- 7 Şubat 2015
- 1.045
- 538
- 34
Kusura bakmayinda adi ustunde tabir mecazi bi benzetme!!! Bizim buralarda onem verilir boyle seylere... kimse kimsenin kisiligini yasam tarzinida bilemez... bizde oyle olmasi gerekirken o uyaniklik yapmaya calistim ve bu benim ondaki degerimi gosterir bence. Haa yapmadigida iyi oldu simdi yuz goz olmamk icin sebeblerim var en azindanKullandığınız tabir çok çirkin "dul karı almak"
size verilen değer ne daha önce evlenip evlenmediğinizde ne de alınan donda
Siz kendi değerinizi ağırlığınız, hanımlığınız ile gösterin kv ile muhatap olmayın oldu bitti
Oyle bi adet olmasa kimse istemez zaten.. insanlarin yasadigi cevreyi bilmeden boyle konusamazsiniz... evet bizim buralarda kaynana gelinine "o donu" almak zorunda...size ne kime ne.. siz aldirmak istemediyseniz ne mutlu.. ama hala bi yerlerde bu gelenekleri sürdüren insanlar var unutmayin...şu düğün nişan alışverişini anlamadım gitti. hayır, daha önce başımdan geçmemiş olsa diyecem ki benim tecrübesizliğim. sözlendim ayrıldım, kendi üzerine Antalya'da villası olan kayınvalideden bir kibrit çöpü istemedim.
ne münasebet arkadaş kaynana bana don alacak. çok afedersiniz ama bir tarafınıza güvenmiyorsanız evlenmeyin arkadaş, millet mecbur mu sizin donunuzu almaya.
eskidenmiş o adetler, gelinlerin zaten maddi imkanı yokmuş, insanlar evde 2 metre basmadan 3 etek çıkarırlarmış, her evde zaten 3-5 çocuk gelinin üzerinde yeni eşya olsun diye gelin çarşısına çıkılırmış.
hepiniz don sutyen istemeyi biliyorsunuz ama kaynana gel evi temizle deyince, gel benimle otur deyince ovvvv.
Eclipsse_ se sen annene bakma. siz ne yapsanız elalem konuşur.
ben yemekli söz yaptım, ayakkabım kapalı, elbisem kolsuzdu, arkamdan o elbisenin altına o ayakkabı giyilir mi dediler, düşün artık, elalemin ağzı hakikaten torba değil, büzülmez.
eğer acelen yoksa, istediğin olmuyorsa, düğünü ertele, kendin bir işe gir, atan, ne istiyorsan ona göre al, kendi paranın hesabını kendine ver, kimseden medet umma.
parayı başkası verirse kendi istediğini asla alamazsın, unutma. kimse evlenen oğlu da olsa fazla fazla para saçmak istemez, emin ol.
değerini asla sana alınan altınla donla, kıyafetle ölçme, sen değerini bunlarla ölçersen başkası da senin değerini maddiyatla ölçer, yarın öbür gün evine gelip önüne 100 lira atıp sana istedikleri hakaretleri yaparlarsa kalbin çok kırılır.
sakın kendi değerini paraya indirgeme. sen isteme, bırak yapan gönlünden geçeni yapsın, o onun şanından olsun.
Bunlar ihtiyactan dolayi yapildigini kim soyledi pardon??? Bunlar bizim burdagelenek gorenek herkes yapar ama benim kaynanam yapmadi var mi size bi mahsuru??? Etrafimizda boyle bisey gormesek biz uydurduk cikardik desek anlayacagim ama yasanilan cevreyi bilmeden nasil yorum yapiyosunuz sasiyorumYuh! Kv birsey almadi diye yaklasiminiz ne kadar yanlis kapalisiniz anladik esarpsiz gelin oldum diyorsunuz?esarp almak icin kvye mi ihtiyaciniz vardi?
gelinin kayınvalideyle yaşaması da adettendir. kayınvalidenin evinin işini yapması da.Oyle bi adet olmasa kimse istemez zaten.. insanlarin yasadigi cevreyi bilmeden boyle konusamazsiniz... evet bizim buralarda kaynana gelinine "o donu" almak zorunda...size ne kime ne.. siz aldirmak istemediyseniz ne mutlu.. ama hala bi yerlerde bu gelenekleri sürdüren insanlar var unutmayin...
gerçekten daha şimdiden yoruldum herşeyden herşeyde bir proplem bir sorun
Nişanlımın maddi durumu mu dersiniz kıskanç görümcem mi dersiniz herşeyin ucuza kaçmalarımı dersiniz..
Neler neler Onlar kendilerine göre haklılar bizde kendimize göre haklıyız
Bugün ki canımı sıkan olay ise Annemm.. Bayram geliyor malum bayramlık almak istedim
Nişanlım laf arasında gider alırız felan filan dedide daha doğrusu ben onun almasını istemedim laf değiştirdim vs. Birde ne ara alacak yani işten güçten..
Bugün Annem hemen laflara başladı ilk defa nişanlı kızın nişanlılığını annesinin aldğını görüyorum.. böyle bir saçmalık yok olamaz birisi duysa bilse kınar... ayıplar... böyle saçmalık yok
Nişanlı kızın konturunu harçlığını bayramlığını nişanlısı alır.!!!! Bu kadarr da yüklenilmez bana.. ( Babam vefat etti tek kızım kardeşim yok annem cocuk bakıyor yetim aylığım var bu şekilde geçiniyoruz çok şükür durumumuz iyi)
Annem mi abartıyor yoksa haklı mı bilmiyorum ister istemez benim canım sıkılıyor çok saçma değil mi nişanlıma ne ki benim bayramlığımdan almak zorunda değil ki ?? yoksa tam tersimi bilemeiyorum inanın ben mi çok fedakarlık tolerans gösteriyorum bilmiyorum
Niişan bohçasndada ne ayakkabı ne canta alınmıştı benim için sıkıntı değil ama annem bunları getiriyor ve önüme seriyor ne yapmalıyım gerçekten bunaldım
eylülde düğünüm var ama ben hiç mutlu olamıyorum
Benim için bunlar çok saçma şeyler ama ailem üzerine düşüyo Adet diyor geçiyor
Bu arada ben çalışmıyorum yeni mezun oldum kpss gireceğim inşallah
bizde oyle adet yok.. olsaydi yapardim tabikide...gelinin kayınvalideyle yaşaması da adettendir. kayınvalidenin evinin işini yapması da.
o "don"u kaynanız alsaydı evini temizleyecek miydiniz? misafiri geldiğinde işini, temizliğini siz yapacak mıydınız?
Benim kardeşim de yabancı kızla evlenicem buradakiler çok kezban diyordu henüz ilkokuldayken :))benim bir erkek kardeşim var eğer sizin gibi bir gelin gelirse vay haline.
kontörünü, bayramlığını harçlığını kardeşim verecek öyle mi?
Canım rusyadan gelin getiririz daha az istekleri olur bu ne yani?
Kayınvalide yapmadığına göre yaşanılan çevrenizde ne adeti var, herkes takmayabiliyormuş demek ki. Çevre çevre dediğinize kayınvalide cevabını vermiş. Saçma adetler olmadan da evleniliyormuş demek ki :) iyi de yapmış. Siz evliliğinizin bu günü olmuş, daha hala don almadı, sütyen almadı, ama çevre, ama adet diye bağırın durun kendi kendinize. :)Bunlar ihtiyactan dolayi yapildigini kim soyledi pardon??? Bunlar bizim burdagelenek gorenek herkes yapar ama benim kaynanam yapmadi var mi size bi mahsuru??? Etrafimizda boyle bisey gormesek biz uydurduk cikardik desek anlayacagim ama yasanilan cevreyi bilmeden nasil yorum yapiyosunuz sasiyorum
sizde sonradan kalkmıştır, o adet bütün ülkede vardı bir zamanlar, zamane gelinleri işine gelen adeti seçip işine gelmeyeni seçmediği için artık pek bilinmiyor.bizde oyle adet yok.. olsaydi yapardim tabikide...
Ben kayinvalidemden asla bisey istemedim neden almadin demedim ama hep icimde kaldi.. arkadaslarima kaynanalari boy boy kiyafetler getirirken vs seyler yaparken ben hic bisey gormedim bu muhtacligimdan degil hala bunu idrak edemeyen insanlar var... kaynanama asla sen bana sunu almadin bunu almadin demedim ama cok kinliyim... butun borclati ustumuze yiktilar.. sonra da millete dugun yaptik borcumuz var dediler hep insa bi kezgelin oluyor ozentisi oluyor tabikideBöyle şeyler gönülden olduğunda güzel oluyor zorlama olunca illa bir yerde pürüz çıkıyor.
Bütün bu alışverişleri her iki taraf gönüllüyse yapın yoksa donsuzluktan kontursuzlukten kırılmıyorsunuzdur muhakkak.
Annenize nişanlınızı sevdiğinizi, onun sizin için çaba ve para harcamaktan kaçınmayacağını ama sizin istemediğinizi elaleminde halt etmelerini gerektiğini söylemelisiniz bence.
Evlilik öncesi böyle durum değerlendirmesi yapmadan sırf adet ve elalem ne der kaygısıyla yapılan şeyler çiftlere mutsuzluktan başka bir şey getirmiyor söyleyeyim.