yani sudyenimi donumu ordan alcakmisim. Artik dedim en son ben bu yasima kadar pazardan giyinmedim kaldi ki gelin olcam ben aldiklarinizi insan icine cikarcaksiniz utanmicakmisiniz dedim esime. Kaynanama bisey demedim hic. Ama keske deseymisim o zamanlarda. Ben oyle diyince beni magazaya götürdü ilcede zaten ufak bi magaza. Ben bi sudyen takimi aldim 30 tl. Düşünün sadece 1 tane. Sonra 1 tanecikte atlet kilot takimi aliyim dedim ucuz yolli sey bak dedi bana. Yaa ben cok bisey istemedim ki millet 10 adet alirken ben bi tanecik ama ceyize konulcak sekilde alim dedim. Almadi bana onu. Gittik bimden kilot aldik :) sonra ben cok içerledim gittim hemen esimin kredi kartini aldim o ne almadiysa gittim aldim hepsini.. ama tabi suan hepsini biz oduyoruz orasi ayri konu. Kendine dugune pantolon bakti kac sergi gezdirdi bana begenmedi sonra bana dedi ki sizle bende gelirim canakkaleye ordan alirim dedi. Benim basimdan asagi kaynar su dokuldu. Dedim hani seni araba tutuyodu bana gelmiyonda kendin olunca nasıl gidiyin dimi dedim. Ama varya hakkimi helal etmiyorum.. ben durumlarini bildigim icin zaten once fiyat sorardim. 3 tane alincaksa 1 tane alirdim. Bana deseydi kizim bak al gelin olcaksin icinde kalmasin deseydi ben alcam varsada almazdim gonlumu hos tuttugu icin. Ama o dul kari alir gibi nerden kissak diye bakti.. sakin bak sakin annen ne diyosa onu yap sakin ona kizma.. ben simdi basimi duvara duvara vuruyorum anacigimi dinlemedigim icin
Ben kaynanamla bi avlu icindeyim ve maddi yonden hep esimi kullaniyolar.. eger onlardan uzak olsaydim asla sorun etmezdim bu durumu. Ama hersey ust uste bine bine malesef boyle oluyor... neyse daha fazla konusmak istemiyorum cunku ben ne kadar anlatsamda herseyini kendi isteyerek alanlar beni anlamiyor malesef...
Aynen katılıyorum canım. Bana da yapılmadı keşke yaptirsaydim .Bak şimdi degerimiz mi var. Hep laf sokma hep kötü davranma. Bişey yaptirmadik ya ondan azdılar.mrb canım öncelikle sakın taviz verme onlara ve sakın ama sakın anneciğini üzme... aynı seyleri ben yasadım.. kaynanam ne nişan alısverişine götürdü beni ne düğün alısverişine.. cagırıyodum anne gel diyodum araba tutuyo beni diyodu... bayram arefesinde beni pazara bayramlık almaya götürüyodu o da şalvar almaya... ben 2 üniversite mezunuyum ve hemşireyim tamam salvar giyerim ama insan bi der bu kız gelin olcak özentisi vardır.. cok alamasak bile 1 tanecik bari alalım de ama yok...annem hep dedi bana hersey sizin üstünüze kalcak dedi ama ben anneme bagırdım cagırdım onlar yyüzünden anneciğimle küs kaldım hep.. simdi aynı avlu içindeyiz kaynanamla ama hiç gitmem evine.. surat yaptıgımdan oda gelmez.. dili coktatlıdır kızm kızım dolanır arkamdan ama ben gelinlik heveslerimin hiç birini yasayamadım... düğünümde kuaföre bile gitmedim masraf olmasın diye. kapalıyım ben ceyizimde tek esarbım eteğim yoktu bi esarpsız gelin aldı kadın.. suan 40 milyar borcumuz var. bana bi atlet kilot takımı bile almadı 15 tl lik ucuz yollu bak dedi.. o zamanlar asktan koca derdine bişey demedik ama şimdiki aklım olsa agzına s*cardım o kaynanın ne istersem aldırırdım...
Olaylar ve cevre kosullari sizin zihniyetinizi degistirmezSagol cnm ne buyuk lutuf kaynanami desteklemen.. olaylari bilmeden cevre kosullarini bilmeden nasil da yargiliyosunuz insanlari. Bravooo
Varya nasilda baska yerlere cekiyosunuz dediklerimi... bizim burda böyle arkadas oldu muHerseyin tabu oldugu Türk kültüründe bu nasil külot sütyen muhabeti normal oluyor anlamadim. Cok mu gurur duyulasi birsey, daha düne kadar tanimadigin 50 yasindaki kadina sütyen, külot aldirmak? Sen 30 tl lik sütyen ile esdegermisin?
Merak ettim, kv'de sana herseyin en pahalisini alsa, onun ile yasamayi, kanli carsafi göstermeyi razi olup, daha mi severdin??