Nişanlı Kızın Bayramlığını Nişanlısı Alır...!!!

Harclik kontor olayi cok abarti..
Ayrica da nisanli kizin bayramligini erkek tarafi alir hediye babinda, direk nisanlisi degil..
Nisanli kiza bayramda hic bir sey yapilmamasi alinmamasi ayiptir..

Bu tabi bizim ailemize gore boyle..
Sizin ailede de belli ki var boyle seyler.
Bayramlik hediye konusunda abartmamis anneniz ama kontor harclik gibi aylik ihtiyaclarin karsilanmasi cok cok abarti.

korkuyorum bundan 10 sene sonra "nişanlı kızın macbook pro'sunu, tabletini, kindle'ını, playstation'unu erkek tarafı alır, adettendir" denecek :KK53: olay kontör ve harçlığa kadar düştüyse vah ki ne vah.. iyi ki başlık parası yok, tabi canım ne de olsa "gelişmekte olan" bir ülkeyiz, gelişim henüz tamamlanmadı :KK53:

korkuyorum bundan 10 sene sonra "nişanlı kızın macbook pro'sunu, tabletini, kindle'ını, playstation'unu erkek tarafı alır, adettendir" denecek :KK53: olay kontör ve harçlığa kadar düştüyse vah ki ne vah.. iyi ki başlık parası yok, tabi canım ne de olsa "gelişmekte olan" bir ülkeyiz, gelişim henüz tamamlanmadı :KK53:

Merak etme Ofişim başlık parasının kat be kat fazlasını, adettir gelenektir görenektir diye diye harcatıyorlar ... :KK53:

Burdan herkeşlere tavsiyem kız istemeye gittiğinizde oğlumuz mutlu olsun her şeyi yaparız falan demeyin sakın, benim adım hıdır durumum budur şeklinde takılın...

Bir de k.validem söylese yeterdi ben istemezdim ama söylemedi bile diyenler var ya. Bu sefer de k.validem söz verdi ama yapmadı diye dolanacaktı etrafta. Hiç inandırıcı gelmiyor bana böyle laflar. Beklentin olmasa lafını bile etmezsin di mi ama?

nişanlı kıza bayramlığı nişanlısı alıyorsa,
kocam bana ne alacak :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

gölgesinde dinleneceğin ağacı fazla budamayacaksın derdi dedem..
meğer ne çok budama meraklısı kadın varmış.
pehh.

eniştemde kurbanda koç istemişler,nişanı attı,arkdaşım nışan attı,neymiş bayramda herkese hediye almamış,canım bayramlığını alır,her deidğini yapar,ama evlendıkten sonra ıntıkamını alır....

Evet herkes kendine yakisani yapar bende esitsizlige bayilmiyorum ama onlar ustune duseni yapmadi ve bu onlarin sorunu ,ayibi ben veya ailemden kimse de tutup bunu alin, sunu alin demez karsi taraf napacagini gayet iyi biliyordu yapmiyorsada dilenecek halimiz yok kimseden şükür
Ama tavrımda ona göre şekillendi tabi ki
demek istedigimde bu benim.. Herkes ustune duseni yapsa hersey cok guzel olurda... Yapmayanin girtlagina basmadik bizde...
anlamadım, başıma ne gelecek ki? (vallaha iğneleme, kinaye falan yok, ciddiyim kastettiğinizi anlamadım)
hani yaptirmam ettirmem filan diye konustun ya, onu demek istedim..yoksa bende igneleme amacli soylemedim gercekten...

hani yaptirmam ettirmem filan diye konustun ya, onu demek istedim..yoksa bende igneleme amacli soylemedim gercekten...
yok o konuda büyük konuşmak demeyelim de katı kurallıyım. çalışıyorum, maddi imkanım da var birikimim de evlenirken ailem elbet gönüllerinden geçen yardımı yapmak isterler ama onların yapacağı en fazla eve alınan uygun fiyatlı bir eşyanın taksidini ödemek falandır. düğünü ne kendi annem babam yapsın isterim ne de karşı tarafın annesi babası.

boyle seyler icten gelmeli, soyledikten sonra gercekten anlami yok..kaldiki gelinine bir bayram hediye alsa kiyafet veya baska birsey, batmaz kimse..ayni sekilde ilerisi icinde gelin kv kp e hizmette kusur etmese bazi isleri yapsa eline yapismaz..ama gelin gorunki kimse icten gelerek yapmaz oldu bunlari...

buyukler buyuklugunu gosterecek kucuklerde kucukluklerini bilecek kusur etmeyecek..eger evlenmeden once bile kv kp olmasi gerekenleri yapmazlarsa o zaman o gelinde onlara tabiiki gicik gider...etki tepki meselesi :KK66:

Anneniz bayağı paragözlük yapıyor. İnsanın kızına bayramlık, kontör alması, harçlık vermesi YÜKLENİLMEK midir. Çok tuhafıma gitti anneniz.

bayramlık adettir gerçekten.bende nişanlıyım bana da alınmadı gelinmedi hep ucuza kaçıp dul alır gibi davrandılar (dullara lafım yok bu bir tabir)
annem lafını dahi yapmadı.benim damadım herşeyin en iyisine layık dedi herşeyin kalitelini aldı damat bohçasını özel tasarım yaptırıyor.görsünler nasıl değer verilirmiş diye daha da titizleniyor.
böyle şeyler ileriye yöneliktir.bana değer verene bende değer veririm kafası.
hiç laf etmedim kv nişanlıma dedim sadece ona da masumca dedim.annesine kızdı.
kötü niyetle davrananlar her zaman kaybeder.boşverin almıyorsa almasın kendi kaybeder.
nişanlına sakın söyleme annem böyle diyor diye ama

bende nişanlıyım evet böyle bi adet var.harçlığı da damadın annesi gelip gittikçe verir.ama herkes yapmıyo artık geride bunlar.yapılırsa tamam yapılmazsa böyle şeylerin lafı olmaz bana göre.bence annenizin söylediklerine kulaklarınızı tıkayın.

bayramlık adettir gerçekten.bende nişanlıyım bana da alınmadı gelinmedi hep ucuza kaçıp dul alır gibi davrandılar (dullara lafım yok bu bir tabir)
kötü bir tabir ama. özellikle de bir kadının kullanmaması gereken tabir. ne yani siz sırf dul olmadığınız hadi daha açık yazalım "kız oğlan kız" olduğunuz için her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz da dul olunca bir imzayla mı yetinmeli yani.
şu tabirleri bari biz kadınlar kullanmasak diyeceğim ama "kız" olmak bile bir statü olduğu sürece işimiz zor.
ne diyeyim Allah sizi dul etmesin, eşinizle hep mutlu olun inşallah.

kötü bir tabir ama. özellikle de bir kadının kullanmaması gereken tabir. ne yani siz sırf dul olmadığınız hadi daha açık yazalım "kız oğlan kız" olduğunuz için her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz da dul olunca bir imzayla mı yetinmeli yani.
şu tabirleri bari biz kadınlar kullanmasak diyeceğim ama "kız" olmak bile bir statü olduğu sürece işimiz zor.
ne diyeyim Allah sizi dul etmesin, eşinizle hep mutlu olun inşallah.
Çok haklısınız, artık kimlikte bile yazmıyor bu tabir. İllaki bunu mu kullanmak gerek. Deseki değersizmişim gibi hissettirdiler ,anlarız ama dul alir gibi demek çok amiyane oluyor.

Ula dul kadınlarla ne derdiniz var yahu, kadın kadın kadın bu yaa, yok kız yok dul yok bayan bu ne, bakire değilse kadın bakire ise kız kocası öldü ise dul tanımlama dolaylı yoldan gene erkek üzerinden

Hanimlarin istedigi 4 4luk degil de 4 3luk olsun hemen "dul kadin gibi"... Medeni bir durumu hakaret gibi soylemeleri yok mu. Bir de "yanlis anlamayin deyim olarak soyluyorum"cular cikti. Herkes prenses, herkes kralice. Bu arada asla dul kalmayacaginin garantisini verecek olan var mi?

Hanimlarin istedigi 4 4luk degil de 4 3luk olsun hemen "dul kadin gibi"... Medeni bir durumu hakaret gibi soylemeleri yok mu. Bir de "yanlis anlamayin deyim olarak soyluyorum"cular cikti. Herkes prenses, herkes kralice. Bu arada asla dul kalmayacaginin garantisini verecek olan var mi?

işte bu kadınlar eşlerini her türlü b.kluğa rağmen boşamayanlar, çünkü dul kalacak çok kötü birsey bu, bebem için katlanıyorum der sorsan

X