Nişanlı Kızın Bayramlığını Nişanlısı Alır...!!!

şu söylediklerinizde gerçekten cok haklısınız.. ben kendimi kontrol ediyorumda annemi edemedim gitti.

anneniz de kötülüğünüzü istemez muhakkak, ama size verilen değer aldıkları-verdikleri değil ki?
tabi ki kendileri düşünüp size hediye alsa bu çok mutlu eder, biz kadınlar bi kuru çiçekle bile seviniyoruz... ama söylenmesi hoş olmaz, inşallah kendileri düşünürler.
annenle tartışma tabi ama işte gençleri arada bırakıyorlar :/
eskiler anlatır ya hep, evimizde bir çay bardağımız yoktu derler, şimdiki zaman tüketim zamanı, beklentiler arttıkça da sevinçler azalıyor
kolaylık dilerim.

Bizimde nişanlı olarak geçireceğimiz ilk bayram nişanlım bizde adettir dedi
Ben anlamam o işlerden sömürmek gibi geliyo bana birazda
Niye alsınki yani çok saçma. Bence haklısın

Yalnız gelinlik ve tek taşta taviz vermedim gerçi o ds ucuza kaçmadı ne istersen dedi

İyi de muhtaç mısınız

2 üniversite mezunu hemşire birinin don atlet pazarlığı yapması hoş mu

Ben sizin yerinizde olsam; sen almadın ben aldım der; her aldığımı gösterirdim

Bir de evleninceye kadar eşarbınız eteğiniz yok muydu niye ondan istiyorsunuz ki

Öyledir adet var zaten adetler yüzünden insanların arası açılıyor. Ben nisanliyken kendim aldım. Rahmetli annem hiç bisey demedi. Rahmetli annem önemli olan huzurunuz olsun hayırlı olun ben daha bişey istemem derdi. Önemli olan o. Ufak tefek şeylere takilma mak. Kontör olayİda biraz fazla olmuş. Daha evli değilsiniz her şeyinizi yapmak zorunda degil

Varya beni tuttu tuttu pazara alisverise götürdü dusun yani sudyenimi donumu ordan alcakmisim. Artik dedim en son ben bu yasima kadar pazardan giyinmedim kaldi ki gelin olcam ben aldiklarinizi insan icine cikarcaksiniz utanmicakmisiniz dedim esime. Kaynanama bisey demedim hic. Ama keske deseymisim o zamanlarda. Ben oyle diyince beni magazaya götürdü ilcede zaten ufak bi magaza. Ben bi sudyen takimi aldim 30 tl. Düşünün sadece 1 tane. Sonra 1 tanecikte atlet kilot takimi aliyim dedim ucuz yolli sey bak dedi bana. Yaa ben cok bisey istemedim ki millet 10 adet alirken ben bi tanecik ama ceyize konulcak sekilde alim dedim. Almadi bana onu. Gittik bimden kilot aldik :) sonra ben cok içerledim gittim hemen esimin kredi kartini aldim o ne almadiysa gittim aldim hepsini.. ama tabi suan hepsini biz oduyoruz orasi ayri konu. Kendine dugune pantolon bakti kac sergi gezdirdi bana begenmedi sonra bana dedi ki sizle bende gelirim canakkaleye ordan alirim dedi. Benim basimdan asagi kaynar su dokuldu. Dedim hani seni araba tutuyodu bana gelmiyonda kendin olunca nasıl gidiyin dimi dedim. Ama varya hakkimi helal etmiyorum.. ben durumlarini bildigim icin zaten once fiyat sorardim. 3 tane alincaksa 1 tane alirdim. Bana deseydi kizim bak al gelin olcaksin icinde kalmasin deseydi ben alcam varsada almazdim gonlumu hos tuttugu icin. Ama o dul kari alir gibi nerden kissak diye bakti.. sakin bak sakin annen ne diyosa onu yap sakin ona kizma.. ben simdi basimi duvara duvara vuruyorum anacigimi dinlemedigim icin

Burada benzer bir çok konu açılıyor

Eskiden hiçbir şey yokmuş; kızın gerçekten hiçbir şeyi yokmuş; babası kocaya gidecek diye almazmış

Nişanlanınca alırlar kumaşı kız da diker giyermiş zira nişanlısı el öpmeye götürecek ama cidden ayağında ayakkabısı; kıçında donu yokmuş

Şimdi herkesin her türlü giysisi var ama ucuz ama pahalı fakat var

Siz de muhtaç değilmişsiniz yani ki Eylül e bir şey kalmamış; bayramlık alacağınız paraya eve mandal alın daha iyi yani

Annenize de anlatın güzelce ben istemiyorum, devir değişti vs vs

Bu konuyu nişandan ve düğün tarihin almadan yazsaydınız bir sene daha oturun anneniz ile işinizi bulun her şeyi kendi istediğiniz gibi alın derdik biz size

Tek taşımı kendim aldım şarkısı gibi her şeyini kendi alanda huzur var; onda para harcama dediler; bunun kötüsünü aldılar gibi bir sıkıntım olmadı zira herrrrr şeyimi kendim aldım; gelinlik kuaför vs vs hatta görümcem benimle kuaföre geldi; onun saçının parası bile benim maaşım ile ödendi deyim sizeee

Annenize de günümüz kızlarının istemediğini; kendinizi aç gözlü gibi göstermek istemediğinizi, el aleme de benim kızım her şeyini kendisi yapar; ilerde de kaynanaya söz düşürmez deyip geçmeyi öğretin

Mutluluklar

Kullandığınız tabir çok çirkin "dul karı almak"

size verilen değer ne daha önce evlenip evlenmediğinizde ne de alınan donda

Siz kendi değerinizi ağırlığınız, hanımlığınız ile gösterin kv ile muhatap olmayın oldu bitti

Sen mi yablis anladin ben mi yanlis anlattim acaba?? Sukurler olsun hic biseye muhtac degilim donumda vardi baba evinde esarbimda eteginde.. ama ceyiz bohca denen bisey vardir bilmem bilir misiniz bizim burda cok onem verilir ki kaldi ki ben istemedim onu almasi gerekirdi zaten sonucta gelin olcaksin. Siz konuyu nereye getirdiniz muhtacliga kadar indiniz..

Sen mi yablis anladin ben mi yanlis anlattim acaba?? Sukurler olsun hic biseye muhtac degilim donumda vardi baba evinde esarbimda eteginde.. ama ceyiz bohca denen bisey vardir bilmem bilir misiniz bizim burda cok onem verilir ki kaldi ki ben istemedim onu almasi gerekirdi zaten sonucta gelin olcaksin. Siz konuyu nereye getirdiniz muhtacliga kadar indiniz..

He oldu bide hemsireyim universite mezunuyum diye erkek tarafinin yapmasi gereken herseyi ben yapayim ohh ne guzel valla. Benim ailem bana 1 tl borc birakmadi. Onceden koz evi naz evi derlerdi simdi erkek evi bi nazli bi nazli kaynananin sunu alalim bjnubunu alalim demek hic icinden gekmiyo. Arrik kiz evlendirmek zor erkek evlendirmek kolay olmus

Benim gelinligimide ailem aldi damatligi onlar aldi esimin aileside olsa elalem sonucta illa su kadar butce ayrilsin ben bu gelinligi istiyorum diyemezdim annemle gittim begendigim gelinligi aldim hic fiyat muhabbetide olmadi boylece alirsa ne ala ama kvdeyi az cok tanidigimdan onunla ugrasmak istemedim valla bi copte almadi zaten

şu düğün nişan alışverişini anlamadım gitti. hayır, daha önce başımdan geçmemiş olsa diyecem ki benim tecrübesizliğim. sözlendim ayrıldım, kendi üzerine Antalya'da villası olan kayınvalideden bir kibrit çöpü istemedim.
ne münasebet arkadaş kaynana bana don alacak. çok afedersiniz ama bir tarafınıza güvenmiyorsanız evlenmeyin arkadaş, millet mecbur mu sizin donunuzu almaya.
eskidenmiş o adetler, gelinlerin zaten maddi imkanı yokmuş, insanlar evde 2 metre basmadan 3 etek çıkarırlarmış, her evde zaten 3-5 çocuk gelinin üzerinde yeni eşya olsun diye gelin çarşısına çıkılırmış.
hepiniz don sutyen istemeyi biliyorsunuz ama kaynana gel evi temizle deyince, gel benimle otur deyince ovvvv.
Eclipsse_ se sen annene bakma. siz ne yapsanız elalem konuşur.
ben yemekli söz yaptım, ayakkabım kapalı, elbisem kolsuzdu, arkamdan o elbisenin altına o ayakkabı giyilir mi dediler, düşün artık, elalemin ağzı hakikaten torba değil, büzülmez.
eğer acelen yoksa, istediğin olmuyorsa, düğünü ertele, kendin bir işe gir, atan, ne istiyorsan ona göre al, kendi paranın hesabını kendine ver, kimseden medet umma.
parayı başkası verirse kendi istediğini asla alamazsın, unutma. kimse evlenen oğlu da olsa fazla fazla para saçmak istemez, emin ol.
değerini asla sana alınan altınla donla, kıyafetle ölçme, sen değerini bunlarla ölçersen başkası da senin değerini maddiyatla ölçer, yarın öbür gün evine gelip önüne 100 lira atıp sana istedikleri hakaretleri yaparlarsa kalbin çok kırılır.
sakın kendi değerini paraya indirgeme. sen isteme, bırak yapan gönlünden geçeni yapsın, o onun şanından olsun.

Yuh! Kv birsey almadi diye yaklasiminiz ne kadar yanlis kapalisiniz anladik esarpsiz gelin oldum diyorsunuz?esarp almak icin kvye mi ihtiyaciniz vardi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…