Ben de sizin kufur etmenize sasiriyorum pes yaniBunlar ihtiyactan dolayi yapildigini kim soyledi pardon??? Bunlar bizim burdagelenek gorenek herkes yapar ama benim kaynanam yapmadi var mi size bi mahsuru??? Etrafimizda boyle bisey gormesek biz uydurduk cikardik desek anlayacagim ama yasanilan cevreyi bilmeden nasil yorum yapiyosunuz sasiyorum
valla ben bir türk kızı olmama rağmen hak veriyorum.Benim kardeşim de yabancı kızla evlenicem buradakiler çok kezban diyordu henüz ilkokuldayken :))
ah canim seni ancak senin senin gibi olan anlarBen kayinvalidemden asla bisey istemedim neden almadin demedim ama hep icimde kaldi.. arkadaslarima kaynanalari boy boy kiyafetler getirirken vs seyler yaparken ben hic bisey gormedim bu muhtacligimdan degil hala bunu idrak edemeyen insanlar var... kaynanama asla sen bana sunu almadin bunu almadin demedim ama cok kinliyim... butun borclati ustumuze yiktilar.. sonra da millete dugun yaptik borcumuz var dediler hep insa bi kezgelin oluyor ozentisi oluyor tabikide
Evet kaynanam bizim cevrede türünün tek ornegi.. siz bana aciyamazsiniz siz kim oluyosunuz ki... dusuncelerinizi kendinize saklayin tekrar tekrar diyorum bizim buralarda tepeden tirnaga herseyi aileler yapar diyorum bilmem anlatabildim mi benim annemde esime yapti jerseyi ama kaynanam bana yapmadi bunu anlamak cok mu zor yaa.. lutfen benim hakkimda yorum yapma artikKayınvalide yapmadığına göre yaşanılan çevrenizde ne adeti var, herkes takmayabiliyormuş demek ki. Çevre çevre dediğinize kayınvalide cevabını vermiş. Saçma adetler olmadan da evleniliyormuş demek ki :) iyi de yapmış. Siz evliliğinizin bu günü olmuş, daha hala don almadı, sütyen almadı, ama çevre, ama adet diye bağırın durun kendi kendinize. :)
Bu konudaki yorumlarınız biraz komik, biraz da acınası. Bilmem farkında mısınız.
Ben kayinvalidemden asla bisey istemedim neden almadin demedim ama hep icimde kaldi.. arkadaslarima kaynanalari boy boy kiyafetler getirirken vs seyler yaparken ben hic bisey gormedim bu muhtacligimdan degil hala bunu idrak edemeyen insanlar var... kaynanama asla sen bana sunu almadin bunu almadin demedim ama cok kinliyim... butun borclati ustumuze yiktilar.. sonra da millete dugun yaptik borcumuz var dediler hep insa bi kezgelin oluyor ozentisi oluyor tabikide
buyuklerden izin alinmayacaksa boyle birseyde o zaman baslari dara gelincede gelmeyecekler buyuklerin yanina..kapilarini calmayacaklar..yahu iyice yozlastir olduk..valla ben bir türk kızı olmama rağmen hak veriyorum.
bana kalsa isteme cart curt çok saçma.
iki insan beraberliklerini evlilikle sonuclandırmak isterse bunu sadece ailelere bildirmeleri yeter gibi geliyor.
nitekim bana kalsa öyle yapacağım kendi özel hayatımda.
Hele sukur anlayan cikti yaa bunlar muhtac olundugundan yapilmiyor zaten... burdaki bicok kisi tamam anladik kendisi almis herseyini... korkmayin bizde kendimiz aldik sonucta kaynanamizada laf etmedik ama icimizde kaldi neden mi cunku cevremizde oyle yapildigi halde bize yapilmadiah canim seni ancak senin senin gibi olan anlarne demisler esekten dusenin halini esekten dusen anlarmis..
tabiki agzinla istemezsin..ama insan umar genede...olay sadece bir kiyafet filan degil..ya deger verilip hediye edilmesi..yahu gucu yetmiyorsa cok basit birseydemi alamazlarki?? diyorum ya bende gormedim bu tarz seyleri..beklemedimde o anda..ama simdi bunlari okuyunca vay beee diyorum..
birde gorumce evlenirken karsi tarafa soyleniyordu kv..yok sunu yapmadilar bunu almadilar..be mubarek kadin sen ne yaptinki ne bekliyorsun..birde bunlari benim yanimda soylemiyor mu?? yuzsuzlugun bu kadari iste...kiz anasi olunca nasilda degisiyor hersey...
hahaha tabiiki anlarim ben...boyle konusanlarin basina boyle birsey gelmemistir..ya konuslanlar bekardir ya da bor cok seyleri yapilmistir kv kp tarafindan emin olHele sukur anlayan cikti yaa bunlar muhtac olundugundan yapilmiyor zaten... burdaki bicok kisi tamam anladik kendisi almis herseyini... korkmayin bizde kendimiz aldik sonucta kaynanamizada laf etmedik ama icimizde kaldi neden mi cunku cevremizde oyle yapildigi halde bize yapilmadi
Küfür? ????Ben de sizin kufur etmenize sasiriyorum pes yani
Konu sahibi neyse ki kor cahil degil
Bakin son kez daha diyorum ben istemem.. ama yapilsin isterdim.. haa kayinvalidem baska memleketten olsaydida bilmiyo derdik.. ama ikimizde ayni ilcedeniz... herseyide biliyor o yuzden bu kin... hem sadce atlet kilot degil ki olay... bu kinin baska nedenleride var.. ama benim kizdigim nokta birdaki arkadaslar jerseyleri kendileri yapmis baskalarninda oyle yapmasi gerektigini savunmalari...O zaman isteseydiniz keşke ? bir kere evleniyorum herkesin kayınailesi eşya alıyor bende istiyorum deseydiniz. Yüzlerine karşı iyi olup arkadan kinlenmek hemde sırf bir kaç eşya yüzünden daha kötü bence.
İhtiyaçtan değil diyorsunuz da sizinki maddi değil manevi ihtiyaç. Çünkü eşyalarla kendi değerinizi bir tutmuşsunuz. Bana kıyafet alırlarsa kıymetliyim diye kodlamışsınız. Lakin bu maddiyata görgüye kültüre dayalı meseleler. Belki durumları elvermemiştir belki öyle bir görgüleri yoktur. Yada sadece almak istememiştir sizde sesinizi çıkartmayınca almamıştır.
Böyle düşünerek sadece kendinizi üzüyorsunuz bence.
Bu konuya yazdiginiz mesajlari bir okuyun once ne dediginizi bile bilmiyorsunuzKüfür? ????
Bakin son kez daha diyorum ben istemem.. ama yapilsin isterdim.. haa kayinvalidem baska memleketten olsaydida bilmiyo derdik.. ama ikimizde ayni ilcedeniz... herseyide biliyor o yuzden bu kin... hem sadce atlet kilot degil ki olay... bu kinin baska nedenleride var.. ama benim kizdigim nokta birdaki arkadaslar jerseyleri kendileri yapmis baskalarninda oyle yapmasi gerektigini savunmalari...
Kime nasil konusacgimi sizden ogrenecek degilim siz bisey aldirmadiniz diye herkes oyle yapacak diye bi kural yok.. bizim burda boyleydi arkadas var mi bi mahsuru????Bu konuya yazdiginiz mesajlari bir okuyun once ne dediginizi bile bilmiyorsunuz